Közben találtam szimulált eredményeket. Akkor ha nem tévedek a -30at, azt a legoptimistább értéknek vetted.
Félre ne érts, nem mobdom, hogy nincs igazság abban amit irsz. De egy komplex légvédelem esetén, több földi, légi felderitésnél ha nem is a legpesszimistább (szimuláciok szerinti) -10 körüllel számolnék. Szóval előre megtervezett csapással, az ellenfél felderítését isnerve, gépek orientációjára figyelve lehet szerintem csak igazi stealth képességgel tervezetten számolni.
Nyilván minden szempontból előny, a stealth kialakítás, meg emberi tényezők miatt is átcsúszhat könynen egy ilyen gép.
De abban is csak emberek ülnek, akik az életüket, vezetés szempontjából gép-pilóta meglét szempontjából nem akarjak kockáztani. Szóval szerintem komplex légvedelem esetén tervezetten hiba lenne a legoptimistább rcs értékre épiteni.
Ettől még jó, ha van és egy erős kártya a pakliban, ami könnyen eldöntheti a dolgot.
Én józan paraszti ésszel ugy gondolom, hogy igazad van. Csak sokkal-sokkal árnyaltabb lehet a kép a valóságban.
Az meg, amig működik a stat nukleáris arzenál, max a 3. Vonalbeli proxikban láthattok összecsapást.. én ettől nem félek. Annak kimenetele meg tökmindegy.
Ha meg tényleg szemtől szembei kialakul, az esti híreket a sarmatok hatása úgyus beelőzi.
Továbbá.. másik csoportban is volt róla szó. Nyilván a nyugati agitprop szerint midnen nem nato ország fegyvertesztje mindenkor csakis sikertelen lehet. De én nem irnám le az oroszokat, kinaiakat sem.
Egyrészt hogy a kinai piacon lehet a sidewinder x seekerjét megvenni... meg az aim120at is.. szóval ha szankcionálnának a kínaiak, akkor az usa a meglévő készletekkel tudna gazdálkodni és a saját
chippgyártására tudna csak korlátozódni.. (értsed, nem taiwan..)
A másik, hogy kicsit nyilván meg fikció, de mi van akkor, ha az oroszok akár már meg is csinálhatták már stabilra a nukleáris hajtású hajtőművüket. Ha robotrepülőbe megy, akkor vadászgép méretben is. Még a nyugatiak szerint is többszörös hatásfokkal bír. És egy ilyen aduásszal jelentősen megváltozhat a jelenlegi kép. Ha nem is jobb vadászt kell csinálni.. szóval ezt kicsot egysíkuan látjátok szerintem. Simán átalakulhat, hogy egyik pillanatról a másikra egyszerűen másra lesz szükség. Csupán elég egy jelentősebb innováció, hogy a jelenlegi technika csak ócskavasként legyen számontartva. Lásd csatahajók.
De egy nukleáris fegyverek nélküli 3 vhban szerintem a repülőgéphordozók lennének az elsődlegesek, amik kihullanának a rostán.
Igazából proxin kívül mire volt jó bármelyik másik vadász a 2 vh óta? Mióta létezik és fenntartható a mad.. teljesen mindegy, hogy stealth-e vagy sem.