Exoskeleton / mesterséges külső váz katonai alkalmazása

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 015
113
szerintem az exoskeleton jelenlegi hátrányai miatt fejlesztik az ilyen kis szállító drónokat
General-Dynamics-8x8-MUTT-Wheeled-UGV.jpg


1434604369218.png

Szerintem koncepcionális probléma van az összes ilyen cuccal. Valami iszonyatosan bonyolult és költséges cuccot akarunk alkalmazni egy olyan feladatra amire a logika a minél egyszerűbb és olcsóbb cuccokat preferálná. Még mindig nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlanok ezek az eszközök bizonyos speciális feladatokra, de, nem egy hadsereg - OK csak a könnyűlövészek - általános felszereléseként. Még egyszer: jelenleg.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 015
113
De a felsohoz hasonlo desszant jarmuvet /persze ember vezette / formaban mi is kifejleszthetnenk es az ar csokkentese erdekeben helyorsegi es tabori logisztikai feladatokra is rendszeresithetnenk... /ez igazan nem lenne kihivas szamunkra./
Ott a pont: tábori és logisztikai feladatokra. Nem bevetésben. Márpedig itt az alap felvetés az volt, hogy egy járőr, vagy egy egyéb egység bevetés közbeni mozgását könnyítenék meg.
 
W

Wilson

Guest
Szerintem koncepcionális probléma van az összes ilyen cuccal. Valami iszonyatosan bonyolult és költséges cuccot akarunk alkalmazni egy olyan feladatra amire a logika a minél egyszerűbb és olcsóbb cuccokat preferálná. Még mindig nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlanok ezek az eszközök bizonyos speciális feladatokra, de, nem egy hadsereg - OK csak a könnyűlövészek - általános felszereléseként. Még egyszer: jelenleg.

Valószínüleg ez is úgy fog működni ,hogy ha elég sok erőforrást fognak fordítani pl az exoskeleton kifejlesztésébe akkor csak idő kérdése ,hogy elterjedjen nagy számban elsősorban az USA haderejében.Nagy lehetőségek vannak az olyan rendszerekben amelyek a tehermentesítés mellett a katonák nagy fizikai terheléséből adódó fizikai sérüléseket károsodásokat hivatottak kiküszöbölni fontos tudni,hogy ezek nem úgy néznek ki mint egy Vasember öltözet.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 141
12 194
113
Olyat láttam ma hajnalra virradóra, amitől lehidaltam.
Az M2-n minden hajnalban, éjfél után szokott lenni egy "elektrip" nevű műsor, ami abból áll, hogy archív, retró felvételeket (filmhíradók, dokumentumfilmekből kivágott klipek, stb.) mennek elektro zene alatt, egy DJ hangalájátszásával.

Szóval az történt, hogy egy - jó eséllyel szovjet, fekete-fehér bejátszásokat raktak be mindenféle technikai újdonságról.
És egy nagyon ledöbbentett.
Egy palit mutattak, végtagjain, egész testén érzékelőkkel, teljesen bedrótozva, mellette pedig egy vele kábellel rácsatlakozott, a terminátorra hajazó humanoid felépítésű robotszerűség, ami teljesen lekövette az ember mozdulatait, elhanyagolható késéssel!
Mindez a múlt század ötvenes-hatvanas éveiben!
 
 • Tetszik
Reactions: Crusader

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 551
74 518
113
Indian defence and security forces procure passive exoskeletons...

The company that developed the exoskeletons – Newndra Innovations in Rajasthan – has provided two types of exoskeletons to the Indian Army, Indian Air Force (IAF), and the National Disaster Response Force (NDRF) in the past few months.

Exoskeleton products, named JaipurBelt and ArmMax, “help to increase the productivity and endurance of soldiers while also reducing the risk of musculoskeletal injuries”.

399904629_799472428856614_8130893059595769890_n.jpg

 
 • Hűha
 • Tetszik
Reactions: Pogány and endre