Kicsit nagyobb méretben és tömegben, mint egy Arleigh Burke romboló, de azokon kb. egyharmaddal több VLS cella van... Sosem fogom megérteni az - eleve elhanyagolgató számban készülő - európai hajóosztályok "alulfegyverzettségét", különösen a magukat komoly tényezőnek tartó angolok és franciák járnak "élen" ebben.
Nem elsősorban a világ óceánjain hónapokig hajókázni tervezik az európaiak (a britek talán igen, de szerintem erről már letettek ők is) a hajóikat, hanem az Európa, max Közel-Kelet és Észak-Afrika partinál való hajókázáshoz. A jóval korlátozottabb területen való csónakázás viszonylag közel a saját kikötőkhöz megengedi azt, hogy kevesebb legyen a fegyverzet, hisz viszonylag kevés ideig tart hazamenni újratölteni.Kicsit nagyobb méretben és tömegben, mint egy Arleigh Burke romboló, de azokon kb. egyharmaddal több VLS cella van... Sosem fogom megérteni az - eleve elhanyagolgató számban készülő - európai hajóosztályok "alulfegyverzettségét", különösen a magukat komoly tényezőnek tartó angolok és franciák járnak "élen" ebben.
Azt írta a kolléga, hogy egyharmaddal több fegyver van a kisebb amcsi fregatton. A felszabadult helyre mit pakoltak? Mert a jóval korlátozottabb területen való csónakázás viszonylag közel a saját kikötőkhöz megengedi azt, hogy kevesebb legyen az üzemanyag, az ellátmány, hisz viszonylag kevés ideig tart hazamenni újratölteni - éppen, hogy fegyverből lehetne több.Nem elsősorban a világ óceánjain hónapokig hajókázni tervezik az európaiak (a britek talán igen, de szerintem erről már letettek ők is) a hajóikat, hanem az Európa, max Közel-Kelet és Észak-Afrika partinál való hajókázáshoz. A jóval korlátozottabb területen való csónakázás viszonylag közel a saját kikötőkhöz megengedi azt, hogy kevesebb legyen a fegyverzet, hisz viszonylag kevés ideig tart hazamenni újratölteni.
Melyik amerikai fregattokról is beszélünk? Mert a szerencsétlen LCS-t leszámítva (azok meg nem is igazi fregattok) nincs nekik. Lesz majd a Constellation -osztály, de az meg egyd ekával nem kisebb mint a legnagyobb európai fragttok.Azt írta a kolléga, hogy egyharmaddal több fegyver van a kisebb amcsi fregatton. A felszabadult helyre mit pakoltak? Mert a jóval korlátozottabb területen való csónakázás viszonylag közel a saját kikötőkhöz megengedi azt, hogy kevesebb legyen az üzemanyag, az ellátmány, hisz viszonylag kevés ideig tart hazamenni újratölteni - éppen, hogy fegyverből lehetne több.
de hasonlít arra az olasz izére, ami olyan, mint ez
Haditengerészetenként eltérő, de szerintem inkább "politikai" okai vannak, hogy mit minek hívnak.Nem tudom, hogy ki kategorizálta be, de ez már a romboló/cirkáló közötti vízkiszorítás alaphangon. A fegyverzet mennyisége alapján tartják fregattnak?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..