Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt sem tudtam, hogy létezik ilyen, viszont az, hogy kártyafüggetlen, az sem jön le az oldalról sem.
Hogyan teszem át ebbe az ezeréves SIM kártyámat? Telenornál kell újat csináltatni miközben csomagot váltok egyszerre?
Igen, nekem is ingyen adtak már kétszer új SIM-et méretcsere miatt Telekomnál. Az sem volt kitétel, hogy náluk vett új mobilhoz.Ingyen beleteszik, régen simán kivágtak a régit egy sablonnal (nekem még anno így csináltak), de ma már ingyen cserélik, nekem kb. 5 perc volt (sorbaállás nélkül)
Lehet, hogy velem van a baj, de első nekifutásra nem nagyon találtam nem online boltban ilyet...molnibalage
Nem csak neten lehet rendelni hanem Budapesten egy csomó telefonos boltban árulják ezeket.
Megfelelő méretű SIM kártyát meg azt hiszem 1 Ft-ért kérhetsz csomagváltás nélkül. Legalábbis én nemrég bementem a vodafone-hoz, és letiltattam az egyik SIM kártyámat és kértem helyette egy újat, más telefonszámmal. 1 Ft-ért adták (vagyis ingyen) és csomagot se kellet hosszabbítanom meg semmi. 10 perc alatt megvolt.
Gondolom annál a mobilos cégnél sem bonyolultabb ahol most vagy, de velük nincs tapasztalatom.
Telenornál is ingyenes a SIM csere. Megveszed a neked tetsző új, kártyafüggetlen telefont, utána bemész egy Telenor üzletbe, és kérsz egy új, megfelelő méretű SIM kártyát.Lehet, hogy velem van a baj, de első nekifutásra nem nagyon találtam nem online boltban ilyet...
Nálam cyanogenmod szokott lenni általában...andro előnye, hogy ha letelt a support meg lehet próbálni egy lineageOSt ráfőzni és akkor még birja picit (vagy instant brick lesz.)
Lehet szindni az almát, de
- mivel zárt OS ezért sokkal gyengébb hardveren is jól mennek a programok
A redmi7 mennyire tekinthető hosszútávú megoldásnak egy A40-nel szemben?Én itt vettem anno a telefonokat a cégemnek, akkor oda szóltam nekik telón, hogy 3 db kell, két fekete meg egy arany, azt mondták 3 nap és meg is volt.
Ha nem akarsz várni érdemes megpróbálni őket:
XXLGSM:
https://xxlgsm.hu/vasarlas/erintokepernyo/xiaomi-redmi-6-32gb-3gb-ram-arany-ds/179615
5 évet szerintem simán kibír.A redmi7 mennyire tekinthető hosszútávú megoldásnak egy A40-nel szemben?
5 évet szerintem simán kibír.
Abból a szempontól érdekelne, hogy az oprendszer és hosszútávú kompatibilitás. Abban nincs kétségem, hogy a hardver kibírhat 5 évet. Csak, ha 3 év múlva képembe vágja, hogy az új Android nem mehet fel rá és az appok meg kérik, akkor game over.molnibalage
Nekem egy régebbi Redmi 4-em van. Folyamatosan GPS-nek használom, netezek rajta, és rengeteg hívást bonyolítok rajta, legalább napi 1 órát. E mellet számtalanszor leejtettem. Az aksija még egész jól bírja, soha egyetlen egyszer sem fagyott le a két év alatt amióta nálam van, simán visz párhuzamosan 4-5 feladatott is, akadás mentesen.
A redmi 7 amit nézel hasonló tudású cucc. Szerintem tudnia kell egy ehhez hasonló minőséget.
Az A40-et nem ismerem, de mi anno a samsungokat cseréltük Xiaomira és nem bántuk meg!
Ahogy nézem a Xiaomi alumínium keretes ami masszívabb, e mellet 4000 mAh-s az aksija nem pedig 3000 mAh-s , mint az A40-nek. Én már csak ez alapján is a kínait választanám.
De hozzá tenném, hogy a két említett konkrét típus egyikét se használom, nincs velük konkrét tapasztalatom!
Senkinek sics kristálygömbje, hogy megjósolja, mi lesz 3 hév múlva. Az ár/érték aránya miatt szerintem megéri a rizikót. Az enyém Redmi 4 modell, ugyabár egy három évvel régebbi kiadás és megkap az oprendszer is minden frissítést.Abból a szempontól érdekelne, hogy az oprendszer és hosszútávú kompatibilitás. Abban nincs kétségem, hogy a hardver kibírhat 5 évet. Csak, ha 3 év múlva képembe vágja, hogy az új Android nem mehet fel rá és az appok meg kérik, akkor game over.
Okas, akkor én is kipróbálom, de valahogy mégis idegen kicsit a gondolat, hogy kínai telóm legyen. Pedig ismerek olyat, akinek Hauwei van.Senkinek sics kristálygömbje, hogy megjósolja, mi lesz 3 hév múlva. Az ár/érték aránya miatt szerintem megéri a rizikót. Az enyém Redmi 4 modell, ugyabár egy három évvel régebbi kiadás és megkap az oprendszer is minden frissítést.
Én öt évre lőttem be. Ha annyit kibír akkor megérte.
Melyiket nem így kell használni ?Redmi Note 3-am van, még mindig tökéletes, jól birja az aksija, nem akad, teljesen meg vagyok elégedve.
@molnibalage Xiaomit úgy kell használni, hogy tisztában vagy vele, hogy minden adatod instant megy a CCP-nek.
Nem viszem be meetingre és a kamera mindig le van fordítva a másikat meg takarja a cover.
Nekem saját tapasztalat most viccen kívül, hogy ár-érték arányban már évek óta a kínai telók verhetetlenek, nincs mit szépíteni. Ugyan azt tudja csak olcsóbban, vagy mostanában már néha többet is.Okas, akkor én is kipróbálom, de valahogy mégis idegen kicsit a gondolat, hogy kínai telóm legyen. Pedig ismerek olyat, akinek Hauwei van.
Viccen kívül, akkor ezt komolyan véve az internetbank szart sem ér, mert az SMS-es beléptetést adatait is simán lenyúlják. A mostani telómon ez nem menne (gondolom én), mert netkapcsolata sincs...Redmi Note 3-am van, még mindig tökéletes, jól birja az aksija, nem akad, teljesen meg vagyok elégedve.
@molnibalage Xiaomit úgy kell használni, hogy tisztában vagy vele, hogy minden adatod instant megy a CCP-nek.
Nem viszem be meetingre és a kamera mindig le van fordítva a másikat meg takarja a cover.