Haditechnikai kvízjáték

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Szabályzat:

- ki kell találni a képen látható fegyvert

- a találgatók nem tehetnek ki linket állításuk helyességéről (rontják a többiek játékát)

- az a nyertes, aki először találja ki, mi is van a képen ezt pedíg a feladvány kitevője erősíti meg.

- természetesen tilos csalni:) google képkereső stb.

- a következő kép (feladvány) kitevésének a joga a nyertest illeti.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Indúljon tehát a játék.

Ime az első feladvány:

 



 

Nem annyira a tank típusa érdekel, hanem, hogy mitől különleges ez a példdány.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Egy Turán II-es, és talán azért különleges mert parancsnoki/rádiós verzió és azokból kevés volt?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Hmm... végül is helyes a válasz. Valóban parancsnoki Turán. Attól különleges, hogy a plusz rádiók elvették a toronyban a helyet és nem tudtak igazi ágyút beépíteni. Ezért egy mű ágyút szereltek a torony elejére:))

Teheted a következő feladványt.

http://imageshack.us/ töltsd fel a képet és akkor generál olyan linket amit megjelenít a fórum.
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Köszönöm, de nekem ez új amit írtál, nem tudtam, hogy  mű ágyút építettek bele, ezzel is okosabb lettem, kösz ;). Még nézelődök, de hamarosan küldöm a képet;).

 
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Nem éppen egy sikeres jármű volt, valószínűleg a szükség szülte.

Mi a típusa vagy neve? Ha elakadtatok, akkor kicsit tudok segíteni vagy szabad a gazda ;).

 

http://img163.imageshack.us/img163/4185/unio1kerdes.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Egy űberbulldózer valami Mad Max filmből:)))

Viccet félretéve, ha jól emlékszem Afganisztán szerelte fel ilyesmikkel még a Szovjet beavatkozás elött a haderejét.
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Új Zélandi The Bob Semple, Catterpillar alvázra 35 db-ot építettek  1940-ben.<b>
</b>

TG
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
OFF

csak néhány megjegyzés,

én már évek óta játszom ezt egy másik fórumon, a képkeresőt csak akkor tudod kizárni, ha átméretezed a képet, de egyébként az sem csodaszer, vannak olyan képek amelyeket úgy sem találsz meg (pl vasárnap nekem nem segített, végig kellett böngésznem néhány könyvet és általam kedvelt, de nem annyira közismert oldalt), illetve azért ahhoz is kell egy jó kulcsszó.

Én és mások is ha tehetik, a másik oldalon tesznek be hivatkozásként linket, hiszen ez esetben nem kell várni a megerősítésre és a játék pörgősebb, illetve a ki nem ismerte az utána nézhet. Nem gondolom, hogy elveszem mások kedvét, ha már megfejtettem, illetve ha már valaki tett, be megfejtést, különösebben nem vonz, hogy akkor tovább keresem.

Mi a játékmenet pörgősebbé tétele érdekében bevezettünk egy 24 órás szabály is, ha nincs megfejtés, vagy megerősítés akkor ennek letelte után, bárki szabadon tehet.

Kezdetben voltak viták, hogy mi számít fegyvernek, szerintem előbb utóbb ezek itt is le fognak zajlani, de általában a feladvány jogosságát soha sem a megfejtő vitatja. Nálunk is van olyan amit szerintem nem kellene betenni, de játszom és nem az érdekel, hogy fegyver-e vagy sem, (pl egy katonai teherautó, de volt olyan is aki szerint egy hídvető harckocsi sem az), hanem az, hogy megfejtem-e vagy sem.

TG
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Gratulálok ambasa! Igen ez az Új-zélandi "bádogdoboz", személy szerint nem sokat tudok róla, de biztos, hogy nem ért fel egy komolyabb harckocsival akkoriban, pláne 40-ben ugye:). Akkor rajtad a sor;).
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
http://kepkezelo.com/images/6s4xc0oogdu9wfwrq.jpg

Sajnos nem tudok rájönni, hogy az "img" gomb hogy működik...

TG
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
Mivel Haditechnikai kvízjáték a neve, én ezért úgy tekintek rá, hogy akár egy teherautó, vagy mentőjármű  is lehet az, mert a sereg meg más rendvédelmi szervezetek alkalmaznak olyanokat, persze ez csak az én egyéni véleményem. Evidens, hogy nem kéne senkinek se ide belinkelnie egy Ferrarit mert annak köze nincs ehhez, de gondolom, hogy azért ilyet itt senki nem fog meglépni, hiszen vagyunk olyan értelmesek ;).

Egyébként én tényleg csak a legeslegvégső esetben fogok egy jármű után keresni, addig megpróbálok mindent saját kútfőből megfejteni.Még valami, nem vagyok a nagy html meg többi szakértője, szóval ennél az imageshacknál melyik link a jó ide amit használnom kell, csak mert próbálkoztam a html img-be is berakni a 14:02 perces hozzászólásomnál a képet, de mint látható ott meg se jelent. Tudom, hogy én vagyok a béna, elnézést:).


 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Részemről mehet a hívatkozásos dolog is, de mivel nem szerkeszthetem a hozzászókásomat, így nem lesz benne...

:)))
 

Unio

Member
2011. május 5.
663
3
18
44228 said:
http://kepkezelo.com/images/6s4xc0oogdu9wfwrq.jpg Sajnos nem tudok rájönni, hogy az “img” gomb hogy működik… TG

Na akkor nem csak én vagyok ezzel így, a végén még html-es oktatást kell adnia valakinek nekünk :D.

A jármű gondolom, hogy egy önjáró tarack, mégpedig ha jól tippelek, akkor egy angol, talán egy  FV 433-as? Jelzem előre a típusnak utána kellett néznem, a hölgyet nem ismerem :).

 
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Most már talán látható...

Ne értsetek félre, a szabályokat Ti alakítjátok, én csak a tapasztalataimat írtam le. Nem tudom, hogy itt mekkora sikere lesz a kezdeményezéseteknek, de ha nem harapnak rá túl sokan és mégis szeretnétek játszani, akkor nézzetek el az sg.hu ismerd fel képről a fegyvert topikjába:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222098863

TG