Szerintem egesz nezheto a sorozat. A technikai kerdesek es a kifogasaid... nezd, teljesen jogos, de akiknek keszulnek az ilyen sorozatok nem ilyen szemmel nezik es ezzel tisztaban is vannak a keszitok. A klisek es a patosz... nos ez pont ugy megtalalhato a mostani orosz es egyeb alkotasokban, szinten azt gondolom, hogy akiknek keszulnek az ilyen sorozatok azoknak erre igenyuk van.
Leginkabb az a bajom, hogy nagyon nincs is jobb (Netflixen meg főleg). Scifit szívesebben néznék, de Expanse masodik évad már lement, Killjoys még nem jött ki. A Dark Matter meg ... hát ott mintha kezdenék elhinni a készítők, hogy ezért valaki fizet nekik, mert a 3. évadra mar valami forgatókönyv-félét is össze sikerült hozni. De akkor képest a Last Ship egy árnyalt karakterekkel teli műremek (nem az).
Jobb híján február-márciusban ledaráltam 4 évad Vikingset, na az kifejezetten tetszett, áprilisi Critical Massra ki is festettek a lányok Flokinak. Megnéztem egy évadnyi Frontiert (érdekes bemutatása a Hudson Bay Companynak, Lemilre tök jó posztot lehetne belőle írni), a Black Sails első évada nekem csalódas volt (evadzáróban mennek ki vegre tengerre, bár később állítólag jobb).
Elkezdtem nézni a Shootert, majd kiegyenesedtek az agyhullámaim. Még krumpit pucolni se lehet alatta.
House of Cards és Blacklist nekem már túl sok a "szociopatás bácsi néni eltapos mindenkit a genyába" zsánerből. Érdekes meg minden, csak úgyis letankolnak mindenkit.
Designated Survivor pont azért jó, mert az első évad végéig tudák csűrni csavarni azt, hogy kik a hunyók, miközben alacsonyan szállnak a cápák a húszadik senkiből hirtelen elnökké előléptetett fickó körül.
Néztem még egy évadnyi Travellerst és valami masik időutazösat, de rá kellett jönnöm, hogy ehhez képest a Legends of Tomorrow második évada marha jó lett, elsősorban a válogatottan gonosz bácsik miatt (Damien Darkh for Prezident).
Ha már itt tartunk, Netflix-Marvel:
- Jessica Jones egy kicsit túl véres lett, de Kilgrave karakteréről el lehet hinni a gyakorló elmebetegséget.
- Daredevil jobban tetszett, első évadban a Fisk zseniális volt, a második évadot Punisher dobta fel. Meg az Elektra
. Szerintem minőségre jobban ki van egyensúlyozva mint az Arrow-Flash univerzum.
- Luke Cage. Hát, nem biztos, hogy én vagyok a célcsoport - teljesen indokolatlan zenei betétek minden felé, és teljes fekete világfájdalom. Úgy, hogy a fószer full golyóálló, tehát a sorozat első 10 percében megfelelő helyekre leosztott maflással elintézte volna az egészet. De szerencsére Shades és a képviselő asszony elviszi a hátán a dolgot, csak juss el az 5. részig.
Ilyenkor sajnálom, hogy befejeződött a Person of Interest, mert nem találtam még egy sorozatot, ahol badass levelben bárki is megközelítwtte volna a Mr Reese-Root párost (+Shaw-Fusco).