A mai fiatalok egyszerűen fel sem fogják, hogy a számítógép előtt is mi minden lehetséges volt. Persze jó drágán. De magát a módszert elképzelni sem tudják. Pl. a fotózás is ilyen. Ma a gépeden állítasz egy ISO-t és csá. Régen meg a film tulajdonsága volt. Ha közben változtak a fényviszonyok, akkor IJ, vagy sötét lett a kép vagy elmosódhattak a dolgok, ha kitoltad a záridőt = több gép = több film, abban a korban, amikor egy komoly gép árából egy új autót vehettél.
Fel nem fogják, hogy mennyi mindent kapnak mennyire olcsóért...
Mel Gibsontol jó az Apocalypto
2000-2010 közötti időt álló filmek szerintem:
Gyűrűk ura trilógia. (Peter Jackson)
Egyetértek
Batman trilógia (C. Nolan)
Utálom, mind a három részt. Fel nem fogom mi olyan nagy szám benne. A 2. rész végén elröhögtem magam, hogy miért kell "B", mint ellenség. Semmiféle logika nem volt benne.
A tégla (Martin Scorsese)
So, so, ha nem lenne ez is egy remake...
Blöff (Guy Ritchie)
Egy zsáner kb. egyetlen nézhető filmje. De érdekes módon csak szintronnal. Eredeti nyelven nem angol anyanyelvűnek élvezhetetlen szerintem.
A Bukás-Hitler utolsó napjai
OK
A Faun labirintusa (Guillermo del Toro)
Hát, én egyszer sem tudtam áttekerés nélkül végignézni. A történelmi atomszfére volt jó, a többi része nem igazán fogott meg.
V , mint vérbosszú
Tényleg jó film. Csak a bajom vele az, hogy kb. egy 1984 + rakás más disztópia összeollózása. Az egész filmet csak a Hugo Weaving viszi el a hátán, aki arc nélkül, hanggal és mozgással dolgozik. A nyomozó és a kancellár jók voltak benne.
Kill Bill (Tarantino)
Ezt konkrétan a legnagyobb hulladéknak tartom. Kérem vissza életemből azt, ami erre pazaroltam. De tényleg. Egy bélyegre kb. elfér a történet és erre számtak KÉT FILMET? Vicc. Lényegében egy B filmes settinget húztak ki két filmig.
Gran Torino (Clint Eastwood)
Közhelyes film, de mégis jó. De akkor már a Million Dollar Baby.
Ellenség a kapuknál
Sajnos nem értek egyet. A keleti front kétségbeesett pillanatát túlozva mutatta be (folyami átkelés és saját emberek lelövése), de azon túl semmi extra.
A Passio (Mel Gibson)
Ezt nem láttam, a téma miatt teljesen hidegen hagy.
Ez csak a teljesség igénye nélkül.
2010 után: (Itt még nehéz időt állóról beszélni)
Eredet
Egy jó alapötletet degradáltak le egy mezei akciófilmmé. Nem értem a Nolan hypot. Egyetlen filmje tetszett csak nekem a The Prestige. Az viszont nagyon jó volt.
Csillagok Között
HULLADÉK. Az a hype, ami körülötte ment különösen nevetségessé tette, hogy így reális, meg úgy reális. Aztán a Földről több lépcsős baszott nagy rakéta száll fel, de azon a bolygón, ahol lassú az idő, ne mégis földi gravitáció van kb. (HOGYAN...?) meg egy szaros rakéta. A film hangosítása meg olyan szar volt, hogy kb. a hangmérnököt csaptam volna tarkón. A rakéta felszállásnál be kellett fognom a fülem (repnapon nem zavar a felettem 30 méterre áthúzó Rafale...), előtte meg a zene és beszéd alig volt hallható. Vicc. Az egész film. A sci-fi buzi bátyus és tesó kijött és egyszerre kb. ezt mondták.
"Ez mi a szar volt"?
Ha valaki tényleg jó sci-fit akar, akkor a The Martiant ajánlanám. Előbb nézném meg azt a filmet hússzor, mint ez a vackot egyszer.
Életre valók
Jónak jó, de időtállónak nem nevezném. Meg ez sem eredeti, hanem adaptáció...
Joker
Nem láttam.
A Wall Street farkasa
Láttam, dögunalmas és inkább irritáló volt. Hogy kb. megint az láttam, hogy a pénzvilág arról szól, hogy lerabolnak. Felügyelet az meg semmi. Az érte kapott büntetés meg egy dádá...
Agymanók
Tetszett.
Viharsziget
Nem láttam.
Holtodiglan
Tetszett.
A fegyvertelen Katona
Iszonyatosan szirupos lett. Mel Gibson nem bírt magával.
Hajsza a győzelemért
Nem láttam, de nem tudom, hogy akarom-e. A Ford v Ferrari-t megnéztem. Jó volt, de a zsáner valahogy nem jön be. Egy elég volt belőle.
Az aszfalt királyai
Lásd fent.
Meg nekem a "képregény" filmekből is van ami bejött:
Amerika Kapitány- A tél Katonája, A bosszúállók 1,3 , Az acélember.
A Av. 2-re még elrángattak. Aztán soha többet. Átpörgetve torrenten az Endgame első részét megnéztem. Hulladék. A 2. része a torrentezős időmet sem éri meg.
Az utolsó 5 évből, ami szórakoztatott film és moziban láttam az kb. 5 (!) db film. A filmek alsó harmada olyan, hogy "erre is minek csesztem el az időmet"...
Deadpool 1 (és kicsit még a 2. rész is)
Nice Guys
Knives out
The Martian
The Rouge One annak ellenére, hogy a történet vége ismert volt.
És bakker nem tudok ennél több filmet felsorolni, ami megérte volna a jegy árát az elmúlt 5 évből. Ebből a Deadpool 1, a Nice Guys és a Martian kb. 7 hónapon belül volt.
Ez ma a mozi...
Nekem...