Haditechnikai kvízjáték

megpróbáltam PNG-ként és az sem tetszik neki...Meg sem lepődök a domain-en.

Értem, OK! Hasznos lenne ha a megoldó, vagy a kérdező némi infót is rakna, írna mellé, hogy nem legyen száraz a téma.

Galcom

Nemnem!Ez arról szól,hogy kitaláld azt ami a képen van semmi mellébeszélés!

Igen Galkom. Te jössz. Akit érdekel a téme és megvan a név úgy is rá tud keresni.

OK, mi ez?

4kxws7.jpg

És, hogy legyen valami tartalom is, tudja-e valaki, hogy ki és mire használta a képen látható valamit?

Szerintem is az lesz. Yugoszlávoknál kerestem, de asszem az vakvágány.

Forró!

Bár torony (állítólag – nem a szakterületem) csak a Lengyeleken volt szériában. Ez egy Lengyel Topas-2AP. Amit tudok róla, hogy a Hidegháborúban ez volt az egyik lengyel deszant harcjármű.

A Hruscsovi enyhülés után, a bedőlésig három szárazföldi hadsereg tartozott a Lengyel Néphadsereg alá. Ezeket két deszant hadosztály (is) támogatta volna. Az egyik légi, a másik pedig tengeri deszant hadosztály volt. A légi hadosztályt An-12-es négymotoros szállítókkal és Mi-6-os óriás helikopterekkel deszantolták volna. A tengerit pedig saját gyártmányú partraszálló hajókkal. A tengeri deszant hadosztály gépesített volt már a hatvanas években is, PT-76-os úszó harckocsikkal és a Topas-2A, majd a képen látható Topas-2AP gyalogsági harcjárművekkel.

Tehát a képen látható járgánnyal szálltak volna partra a lengyel tengerészgyalogosok, vélhetően Dániában, ha kitört volna háború. Ott meg a dánok a M41-es könnyű harckocsikkal várták volna őket.

Pela3, ügyes vagy, te jössz.