Európai drónok, fejlesztési programok

oké, de gyártó 100-at "ígért", meg ez nem egyszerű FPV hanem AI-os célfelismerős csoda drón. Annyira még sem "csodás"...
Zona Military egy összdél amerikai katonai blog (latino HTKA).Ott találkoztam belinkelve a kolumbiai sereg Spike bevetéseinek kiértékelésével (romboló fejjel,nem páncélos célokra).
Önvezérlő módban nem éri el a 10%ot.......A gyár 98%ot igért,és próbalövészeteken el is ért-lőtéri körülmények között.....
Hát ez a különbbség a lőtéri hatékonyság,és a valós harctéri hatékonyság között.

• Tetszik
Reactions: bel
Rheinmetall LUNA NG successfully tested in drone swarm

Test campaign demonstrates time savings in detecting, marking and counter-attacking targets.

Within the Bundeswehr, the LUNA NG reconnaissance drone is known as the HUSAR (Highly Efficient Unmanned System for Medium-Range Reconnaissance) project. During the test period at the Combat Training Centre, Rheinmetall successfully integrated the system with the Bundeswehr’s Command & Control Unmanned Management System (C2-UMS Bw). This allows LUNA NG to operate within reconnaissance and operational networks alongside other drones or loitering munitions. Notable features of the system include a flight time of over 12 hours and a maximum altitude of 5,000 metres.

Szia,

Szerintem kivalo talalati arany a 35%.
(Nyilvan ezzel nem ert egyet, aki a 65%-ba esik bele - de a szuk ertelemben vett frontvonalon amugy sem eletbiztositas civilkent lenni.)
A kínai brakács FPV-khez mérd, ezeknek úgy kéne működni mint egy Javelinnek és az áruk is ahhoz hasonló.

Ezek a Helsing drónok annyira szarok hogy azonnal felfüggesztik a beszerzésüket a BW-nél és az ukránoknál:

• Tetszik
Reactions: bel