Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
7 990
10 545
113

62aa0d06ddd49929839775.jpg

A miniszter mögött milyen harcjármű látható?

Ezen meg a Hitronos képen is úgy áll és olyan képet vág az altábornagy úr, mintha lenne benne pár löket.

Nem mert nem fér bele a raj.
Az első 10 az Patrol/Multipurpose konfigurációban jött és ment a vakarózás, hogy át legyenek alakítva majd ha a többi érkezik vagy hagyjuk meg így, és jó lesz az még egyebekre is. Aztán az lett a döntés, hogy mire a többi jön addigra ki tudjuk képezni az személyzeteket vele nagy számban.

Miért, meglepetésként érte őket a járművek kivitele? :D Ez volt a Merkúr telepen és ezt hozták el, vagy mi? :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Szittya

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 062
10 093
113
Ausztriából vadászgép kötelék mozgást jeleztek.
Ez összefüggésben lehet a Fire Blade gyakorlattal, vagy valami más?
 
H

Hummen23

Guest
Nem mert nem fér bele a raj.
Az első 10 az Patrol/Multipurpose konfigurációban jött és ment a vakarózás, hogy át legyenek alakítva majd ha a többi érkezik vagy hagyjuk meg így, és jó lesz az még egyebekre is. Aztán az lett a döntés, hogy mire a többi jön addigra ki tudjuk képezni az személyzeteket vele nagy számban.
Miért merült fel az átalakításuk? Mégsem lesz ilyen konfigurációban, vagy csak azért hogy addig is haladjon a többi típusra való kiképzés?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
A Magyar Honvédség 2022. június 24-27. között katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre. Az adott napokon katonai menetoszlopra kell számítani az ország keleti részének útjain.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!
 
 • Tetszik
Reactions: Ocses and Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
2022.07.11- 22. : Jolly Vihar 2022 - nemzetközi kutató-mentő helikopteres gyakorlat Pápán
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 008
71 326
113
A tatai dandár vezetési gyakorlatot hajt végre 2022. július 11-én, az alábbiak szerint:

2022. július 11-én (hétfőn) 04.00 óra és 12.00 óra között.
Menetvonal: Tata, Klapka György Laktanya (Bacsó Béla út 66.) - Dunaalmás - Süttő - Bikolpuszta - Tardos - Agostyán - Tata "B" gyakorlótér.

A megadott időpontban katonai menetoszlopok haladnak át a közúti szakaszokon, az esetleges okozott forgalmi fennakadásokért kérjük a közlekedők türelmét és megértését!