T
Törölt tag 1586
Guest
Indítani bizonyosan lehetne B-52 ről is, de begyüjteni a drónokat a C-130, C-17 esetleg C-5 tipus nekem megfelelőbbnek tűnik.Akkor ehhez B-52 szintű gép kell...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Indítani bizonyosan lehetne B-52 ről is, de begyüjteni a drónokat a C-130, C-17 esetleg C-5 tipus nekem megfelelőbbnek tűnik.Akkor ehhez B-52 szintű gép kell...
Egyre rosszabb. Hány féle gép kell akkor már ehhez...?Indítani bizonyosan lehetne B-52 ről is, de begyüjteni a drónokat a C-130, C-17 esetleg C-5 tipus nekem megfelelőbbnek tűnik.
Hát, ha valakinek erre van ingerenciája pénz költeni.Szerintem világ vége (nagybalhé) esetén a B52-esek vihetnének magukkal párat oda (Oroszországba), ahol saját vadász már nem jár, söprögető MiG-31-eseket leszedegetni. (nincs gond az össze gyüjtögetéssel)
Ott az sm-3 sokadik továbbfejlesztése csak kicsit sok kell belőle .Bár 2006-óta még brutálisabbak lettek amióta műholdtat lőttek le veleAz ICBM-et és SLBM-et úgysem állítja meg semmi.
Nem véletlenül fejlesztik az oroszok az ICBM-eket. Ne gondold, hogy megnyerhető egy atomháború. Nem tudsz minden rakétát, MIRV fejet leszedni.Ott az sm-3 sokadik továbbfejlesztése csak kicsit sok kell belőle .Bár 2006-óta még brutálisabbak lettek amióta műholdtat lőttek le vele
Nem kicsit, lehetetlen mennyiség kell belőle. Mivel fogalmad nincs, hogy melyik célt mennyi rakéta támadja és az ellenfél galád módon ismeri azt, hogy mennyi ABM rakétád van, ezért ha az ellennek van 100 rakétája és MIRV-ös, akkor kb. minden nagyváros mellé a teljes támadóerő ellen kell védelem.Ott az sm-3 sokadik továbbfejlesztése csak kicsit sok kell belőle .Bár 2006-óta még brutálisabbak lettek amióta műholdtat lőttek le vele
Ha ezt @LMzek 2.0 megtudja! A végén kiderül, hogy van benne még szufla?Az Albatros mennybemenetele, avagy, már a magasságos DARPA is L-39-est használ az AI-alapú légi harcászat kidolgozásához!
Eszembe jutnak az egykori csehszlovák KP makettek, meg a kecskeméti régi szép idők... hát sose gondoltam volna, hogy ezt is megérjük!
Ha ezt @LMzek 2.0 megtudja! A végén kiderül, hogy van benne még szufla?
Én ezért vigyorgok a mindenféle Oo és Kina elleni háborút vizionáló dolgon.Atomhatalmak.És vica versa.A NATOban 3 atomhatalom van.Hót felesleges Don meg Pohorovka 2.0-t képzelegni.Proxy háború,"kis zöld emberkék" összebalhézása valami kellően messzi helyen a max.Közvetlen háborút nem fognak kockáztatni.Annyira nem hülyék.Nem, nem az.
De erről is volt már szó.
A mai klímamodellekkel is megismételték a '80-as évek feltevését és a kapott eredmény még rosszabb dolgokat hozott ki.
Visszakeressem?
A globális felmelegedést meg nem oldaná meg, mert 1-2 év után kezdene megfordulni az egész, csak addigra az emberiség lényegében kipusztulna és a teljes ökoszisztéma összedőlne.
A XIX. század eleji nyár nélküli év sem mond semmit? Pedig az csak egy lepkefingvolt egy lokális atomháborúhoz képest is.
Az egy nagyon nagy PESA lokátor böhöm nagy teljesítménnyel.Az R-77-el meg 100%,hogy még 100km-re se lő el nemhogy 200-ra,főleg nem egy szubszonikus drónra.Érdekes adatokat közölt egy malajziai pilóta, aki a Sukhoi Su-30MKM vadászgépet és az amerikai F-18-at is repülte: "A Su-30 lokátor 200 km távolságban elfog egy tipikus pilóta nélküli célpontot, amely után használhatja az R-77-et. rakéták. Az F-18 alig képes észlelni egy ilyen célpontot alig 100 km távolságra, és egy rakétát kilőni 79 km-ről.
Su-30 észlelési tartomány az F-18 lokátora által 107km, és azF-18 észlelése a Su-30 lokátora által 293 km! "
Vélemények?
Ööööö, erősen kétlem. Mert mindkét oldal pont abban hit elég erősen, hogy egy nukleáros háború nyerhető és van győztes is. Aztán a '80-as években kiderült, hogy egyik sem igaz.A KGB mindenesetre szorgalmazta a nukleáris tél terjesztését, a különféle békemozgalmakhoz hasonlóan. Mondhatni az volt az akkori orosz álhír és beavatkozás, csak akkor nem hívták így. Sőt a komplett nyugati baloldal a KGB kottájából játszott, lásd Bezmenov előadásait. Akkor, aki erre felhívta a figyelmet, az szélsőjobbosnak számított.
Ma másképp van, ma a baloldal szerint orosz álhírek meg orosz trollok vannak minden állítás mögött, amely ellentmond a célkitűzéseiknek, és a jobboldalt vádolják azzal, hogy az oroszoknak dolgoznak... változnak az idők.
Na de a politkát félretéve az 1815-ös kitörés 33 gigatonna TNT-nek megfelelő energiájú volt és 160 km3 anyagot lövellt ki az atmoszférába a becslések szerint. Egy helyi atomháború az max. az 1991-es kuvaiti olajkútfelgyújtásoknak megfelelő hatással járna inkább, szerintem.
Érdekes adatokat közölt egy malajziai pilóta, aki a Sukhoi Su-30MKM vadászgépet és az amerikai F-18-at is repülte: "A Su-30 lokátor 200 km távolságban elfog egy tipikus pilóta nélküli célpontot, amely után használhatja az R-77-et. rakéták. Az F-18 alig képes észlelni egy ilyen célpontot alig 100 km távolságra, és egy rakétát kilőni 79 km-ről.
Su-30 észlelési tartomány az F-18 lokátora által 107km, és azF-18 észlelése a Su-30 lokátora által 293 km! "
Vélemények?
Ez egyszerű, a malájoknak D változata van, szerintem modernizáció nélkül. Az önmagában nem meglepő, hogy a Szu nagyobb méretű, kapacitású PESA radarja messzebről detektál egy ugyanolyan célpontot, mint a D Hornet régebbi, mechanikus radarja.Az F-18 is micsoda? A, C vagy E változat?
Ez elméletnek szép, de egy valódi ellenfél ellen hasam fogva röhögős.Ez azért van mert a jenki gyalogság be nem tette oda a lábát ahol nincs totális légifölény
Pontosan. Egy egész jó példa.Roni
"Ez azért van mert a jenki gyalogság be nem tette oda a lábát ahol nincs totális légifölény"
Ezt izrael is így gondolta 73-ban, aztán találkoztak a KUB-al....
OK.Ácsi. Egyrészt én most csak a légierőről beszéltem!
Alma és körte. Nem volt a cél egy F-4 méretű batár gép megalkotása frontvadásznak.MIG-21 vs. F-4
Az R-60M kb. az AIM-9L seeker technológia szinten volt. Nagyjából.Az első rakétájuk ami jobb volt, mint az AIM-9 az az R-73 volt, addig hátrányban voltak.
Ez értelmezhetetlen. Melyik AIM-7? E? E-2? F?Az R-23 sem volt AIM-7 szintű, a többi szemétről nem is beszélve.
Ami minden korábbi típust elég jól leváltott és marginalizált.Igen az F-14+AIM54 drága volt, de volt pénz lóvéra. Ehhez képest a MIG-25+R40 hát.... félmegoldás volt, ráadásul csak specializáltan honi légvédelemre.