Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 890
67 650
113
120243312_2643588072561510_588839300354291634_o.jpg

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
664
3 249
93
Egy olyan kérdés merült fel bennem a laikusban,de lehet, hogy ez korábban más is felvetette. Konkrétan azt, hogy a román haderő sokszor vesz részt hazánkban tartott nato hadgyakorlatokon, de pl. láttam román tiszteket a budaőrsi katonai napon is, ahogy vizslatták a beszerzés előtt álló tankokat, meg a török járgányokat. Ezzel szemben a magyar honvédség hányszor képviseltette magát hasonló romániai hadgyakorlatokon, hadiipari rendezvényeken? Csak úgy kíváncsi lennék? Nem mintha nem lennénk tisztában a haderejük felszereltségével. Itt arra célzok, hogy a román haderő folyamatosan ki-be jár hozzànk, de úgy tűnik mintha mi ugyanezt nem tennénk!
Mikor, ill hányszor vettünk részt, így vagy úgy romániai nato, vagy egyébb más hadgyakorlaton? Persze ez a kérdés vonatkozik a többi nato velünk határos országra is, csak most a románokat pécéztem ki magamnak. És most nem a természeti katasztrófa elhárításra, meg hasonló humanitárius gyakorlatokra gondolok.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Egy olyan kérdés merült fel bennem a laikusban,de lehet, hogy ez korábban más is felvetette. Konkrétan azt, hogy a román haderő sokszor vesz részt hazánkban tartott nato hadgyakorlatokon, de pl. láttam román tiszteket a budaőrsi katonai napon is, ahogy vizslatták a beszerzés előtt álló tankokat, meg a török járgányokat. Ezzel szemben a magyar honvédség hányszor képviseltette magát hasonló romániai hadgyakorlatokon, hadiipari rendezvényeken? Csak úgy kíváncsi lennék? Nem mintha nem lennénk tisztában a haderejük felszereltségével. Itt arra célzok, hogy a román haderő folyamatosan ki-be jár hozzànk, de úgy tűnik mintha mi ugyanezt nem tennénk!
Mikor, ill hányszor vettünk részt, így vagy úgy romániai nato, vagy egyébb más hadgyakorlaton? Persze ez a kérdés vonatkozik a többi nato velünk határos országra is, csak most a románokat pécéztem ki magamnak. És most nem a természeti katasztrófa elhárításra, meg hasonló humanitárius gyakorlatokra gondolok.

Nagyon jó a kérdés!

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 588
83 990
113
A pápai szpotterek is figyeltek...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az amerikaiak meg így látták:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
[0]=AZXVjEhs5cPxZJAf1dn7SsVj3cCCBQo01GGA6w77yc8OBBszxxSid606h_lrGb4U1DjZYdKfC6fsLTMN3fEBt9fUdAxMITXAJ99w8QbwmaraqFvIaFRJI_b-RXHsqY8W3Is3SaeOElySR0aoOdfUi8wwkg1ixHC0PYMiy8Qg3a3itX1a_PtIU4j_wplQk_b4IGg&__tn__=%2CO%2CP-R

120314997_10158824859993979_1832382048880535380_o.jpg

120365303_10158824860003979_7301090047018629049_o.jpg

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 938
12 770
113

Ez engem is érdekelne.
Illetve, hogy a tót és oláh csapatok között mennyi magyar lehetett?

• Tetszik
Reactions: sisimoto

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 225
9 535
113

NOs román példám nincs, de Szerb igen. Amikor a Szlovoda 19-en voltunk, akkor, meglepődött két magyar katonatiszit is, hogy mit keresünk ott, mert köszöntünk neki. Azon is meglepdőtek, hogy jutotunk be, mert nem a mi követségünkön keresztül, hanem a Szerb tájékoztatási minisztérium-on kereszül intéztük a média akkreditációt.
Szóval Ők ott voltak és nézegették is a modernizált ATGM-eket, a PSZH-kat, rakétatüzérséget, kerekes önjáró tüzéréséget és az Orao2.0-at (amit mi is jól végignéztünk). Szerintem az attasék a meghívott gyakorlatokon ott vannak. Más kérdés, azt nem tudom, hogy a nem meghívott gyakorlatokra próbálnak-e eljutni..

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 121
32 083
113
Tegnap este a Fehérvár magasságában találkoztam olyan 6-8 Abramssel az M7 külső sávjában és még sötétben is rohadt nagy dögök voltak ezek. Ha nem limbózik mellettem/előttem (szegény gondolom életében nem látott még hasonlót) a kisteher közelebbről is megnéztem volna őket. Azt tudni, hogy a BW után hova viszik őket?