1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Harbin Z-19

Diskurzus a(z) 'Harci helikopterek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Én meg jogos eljárásrol.Ha betartjuk a játékszabályokat,saját péénzünket költjük,nem fognak csinálni semmit,azon kivül,hogy bejelentkeznek kipróbálásra.
  WZ10es rotorárbócradarral lenne inkább érdekes vétel.Márha van ilen.És minek vennék meg a licenszet?Tiger lényegében ugyanez a kategória.Manguszta szintén.ELTA fejlesztett a török változatra rotorárboc radart.De nem hallani róla,mióta összevesztek a türkisek meg a zsidók.
   
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Azok az országok szerintem a Z-9WZ változattal is megelégszenek.Vagy a PPhanterral.
   
 3. beta

  beta Well-Known Member

  Lehet venni kínai helit, csak ha 20-at akarunk venni, akkor 21-et kell és egyet egyből postázni a Pentagonnak. Akkor nem szólnak semmit :)
   
  svajcibeka likes this.
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha a tömegadataikat nézzük akkor igen, viszont van egy tényező ami miatt a Tiger kicsit kilóg a sorból. Nincs szállítóheli megfelelője (vagy lenne?). Ha megfigyeled, úgy igazán azok a harcihelikopterek terjedtek el amelyeknek megvan a szállítóheli megfelelőjük. Úgy a fejlesztési mint az üzemeltetési költségeik drasztikusan lecsökkennek ezáltal. A Z-19 emiatt szerintem nagyságrendekkel olcsóbban üzemeltethető mint a Tiger.
   
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Csak az AH1nek és a Mihunak van szállitógépp édes testvére.AH-2 sok Puma alkatrészt használ,de már konstrukcióssan eltér,Ka-50 sem közeli testvére a szállitó Kamovoknak.Mi28nak nem készült el,AH64nek soha nem is tervezték a szállitó párját.Mangusztának sincs szállitó párja.Igazábol csak az AH1/UH1 modifikációk vannak teljessen azonos hajtásláncon,már a Mihu/Mi17 párosnál is vannak eltérések,pl rotorlapátok.
   
 6. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Ja ismét wikipédia, ismét program cost: 3,2 milliárd dollár ~800 milliárd forint (T129). Ez mondjuk letakarja a bármilyen rakéta alkalmazhatóságát, meg az új hajtóművet.
  Egy ilyen beruházással ebből a talicskából is lehet univerzálisan felfegyverezhető helikoptert csinálni, csak az a potenciálisan eladható 50-60, esetleg 100 db-ra leosztva nem fogja hozni a kívánt ár-érték arányt.
  Ez a „nem olyan nehéz” szöveg, meg olyanok szájából hangzik el a legkönnyebben, akik nem fordultak még meg géptervezés, vagy mókásabb esetben áttervezés közelében (kissé primitívebb kivitelben (mármint a berendezések egyszerűbbek a fent vázoltnál) szokott hozzá szerencsém lenni, hogy milyen dolgok tudnak kibaszni az emberrel ilyen esetben). Persze mindent meg lehet csinálni, csak lóvét kell tolni a rendszerbe. lásd: ár-érték arány. A lancernél meg szerintem azért férhetett bele, mert egyszerű célbefogású / irányításmódú, másodvonalas rakétákat használtak a kilencvenes évek költségszintjén.
   
 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Hát az áthajtóművezés alighanem megdobná az árát,de a harcértékét is.Viszont a rakéta integrálás nemhiszem,hogy annyira megdobná.Ha az Atakárol lenne szó,amihez egy külön rávezető rendszert kell kiépiteni,az drága lenne.De egy félaktiv lézeresnél "csak" összehangolás kéne.(az idézőjel azért ellég hamgsúlyos).Hipotetikus az egész.És ha majd harcba vetik,kiderül,megéri e az árát.
   
 8. emel

  emel Well-Known Member

  Csak akkor, ha kaptak rá exportjogot is, amit eléggé kizártnak tartok európai területre.
   
  endre likes this.
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Iden, de legalább a hajtóműve benne van a Black Hawkban.
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Meg a Szu-80,Saab-340,C235,EH101,AW149/189 tippusokban.Különben lahurrogot álláspontom a helitiusváltás kapcsán,hogy nekünk az AH60/S92 ppárositás lenne a legjobb,kiegészitve egy felderitő-páncélvadász tipussal.Mert a Blackhawk-Suerhawk ugyanúgy testvértippus mint a Mihu-Minyo páros.Logisztikailag előnys lenne,és élettartam költségre meg szerintem nem lenne drágább az orosz gépeknél.Z19 meg egy könnyű csataheli-felderitő,Z9el párban ugyanezt a ppárost alkotják.De szerintem csatagpnek alulmotorizált,felderitőnek meg drága.Főleg,hogy ezt a feladatkört lassan átveszik a drónok.
   
 11. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ezzel egyetértek én is. A kínaiaknál vegyesen használják a Z-10-esekkel. Ennek van árbóca milliméteres radarra és gondolom ez világítja meg a célokat a Z-10-eseknek.
  Itt egy rövid dokufilm, a képanyag miatt érdemes végigpörgetni
   
  Roni likes this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Python, zsolti and therob like this.
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Úgy néz ki, hogy már hadrendben van a radaros változat
  [​IMG]
   
  Python likes this.
 15. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  És még finomítottak is a széria példányokon

  [​IMG]
   
  zsolti likes this.
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]
   
  gacsat likes this.
 19. Roni

  Roni Well-Known Member

  2020-ig 288 Z-19-es lesz hadrendben + A Z-10-ek
   
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez a régi francia műanyag rotoragy?
   

Ezen oldal megosztása