Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113
A Magyar Honvédség „Moonstar 2024” elnevezéssel többnemzeti harcászati gyakorlatot tart szeptember első felében a Központi Gyakorló- és Lőtéren. A magyar, lengyel és szlovák területvédelmi tartalékos erők gyakorlatának elsődleges célja, hogy terepen összekovácsolják az alegységeket, ellenőrizzék a tartalékos katonák felkészültségét, és felmérjék eddigi képességeiket...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113
458491164_905975058226328_7640831369228474668_n.jpg

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113
Magyarország soros Európai Uniós elnökségével kapcsolatosan látogatnak hazánkba az EU Political and Security Committee (PSC) nagykövetei, a védelmi ipari szakdiplomaták és az EU katonai képviselők (MILREP). A delegációk szeptember 13-án és 19-én bemutatók keretében nyernek betekintést a Magyar Honvédség képességeibe a Veszprém-Újmajor lőtér területén.

A kijelölt állomány statikus és dinamikus katonai bemutatókat hajt végre annak érdekében, hogy a delegációk megismerjék a Honvédelmi Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett technikai eszközöket és betekintést nyerjenek az EU Battle Group-ba felajánlott magyar erők képeségeibe. A kétnapos bemutató a területvédelmi tartalékos katonák számára is kiemelten fontos, hiszen ismét bizonyítani tudják felkészültségüket és rátermettségüket.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 067
5 621
113
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy elképzelhető, hogy ma délelőtt egy (?) Gripen tette tiszteletét Körmend felett? A hangot hallottam, és az nagyon hasonló volt, de mire kiértem melóhelyről sehol semmi... Párom és többen akik látták állítják, hogy vadászgép volt és a város felett fordult meg viszonylag alacsonyan a felhők alatt repült.

Csak azért kérdezem, mert nem találtam róla semmi infót és felénk Vas megye nyugati részén a gyakorlatok során (sajnos) nem szoktak repülni.

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 490
3 931
113
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy elképzelhető, hogy ma délelőtt egy (?) Gripen tette tiszteletét Körmend felett? A hangot hallottam, és az nagyon hasonló volt, de mire kiértem melóhelyről sehol semmi... Párom és többen akik látták állítják, hogy vadászgép volt és a város felett fordult meg viszonylag alacsonyan a felhők alatt repült.

Csak azért kérdezem, mert nem találtam róla semmi infót és felénk Vas megye nyugati részén a gyakorlatok során (sajnos) nem szoktak repülni.

Az ADSB exchange-en én asszem tegnap láttam arra repülni a Dongo91-et. Hogy mi járatban volt, azt nem tudom...

• Tetszik
Reactions: RomperStomper

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 067
5 621
113
Az ADSB exchange-en én asszem tegnap láttam arra repülni a Dongo91-et. Hogy mi járatban volt, azt nem tudom..

Ahogy elmondták többen elég alacsonyan érkezett és kb a város főtere felett vett egy éles kanyart és északnak távozott...Képet, videót idáig nem találtam róla, pedig felénk nem gyakori vendég, konkrétan egyszer sem jártak még erre, ha jól tudom...

• Tetszik
Reactions: antigonosz

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 864
6 055
113
Ahogy elmondták többen elég alacsonyan érkezett és kb a város főtere felett vett egy éles kanyart és északnak távozott...Képet, videót idáig nem találtam róla, pedig felénk nem gyakori vendég, konkrétan egyszer sem jártak még erre, ha jól tudom...

Az nem lehet, hogy Zeltwegbe ment az Airpowerre?

• Tetszik
Reactions: antigonosz

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113

Elstartolt az Air Wolf Hunting...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113
  • Tetszik
Reactions: Loken and honved

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113
A Magyar Honvédség „Moonstar 2024” elnevezéssel többnemzeti harcászati gyakorlatot tart szeptember első felében a Központi Gyakorló- és Lőtéren. A magyar, lengyel és szlovák területvédelmi tartalékos erők gyakorlatának elsődleges célja, hogy terepen összekovácsolják az alegységeket, ellenőrizzék a tartalékos katonák felkészültségét, és felmérjék eddigi képességeiket...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 886
34 981
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113

• Tetszik
Reactions: Venom85

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 036
113

66e1dd5c71405928626068.jpg
66e1dd574c618701456532.jpg
66e1dd59b9492638674232.jpg