Hermes 450/650/900 StarLiner (Elbit, Izrael) , Watchkeeper WK450 (Thales, Elbit)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 800
30 663
113
Szóval átreptették kémkedni Egyiptomba, de majdnem Iránba végezte
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Former Israel Air Chief Eyes Dogfighting Drones

http://www.defensenews.com/article/20131126/DEFREG04/311260028/Former-Israel-Air-Chief-Eyes-Dogfighting-Drones
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 797
8 447
113
Elbit_Hermes_900_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 
W

Wilson

Guest

Az Elbit 2 darab Hermes 900 UAV-l látja el a brazil légierőt......​


WP-Elbit-Systems-Hermes-900-UAS_credit-picture-Forca-Aerea-Brasileira.jpg


Egy hónappal ezelőtt (05.01.22) az Elbit Maarahot honlapján bejelentette, hogy brazil leányvállalata, az AEL Sistemas S.A. (röviden AEL) szerződést kötött az ország légierejével (FAB - Força Aérea Brasileira) további Hermes 900 UAV-k és pótalkatrészek szállítására. A szállítási határidő 16 hónap, a szerződés értéke és a leszállítandó UAV-k száma nincs meghatározva, csak annyit jegyeztek meg, hogy "a szerződés mérete nem jelentős az "Elbit" számára".

A FAB több mint egy évtizede üzemeltet vegyes flottát, amely Hermes 450 (Brazíliában RQ-450) és Hermes 900 (RQ-900) típusú repülőgépeket tartalmaz. Pontosabban, 4 Hermes 450-ről és 1 Hermes 900-ról van szó. Egyébként Brazíliában is vannak Heronok az Israel Aircraft Industries-tól, 2-3 darab (a Wikipédia is 15-öt említ, de ez nyilván nem valós). Bár egyes források szerint a Heron a FAB szolgálatában áll, a gyakorlatban a Brazil Szövetségi Rendőrség (PF - Polícia Federal do Brasil) leltárában szerepel, de szükség esetén átvihető a FAB-hoz.

Hány új Hermes 900-ast rendeltek?

A vonatkozó közzététel a FAB honlapján 21.12.30-án jelent meg, ugyanazon a napon, amikor a FAB és az AEL közötti megállapodást aláírták. Két új UAV-t rendeltek. A kiadvány megjegyzi, hogy az UAV-t nemcsak katonai célokra használják, hanem a nemzetközi bűnözés, az illegális bányászat és az erdőirtás elleni küzdelemre, valamint a tűzoltásra is.

Bár eddig egyetlen Hermes 900 UAV volt a FAB kötelékében, működése alapvetően kísérleti jellegű volt. A két új UAV átadásával a FAB egy teljes értékű műveleti századdal fog rendelkezni. Képes lesz az UAV-t a különböző műveletek során felcserélni, így biztosítva az adott művelet folyamatosságát.

Gal Lazar, az AEL vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az új beszerzés hozzájárul egy példátlan operatív ugráshoz a brazil hírszerzés területén: "Ez a szerződés új lapot nyit az országban a drónok terén. Egy egyszerű koncepciót igazán hatékony működési képességgé alakít. Egy három repülőgéppel rendelkező század összetettebb küldetések végrehajtására is képes lesz. A COMAE (Brazil Légügyi Műveleti Hatóság) koordinálásával és azzal a képességgel, hogy ezeket az UAV-kat műholdakon keresztül az ország bármely pontján irányítani lehessen, ez az új beszerzés nagy katonai képességeket biztosít a brazil légierő számára."

Yoram Shmueli, az Elbit Aerospace vezérigazgatója: "Büszkék vagyunk arra, hogy a FAB UAV flottájának szerves részét képezhetjük. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Hermes UAV-felhasználók egyre nagyobb ügyfélkörrel rendelkeznek világszerte." A Hermes 900-as repülőgép a világ 12 országában áll szolgálatban.

WP-Elbit-Systems-Hermes-900-UAS_picture-credit-Forca-Aerea-Brasileira.jpg


210805ASO__Anderson_Soares_13.jpg


210805ASO__Anderson_Soares_6.jpg


Linkek
 1. Cikk a Brazil légierő honlapján, 21.12.30 .
 2. Cikk az Elbit honlapján, 01/05/22 .
 3. Beszélgetés a Freshről .
Colonelcassad
 
 • Tetszik
Reactions: gacsat and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 174
75 628
113
Israel becomes 1st country to allow large, high-flying drones in civilian airspace

The Civil Aviation Authority of the State of Israel (CAAI) has for the first time certified an Unmanned Aircraft System (UAS) for civil aviation, approving it to fly in civilian airspace as any other civilian airplane and not restricting its flight to unsegregated airspace.


“The receipt of the Type Certificate from the CAAI completes the compliance of Elbit Systems’ Hermes Starliner UAS with the NATO standardization for approving UAS for integration in civilian unsegregated airspace.”
 
 • Tetszik
Reactions: Wilson