F/A-18 Hornet , F/A-18 E/F Super Hornet (McDonell Douglas/Boeing)

A meglévő harci gépek korszerűsítése új lendületet kapott az USA-ban is, a légierő nemrégiben döntött új gyártású modernizált F-15-ösök beszerzéséről, a haditengerészet pedig az F/A-18E/F Super Hornet továbbfejlesztett verzióját rendelte meg. Az USAF és az US NAVY tervei részben hasonlóak, részben lényegesen eltérnek. Az F-15EX-ből egyelőre „csak” 78 példányt rendeltek, és ez a mennyiség pontosan ekkora az új Block III Super Hornet esetében is.
A Super Hornet még szuperebb lesz
A nyomtatott sajtó korlátai. Pont linkelni akartam az írást.
Az meglepő, hogy a DAS-sal való korszerűsítést nem terveztek és MAWS sincs említve. Vagy az már van a Block II SH-n? Bevallom ezt fejből nem tudom.
50milka/db???Dugják fel maguknak a zsidók a Kfirt,itt az új kedvencem.(márha mi is megkaphatnánk ennyiért)

50milka/db???Dugják fel maguknak a zsidók a Kfirt,itt az új kedvencem.(márha mi is megkaphatnánk ennyiért)
A US Navy a több száz gépe mellé ennyiért vesz gépeket. De ez tényleg az az ár, amiért elrepül a gyárudvarról. Senki másnak nem reális ez az ár. Viszont nem véletlenül van az, hogy a RAAF annyira beleszerelmesedett a gépbe, hogy Growlert is rendeltek az F-35A mellé, pedig csak réskitöltőnek szánták az SH-t.

• Tetszik
Reactions: fishbed
A US Navy a több száz gépe mellé ennyiért vesz gépeket. De ez tényleg az az ár, amiért elrepül a gyárudvarról. Senki másnak nem reális ez az ár. Viszont nem véletlenül van az, hogy a RAAF annyira beleszerelmesedett a gépbe, hogy Growlert is rendeltek az F-35A mellé, pedig csak réskitöltőnek szánták az SH-t.
Ugyanigy számolva az eurokacsák kétszer ennyit kostálnak minimum.Rendszerbeállitási költség meg minden gépnél van.
A Kfir 30milkás db-ár körül ajánlották a filippinoknak és bulesznak,valószinűleg közben az is nőtt.Igaz az kiképzést és minimális fegyverzetet is tartalmazott,még köötelezettség válalást is a hajtómű élettartam végéig való nagyjavitási lehetőségének biztositására is;)Meg persze az egész gépére-de árat ahoz már nem találtam.
Durva becslésem,hogy a SH rendszerbeállitási költsége lehet annyi,mint a Gripen E csupasz gépára.Vagy még annyi se.És egy jóval potensebb,kiforrottabb,gyakorlatban bevált gépet kap a megrendelő.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Carelia Air Command conducted the Baana 19 live air exercise between 9 and 11 September at Lusi highway base which was established on highway no. 5 just north of Heinola, Finland."

48730868582_4d49d5c9e5_b.jpg

48730868902_266972bd39_b.jpg

48730869637_5cbe99c6cc_b.jpg

Repedéseket találtak a svájci Horneteken, ezért repülési korlátozásokat vezettek be

https://www.admin.ch/gov/de/start/dokumentation/medienmitteilungen.msg-id-76663.html
Nekem az első dolog az, ami beugrott e hírrel kapcsolatban az nem az, hogy "repedéseket találtak a svájci Horneteken", hanem, hogy megtalálták azokat a bizonyos repedéseket végre a svájci Horneteken is.
Ugyanis anno az ausztrál Horneteknél ezt a komplett törzshátsórész cseréjével tudták csak orvosolni, míg a US Navy-nél a típus nyugdíjazásával. Tehát a repedés, meg a Hornet, mint olyanok, már jóideje jegyben járó fogalmaknak számítottak.

Nekem az első dolog az, ami beugrott e hírrel kapcsolatban az nem az, hogy "repedéseket találtak a svájci Horneteken", hanem, hogy megtalálták azokat a bizonyos repedéseket végre a svájci Horneteken is.
Ugyanis anno az ausztrál Horneteknél ezt a komplett törzshátsórész cseréjével tudták csak orvosolni, míg a US Navy-nél a típus nyugdíjazásával. Tehát a repedés, meg a Hornet, mint olyanok, már jóideje jegyben járó fogalmaknak számítottak.
Drasztikusan felgyorsul majd a svájci gépbeszerzés! :rolleyes::hadonaszos:
Ha így lesz, akkor nehezen tudom elhinni, hogy F-35-öt vesznek. Ott épp most próbálnak lassítani a gyártási tempón. Megnő a Rafale és a EF esélye. Esetleg visszahívják az Gipen E-ket? :oops:
Abból rohadt gyorsan kaphatnának. A Rafale termelése le van kötve az indiaiakkal. Az EF még lehet opció.