Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Zenyit gyorsítórakétákat.Nagyon jó az irány, melyik részét látjuk?
Az első hozzászólásom a topikhoz - eddig gyakorlatilag az esélytelenség hitével bele sem kukkantottam.Így van, remek megfejtés.
Íme a könyvjutalom:
http://www.kosmo.cz/data/Energiya_-_Buran_The_Soviet_Space_Shuttle.pdf
Nem csak a Buran története, de nagyon sok érdekesség és ritka fotó van benne. Jó szórakozást hozzá.
Gratulálok! Viszont a megfejtőnek kell a következő feladványt tennie.Az első hozzászólásom a topikhoz - eddig gyakorlatilag az esélytelenség hitével bele sem kukkantottam.
S máris nyertem: Jippijájé!
Köszönöm az ajándékot!
Lesz mit átnéznem a topikban...
Pazar a könyv; pedig csak átgörgettem.
A negyvenedik oldalon az a kép Gagarinnal nagyon ütött!
A gázturbinás tesztverzió nagy kedvencem.
A képeket nézegetve, meg belekukkantva itt-ott a szövegbe, hogy pl. csak mennyi repülőgéptípussal végeztek hajtómű nélküli tesztleszállásokat (gondolom alapgázzal), meg épületek, szimulátorok, tesztépítmények stb.: Őrületes pénz belemehetett a projektbe. Kár hogy ezután már nem volt lehetősége bizonyítani, más részről viszont nem kár, mert egy szög volt a Szovjetunió koporsójában.
Anyám borogass - na akkor majd elgondolkozok.Gratulálok! Viszont a megfejtőnek kell a következő feladványt tennie.
Szóval rajta.
MiG-17 SzNRemélem még nem volt!
Szerintem ennek a profi csapatnak túl egyszerű lesz.
Cserébe legalább esztétikailag fájni fog!
Remélem még nem volt!
Szerintem ennek a profi csapatnak túl egyszerű lesz.
Cserébe legalább esztétikailag fájni fog!
Erre utána én is rájöttem, de akkor már késő voltÚgy főleg könnyű kitalálni, hogy a kép nevében (linkjében) benne van a gép neve
Hát akkor bemelegítésként valami egyszerűbb feladvány...
Senki semmi tipp?
Adjak fel könnyebbet?
Igen, és több helyen már ki lett beszélve hogy mik ezek...
Senki semmi tipp?
Adjak fel könnyebbet?
Hát akkor marad a fejvakarás Az hogy a színek és vonalak száma alapján fokozatok lennének, az engem a tüzérségnél használt töltetek rendszerét juttatta az eszembe, ahol - amennyire én tudom - az hogy mekkorát tudsz lőni az függ a lövés előtt a behelyezett töltetektől. Viszont ez külsőleg másnak tűnik.
A közepén van valami csatlakozó féle. A perem mintha azt szolgálná, hogy csatlakozás után elfordítva ne oldjon a csatlakozás. A középen lévő hatszögletű valami meg mintha azt szolgálná, hogy az elforgatás során aktiváljon valamit vagy egy tengelyhez csatlakozzon.
Mintha asztalon lenne, ami alapján a méretük kicsi. Vagy padlón vannak és nem is olyan kicsi
Ha említve voltak már, akkor tán jön valaki aki ránézésére megmondja.
Valamiért valamilyen lövedék rémlik.
Ez miden, csak nem egyszerű...Hát akkor bemelegítésként valami egyszerűbb feladvány...