1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

General Atomics MQ/RQ-9 Reaper

Diskurzus a(z) 'Pilóta nélküli légi jármûvek (UAV/UCAV)' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. joker

  joker Well-Known Member

  Franciaország két Reaper beszerzését tervezi, mert kell nekik Maliba. Szóval sürgősségi ügyről van szó és elméletileg két olyan gépet kapnak, amit előzőleg már az amerikaiak saját maguknal legyártottak. Most akkor butítatéan gépeket fognak kapni, vagy amíg a kiképzést megkapják a franciák addig átépítik export-kompatibilissé?
   
 3. luperator

  luperator Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Felfegyverezhető UAV-ket akar Franciaország
  Olyan erős a lobbi, hogy elnyomja az európai típus fejlesztését, mindazonáltal semmi sem garantálja, hogy megkapják? Kissé ellentmondásos. Inkább annak adnék hitelt, hogy egyelőre nem akarnak egy előreláthatólag is költséges projektbe kezdeni. Az amerikai típus megvételével nem oldódik meg az "európai drón problémája". Kivéve, ha arra játszanak, hogy inkább az UCAV fejlesztésbe ölnek bele pénzt, ami kiváltja később a Reaper-t is.
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Felfegyverezhető UAV-ket akar Franciaország
  Én ezt nem teljesen értem. A Reaper és egy UCAV teljesen más kategória, egymás kiváltása kb olyan lenne, mint ha F-5 helyett valaki F-15E-t venne. Mindkettőre szükség van, főleg, mivel egy UCAV kifejlesztése és üzemben tartása, reptetése sokkal drágább (lesz, ha majd lesz).
   
 6. sondor961

  sondor961 New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Felfegyverezhető UAV-ket akar Franciaország
  Szerintem a lobbi csak 1 dolog, a másik az EADS óvatossága, hisz voltak már "nem igazán sikeres" fejlesztései...! - Arról nem is beszélve, hogy "azok" után egyes országok majd ötször meggondolják, hogy milyen projektre adjanak pénzt!
  Egy új UAV fejlesztése ugyanis euromilliárdokba kerül, melynek bizonytalan a megtérülése! - Különösen válság idején...!!!
  Tehát olcsóbb vásárolni...!
   
 7. luperator

  luperator Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Felfegyverezhető UAV-ket akar Franciaország Én ezt nem teljesen értem. A Reaper és egy UCAV teljesen más kategória, egymás kiváltása kb olyan lenne, mint ha F-5 helyett valaki F-15E-t venne. Mindkettőre szükség van, főleg, mivel egy UCAV kifejlesztése és üzemben tartása, reptetése sokkal drágább (lesz, ha majd lesz).


  <p class="new-blogpost-comment-notice"> 


  <p class="new-blogpost-comment-notice">Tudom, hogy nem egy kategória. De ha figyelembe veszed a fejlesztést, a későbbi üzemeltetést, a személyzet képzését és alkalmazását, azért ez esetben is sok millió dollárról vagy euróról van szó. Legfőképp ha Global Hawk is a képbe kerül. Nem képes kiváltani, már csak a gazdaságosság miatt sem, de a kezdetekre főleg Európában rengeteg pénz megy el, ami szerintem ideig-óráig (azért nem kevés ideig) olcsóbbá tenné az UCAV használatát.
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Kicsit elaludtak a fiuk, ezek nem érnek oda Szíriába, hacsak nagyon el nem húzódik a dolog. De a líbiai második beavatkozásban még részt vehetnek.
   
 9. bigacubensis

  bigacubensis New Member

  Technikailag elismerésem ezen konstrukciók felé, de a felfegyverzett drón szerintem egy hibás irány. Egyre több a tiltakozás, megkattant drónoperátor, belső ellenvélemény. Valahol persze hasonló a helyzete egy távoli cirkálón/tengeralattjárón ülő robotrepülőgépet indítónak is, de ő ha kevésbé is de csatamezőn tartózkodik, míg a drónoperátor otthon. Ez szerintem egy kényes határ átlépése, és elég kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, ha majd az USÁ-n kívül más hatalmak is bevetik problémáik megoldására, aztán majd otthon is...
   
 10. hiryu

  hiryu New Member

  <i>khmm... ezekről az ellenvéleményekről adnál pár konkrét linket?</i>
   
 11. bigacubensis

  bigacubensis New Member

  http://www.theguardian.com/world/2013/oct/22/amnesty-us-officials-war-crimes-drones
  http://www.worldcantwait.net/index.php/features/covert-drone-war/7864-un-expert-cia-drone-strikes-qa-war-crimeq
  http://www.globalresearch.ca/war-crimes-and-the-us-congress-drone-victims-tell-empty-us-house-their-story-is-america-listening/5356619
  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-24618701
   
 12. hiryu

  hiryu New Member

  thx
  http://www.youtube.com/watch?v=FUFqt_Ks0LU
   
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  :) Agyon dobálták kövekkel.:) Azért elég éles a különbség a hi-tech dron és az egyszerű afgán falusiak közt. 2 külön világ találkozása.
  Lehet lelőtték mint a Laoszi pali a Providert az Air Americában. :)
   
 14. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Legalább annyi eszük lehetett volna, hogy nem körbe, hanem csak egy oldalra állnak és onnan dobálják... Igaz, így sokkal viccesebb.:DD
   
 15. Eltorro

  Eltorro New Member

  Következő mi lesz? Predator Vista?
   
 16. dalost

  dalost Active Member

  Nem a Vistát átugorják, mert az zsákutca volt.
   
 17. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  Predator Seven :)
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  Az amerikai drónpilóták fizetésemelést kapnak.
  http://news.yahoo.com/us-air-force-moves-stem-shortage-drone-pilots-225715109.html
   
 19. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  4 darab MQ-9 Reapert venne Hollandia az USA-tól 339 millió dollár értékben (az árban benne van a logisztikai támogatás 3 évre illetve 3400 repülési órára és 4 mobil irányító állomás): http://sputniknews.com/military/20150207/1017919977.html
  Az USAF 24 darab MQ-9 Block 5 leszállításáról írt alá szerződést a General Atomics-szal 279 millió dollár értékben 2017 szeptemberi határidővel: http://sputniknews.com/military/20150206/1017849868.html
   
 20. joker

  joker Well-Known Member

  Az USA egy szabálymódosítással engedélyezné felfegyverzett drónok exportját.
  http://news.yahoo.com/us-allow-export-armed-military-drones-204330765.html
   

Ezen oldal megosztása