Exoskeleton / mesterséges külső váz katonai alkalmazása

szerintem az exoskeleton jelenlegi hátrányai miatt fejlesztik az ilyen kis szállító drónokat
General-Dynamics-8x8-MUTT-Wheeled-UGV.jpg

1434604369218.png

Szerintem koncepcionális probléma van az összes ilyen cuccal. Valami iszonyatosan bonyolult és költséges cuccot akarunk alkalmazni egy olyan feladatra amire a logika a minél egyszerűbb és olcsóbb cuccokat preferálná. Még mindig nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlanok ezek az eszközök bizonyos speciális feladatokra, de, nem egy hadsereg - OK csak a könnyűlövészek - általános felszereléseként. Még egyszer: jelenleg.

De a felsohoz hasonlo desszant jarmuvet /persze ember vezette / formaban mi is kifejleszthetnenk es az ar csokkentese erdekeben helyorsegi es tabori logisztikai feladatokra is rendszeresithetnenk... /ez igazan nem lenne kihivas szamunkra./
Ott a pont: tábori és logisztikai feladatokra. Nem bevetésben. Márpedig itt az alap felvetés az volt, hogy egy járőr, vagy egy egyéb egység bevetés közbeni mozgását könnyítenék meg.

Szerintem koncepcionális probléma van az összes ilyen cuccal. Valami iszonyatosan bonyolult és költséges cuccot akarunk alkalmazni egy olyan feladatra amire a logika a minél egyszerűbb és olcsóbb cuccokat preferálná. Még mindig nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlanok ezek az eszközök bizonyos speciális feladatokra, de, nem egy hadsereg - OK csak a könnyűlövészek - általános felszereléseként. Még egyszer: jelenleg.

Valószínüleg ez is úgy fog működni ,hogy ha elég sok erőforrást fognak fordítani pl az exoskeleton kifejlesztésébe akkor csak idő kérdése ,hogy elterjedjen nagy számban elsősorban az USA haderejében.Nagy lehetőségek vannak az olyan rendszerekben amelyek a tehermentesítés mellett a katonák nagy fizikai terheléséből adódó fizikai sérüléseket károsodásokat hivatottak kiküszöbölni fontos tudni,hogy ezek nem úgy néznek ki mint egy Vasember öltözet.

Olyat láttam ma hajnalra virradóra, amitől lehidaltam.
Az M2-n minden hajnalban, éjfél után szokott lenni egy "elektrip" nevű műsor, ami abból áll, hogy archív, retró felvételeket (filmhíradók, dokumentumfilmekből kivágott klipek, stb.) mennek elektro zene alatt, egy DJ hangalájátszásával.

Szóval az történt, hogy egy - jó eséllyel szovjet, fekete-fehér bejátszásokat raktak be mindenféle technikai újdonságról.
És egy nagyon ledöbbentett.
Egy palit mutattak, végtagjain, egész testén érzékelőkkel, teljesen bedrótozva, mellette pedig egy vele kábellel rácsatlakozott, a terminátorra hajazó humanoid felépítésű robotszerűség, ami teljesen lekövette az ember mozdulatait, elhanyagolható késéssel!
Mindez a múlt század ötvenes-hatvanas éveiben!

• Tetszik
Reactions: Crusader
Indian defence and security forces procure passive exoskeletons...

The company that developed the exoskeletons – Newndra Innovations in Rajasthan – has provided two types of exoskeletons to the Indian Army, Indian Air Force (IAF), and the National Disaster Response Force (NDRF) in the past few months.

Exoskeleton products, named JaipurBelt and ArmMax, “help to increase the productivity and endurance of soldiers while also reducing the risk of musculoskeletal injuries”.

399904629_799472428856614_8130893059595769890_n.jpg

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Pogány and endre
Kár, hogy "nagy felbuzdulásomban" nem találtam mást erről.. Aki talál, ne tartsa vissza.. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Hmmm...:oops:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
  • Tetszik
Reactions: fishbed