Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 074
2 300
113
https://bocskaidandar.hu/index.php/hirek/dandar-hirek/1629-harcaszat-docon

b930667f18419f0648bf03fee5ae41d4.jpg
Sziasztok,

Ez eleg rosszul hangzik: "a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj mindkét százada", en azt hittem, hogy 5 szazad egy zaszloalj.
 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
736
1 691
93
Sziasztok,

Ez eleg rosszul hangzik: "a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj mindkét százada", en azt hittem, hogy 5 szazad egy zaszloalj.

Hát ez tényleg elég rosszul hangzik, nem tudtam róla hogy csak két század erejéig lenne feltöltve a 3. zla. Remélem elírás vagy esetleg a kimaradt század házon kívül van, határfeladat, keleti pajzs, misszió stb lehet meló elég.
 
 • Tetszik
Reactions: bel

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 975
54 691
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
6 044
14 999
113
Valaki szóljon már a HM-nek, hogy zöldségeket beszél, vagy mikor vettük be a V4-be az angélusokat meg a rajtuk túlnőtt exgyarmatukat?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 975
54 691
113
Az ott egy nem irányított rakétablokk a H145 oldalán? Nem is tudtam hogy rendszeresítettük már...
A rakétablokkot igen, hozzá a rakétát még nem biztos. Ez lett volna a legsürgősebb és legfontosabb feladatköre az új helikopternek, de úgy tűnik hogy valamiért nem sietnek vele. A rakétákat valószínűleg itt is ugyanúgy elhúzva és kis tételekben fogják majd beszerezni, ahogy a többi rakétabeszerzésnél is történik, csak hogy ne egyszerre járjon le az élettartamuk. Vagy lehet hogy közben megváltozott az elképzelés és majd drónokra kerülnek a rakéták...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 975
54 691
113
Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani november 25-én, pénteken a déli és a kora délutáni órákban Újmajor-Győr útszakaszon. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonai eszközöket szállít a 82-es főútvonalon.

Kérjük, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopot, mivel annak mérete és sebessége, valamint haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
28 975
54 691
113
Sikeres validáció Lengyelországban

A Magyar Honvédség kijelölt állománya is részt vett az Európai Unió Harccsoport (EUBG) Visegrádi Négyek (V4) Common Challenge 2022 elnevezésű, számítógéppel támogatott törzsgyakorlatán Krakkóban, november végén. A harccsoport készenléti feladatot fog ellátni 2023 első felében. A gyakorlat célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a harccsoportnak a gyakorlásra, valamint a tevékenységük értékelésére és minősítésére, melynek eredményeképp elérhetik a teljes műveleti készenlétet (Full Operational Capability – FOC).

A gyakorlat során a vezetési pont állományának különböző incidensekre kellett reagálnia. Ennek során bizonyíthatták, hogy képesek gyorsan és szakszerűen reagálni, valamint kezelni bármilyen szituációt, melyek egy kitelepülés során előfordulhatnak. A vezetési pont állománya sikeresen hajtotta végre a gyakorlatot, elérték a teljes műveleti készenlétet, így január 1-től megkezdik a készenléti szolgálatukat.