Ez nagyobb marhaság mint a hazai gyártás.Kell annyit lőni vele, hogy évente kelljen egy-egy új cső mindegyikhez, na meg raktárra tartalék.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nagyobb marhaság mint a hazai gyártás.Kell annyit lőni vele, hogy évente kelljen egy-egy új cső mindegyikhez, na meg raktárra tartalék.
A finn Sako saját csőgyártással rendelkezik vagy a tulaj a Beretta adja a csöveket,mivel a Sako gyárt mesterlövész puskát javíts ki ha rosszul tudom.Ha csak a vadászfegyver gyártókat nézem akkor kevesen gyártanak saját csövet . A Sauer/Blaser/Mauser group is úgy csinálja , hogy a fegyvereik ugyan azt a csőgyárat használják ! Mind 3 márkának van prémium és közepes illetve a Sauer/Mauser-nek occó puckája is . A legjobb csöveket a Sauer404/Blaser R8/Mauser M03 kapja a közepeseket (még ezek is SUB MOA-sok) Sauer101/Blaser R93/Mauser M12 , a gyengébbeket amik "MOA" szórást tudnak pedig a Sauer 100/ Mauser M18 kapja ! Érdekesség képen nagyon sokáig kb 2010 ig csak a Steyr Mannlicher vállalt MOA szórást a csöveire ami rosszabb volt az nem jött ki a gyárból . Most meg HOWA 1500 alap csővel SUB MOA garanciás !
Ez is mármint a csőgyártás is egy külön precíz szakma !
A CZ biztosan nagyobb mennyiségre húzta fel a gyártósort, mint ami ahoz kell, hogy a hazai 50-esekhez precíziós csöt gyárts meg mellette katonai meg civil célokra annak akinek éppen kell. Egész más beruházási dimenziókban kell gondolkodni szerintem.Tudás az nem nagy kunszt , jó anyag és jó gépsor kell hozzá . Igazából az anyagiak azok amik megkérdőjelezik ! A CZ vagy 7-8 éve cserélte le a teljes csőgyártó gépsorát és már akkor 100 millió € körüli összegről beszéltek ! Sok csövet ki kell tolni míg elfogadható költséget sikerül elérni !
Ha a másiknak egy 308-as csövet eladtak 5200 euroért, nekem nem fogod bemesélni, hogy ez hülyeség.Ez nagyobb marhaság mint a hazai gyártás.
Tudtommal a SAKO Finn honban tartja a csőgyártást ! A SAKO-k kapják a jobb minőséget A Tikka-k a gyengébbet ! A Taljánok csak pléhpuskát gyártanak illetve vegyes csövűeket/dupla golyósokat !A finn Sako saját csőgyártással rendelkezik vagy a tulaj a Beretta adja a csöveket,mivel a Sako gyárt mesterlövész puskát javíts ki ha rosszul tudom.
Mi? Mi köze van ennek a cső árához?Ha a másiknak egy 308-as csövet eladtak 5200 euroért, nekem nem fogod bemesélni, hogy ez hülyeség.
Konkrétan minden. Ha létezik a piacon kereslet a termékre, az ár meg olyan, hogy megéri, és nem vagy beszorítva egy szűk szegmensbe pl MH megrendelések vagy GM6 megrendelések, hanem gyárthatsz 22-től 50-ig mindehez csövet akinek csak akarsz, a szarul sikerülteket tömeg termékekbe, a jól sikerülteket gazdag hülyéknek, akkor megéri.Mi? Mi köze van ennek a cső árához?
Nem ismertem a vadászpuskákat.A SAKO 75-ös egy teljesen egyszerű fatusás vadászpuska azzal durva volt , pedig nem vagyok tápos valszeg a tuskialakítás (disznóhátas) nem jött be . De a TRG tusa az erősen lökés csökkentős , az szelídíthetett rajta sokat ! Amúgy a legdurvább gonosz kaliber az a 338-378 Weatherby meg a 9,3x 64 Mauser !
Az az 5200 EUR valószínűleg egy spéci kisszériás cső volt. Ennyi pénzért puskát kapsz, méghozzá nem is szart.Konkrétan minden. Ha létezik a piacon kereslet a termékre, az ár meg olyan, hogy megéri, és nem vagy beszorítva egy szűk szegmensbe pl MH megrendelések vagy GM6 megrendelések, hanem gyárthatsz 22-től 50-ig mindehez csövet akinek csak akarsz, a szarul sikerülteket tömeg termékekbe, a jól sikerülteket gazdag hülyéknek, akkor megéri.
Csak sokkot kapott egy egyedi gyártású ultra magas minőségi követelményeknek megfelelő verseny puskacső árától !Mi? Mi köze van ennek a cső árához?
Ennek egyik részét sem vitatom, de ha már felhúzol egy jó gyártósort, akkor nem vagy lekorlátozva egy puskára, egy kaliberre, egy minőségi szintre.Az az 5200 EUR valószínűleg egy spéci kisszériás cső volt. Ennyi pénzért puskát kapsz, méghozzá nem is szart.
Hát van különbség !Nem ismertem a vadászpuskákat.
De egy ugyanilyen dán SAKO TRG 42 volt.
Úgy gondolom, hogy ha van egy gyár, ami ilyen magas igényű ötvözetet elő tud állítani és meg tud munkálni nagy precizitással, annak nem csak a speciális csőgyártás terén lehet piaca. (De még abban a szegmensben sem csak egy kicsi gyár igényeire kell alapozni.) De a tévedés jogát fenntartom.Nem tudom mit rugóztok ezen. Ha holnap vesz a cég 500db kiváló minőségű csövet raktárra akkor azzal elleszünk vagy 20 évig minimum.Annyira nevetséges mennyiség kell ilyen csövvekből egyekkora haderőnek,hogy teljes baromság saját gyártásban gondolkozni.
Azt a gyárat ahol ez a cső készült nem ez a cső tartja el hanem a jóval olcsóbbak. Ebből az árból kiindulni nem lehet amikor csőgyártás megtérülését vizsgálod.Ennek egyik részét sem vitatom, de ha már felhúzol egy jó gyártósort, akkor nem vagy lekorlátozva egy puskára, egy kaliberre, egy minőségi szintre.
A cső anyagának előállítását felejtsd el. Hozott alapanyagból tudunk csak dolgozni. Egy olyan modern kohó ami ilyen acélokat is képes előállítani az nagyon sok pénz. Lehet rentábilis egy ilyen kohó, de ahoz egy nagyon komoly ipari ország kell.Úgy gondolom, hogy ha van egy gyár, ami ilyen magas igényű ötvözetet elő tud állítani és meg tud munkálni nagy precizitással, annak nem csak a speciális csőgyártás terén lehet piaca. (De még abban a szegmensben sem csak egy kicsi gyár igényeire kell alapozni.) De a tévedés jogát fenntartom.
Sokkot nem, de max felére számítottam. Igaz ennek is biztosan megvan a maga Merci kategóriája, ahol a termék mellett a nevet is meg kell fizesd.Csak sokkot kapott egy egyedi gyártású ultra magas minőségi követelményeknek megfelelő verseny puskacső árától !
Amúgy nagyon korrekt vadászpuskákat gyárt..Nekem ez a kedvencem...Hát van különbség !
Senki ne mondja nekem,hogy ezzel élmény lőni ilyen nagy kaliberű lőszert. Megkockáztatom,hogy nem élmény hanem kínzás. Értem én, hogy cipelni jobb mint a 8kg körüli puskákat de nah.Hát van különbség !
Akkor olcsóbb csöveket is kell gyártani. Ha lehet ugyanazon a gyártósoron, akkor uagyanazon, ha ennek meg külön gyártósora van, akkor megéri ezt is egymagában gyártani, hanem a másik nem építette volna fel a gyártósorát. Lehet csak ezzel bedöglene a gyár, de ha csak ezt gyártanának nem kellene se akkora gyár se annyi ember, így kisebbe ez is működőképes kell legyen, és valószínáleg utcahosszal zen van a legnagyobb nyereségük csövenként.Azt a gyárat ahol ez a cső készült nem ez a cső tartja el hanem a jóval olcsóbbak. Ebből az árból kiindulni nem lehet amikor csőgyártás megtérülését vizsgálod.
Nem értek a kihászathoz, de minek kellene egy ország iparát ellátó kohó ahoz, hogy neked évente legyártson pár tonna pont olyan ötvözetet, amire neked szükséged van? Biztos létezik itt a méretgazdaságosság, de kisebb kohók is akármilyen ötvözetre képesek kell legyenek.A cső anyagának előállítását felejtsd el. Hozott alapanyagból tudunk csak dolgozni. Egy olyan modern kohó ami ilyen acélokat is képes előállítani az nagyon sok pénz. Lehet rentábilis egy ilyen kohó, de ahoz egy nagyon komoly ipari ország kell.
Engedd már el ezt a hülyeséget. a prec csőgyártás egy nagyon szűk szegmens. A világ hülyesége ott próbálkozni.Akkor olcsóbb csöveket is kell gyártani. Ha lehet ugyanazon a gyártósoron, akkor uagyanazon, ha ennek meg külön gyártósora van, akkor megéri ezt is egymagában gyártani, hanem a másik nem építette volna fel a gyártósorát. Lehet csak ezzel bedöglene a gyár, de ha csak ezt gyártanának nem kellene se akkora gyár se annyi ember, így kisebbe ez is működőképes kell legyen, és valószínáleg utcahosszal zen van a legnagyobb nyereségük csövenként.
Nem értek a kihászathoz, de minek kellene egy ország iparát ellátó kohó ahoz, hogy neked évente legyártson pár tonna pont olyan ötvözetet, amire neked szükséged van? Biztos létezik itt a méretgazdaságosság, de kisebb kohók is akármilyen ötvözetre képesek kell legyenek.