Hajókra telepített lézer fegyverek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 567
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 567
113

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 145
12 214
113
A Pekingi Technológiai Intézet kutatói borofenol gyantával kísérleteznek, amely egy széles körben használt anyag forró, nagy igénybevételnek kitett körülmények között az Egyesült Államokban kifejlesztett milliárd dolláros lézerfegyverek ellen.

Kína a világ legnagyobb PPR gyártója. 1 kg anyag előállítása mindössze 7 jüanba (1 dollár) kerül az országnak.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/85947
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 157
36 664
113
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 567
113
MBDA Deutschland provided new details on the Laser Weapon Demonstrator developed in cooperation with Rheinmetall and recently tested by the German Navy...

MBDA-Laser-LWD-tests_04.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 567
113
 • Tetszik
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 567
113
US Navy Readies 300 kW HELCAP Laser System for Intercept Tests...

The US Navy's High Energy Laser Counter Anti-Ship Cruise Missile Project (HELCAP) is set to conclude next year with a major demonstration.


Currently, the Navy has a single San Antonio-class amphibious transport ship equipped with the 150 kW Mk 2 Mod 0 Laser Weapon System Demonstrator (LWSD). Eight Arleigh-Burke class destroyers are also equipped with the Optical Dazzler Interdictor Navy (ODIN), and one Arleigh-Burke class destroyer with the 60 kW High Energy Laser with Integrated Optical-Dazzler and Surveillance (HELIOS) system.

HELCAP differs from these systems because these systems are meant for Counter-Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (C-ISR) by either dazzling or destroying Unmanned Aerial Systems (UAS), while HELCAP is meant to defeat Anti-Ship Cruise Missiles in a specific “crossing” scenario.