HandMade Works

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

experte93

Member
2020. június 28.
10
76
13
Sziasztok! A hobbim repképes élethű papír repülőgépek építése. Van egy youtube csatornám, ahol mások számára is elérhetőek ingyenesen a terveim, útmutatóval együtt. Úgy gondoltam, ebben a közegben talán érdekelhet valakit. Linkelem lehutóbbi munkám, a csatornán még találhattok egyebeket is.
A terveket rendszerint a videó leírásban találjátok
 
G

Galthran

Guest
Sziasztok! A hobbim repképes élethű papír repülőgépek építése. Van egy youtube csatornám, ahol mások számára is elérhetőek ingyenesen a terveim, útmutatóval együtt. Úgy gondoltam, ebben a közegben talán érdekelhet valakit. Linkelem lehutóbbi munkám, a csatornán még találhattok egyebeket is.
A terveket rendszerint a videó leírásban találjátok
óóóó szia!
hónapokkal ezelőtt találtam rá a csatornádra, marha jó! hajrá hajrá!
én is papírmakettben utazom, igaz szárazföldi cuccokban:

Makettező körökben mennyire számít "cikinek" a papírmakett készités?
én régóta csinálok ilyen kis cackokat mert nincs türelmem a rendes műanyaghoz, ezek könyebbek.
T-18-tank-paper-model.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Szittya

experte93

Member
2020. június 28.
10
76
13
óóóó szia!
hónapokkal ezelőtt találtam rá a csatornádra, marha jó! hajrá hajrá!
én is papírmakettben utazom, igaz szárazföldi cuccokban:
Köszönöm! Ha akarsz valami újjítást kipróbálni, egy részletgazdagabban kidolgozott maketten (a futógörgőkre gondolok) kipróbálhatod a makettfestéket. Két alkalommal készítettem papír harckocsimakettet.
Ez az egyik, egy porsche tornyos királytigris. Egy barátom vágta össze a videót, a world of tanks hirdetett anno egy versenyt, arra készült. Kicsit összecsaptam, sok részletet elnagyoltam, 9 napom volt rá, pont akkor éretségiztem, de talán látszik, hogy van az olajfestékben potenciál papír esetében is. Pláne ha valaki tapasztalt, nem vagyok egy nagy makettező. Tudsz festéklepattogzódást, kopást megjeleníteni vele, és a sarat is, ráadásul 3d hatással (liszttel kell a megfelelő árnyalatot keverni és felhordani). Persze vannak nagyon jó minőségben szerkesztett papírmakettet, ahol nem biztos hogy érdemes festeni.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 606
13 154
113
A következő Meteor(magyar gyártású, magyar( ! ! ! ) nano-gázturbinás, rádió-vezérlésű (RC), cél-repülő/-drón ? ) "versenytársa" (???) :
Sebessége 700(+) km/h ! ! ! :eek: :eek: :eek:
.