Hiánypótló hírcsokor - fehérorosz Jak-130-asok, orosz Szu-30SzM-ek, indiai P-8I-k és F-35-ösök Japán

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az qúúrwasok. Bukóból egy 1300 grammos már nehéz, pedig motoron azért kissebb erők tépkedik a delikvens fejét.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Ma stratégiai légierő napja van Oroszországban.....hozzáteszem pár videót:
Il-78 szeleteli a felhőket: http://www.youtube.com/watch?v=5AnptmMRqHI
mai video zvezdatv-tól, jó öreg tu-95:
http://tvzvezda.ru/news/nocomment/content/vozdushnye_semki_poleta_tu-22m3_2312.html
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Aerophly

Az NCTR üzemmód az, amikor a (csak szemből,kis szögeltéréssel közeledő) gépet a turbinalapátok visszaverődése alapján típushoz kötik?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Opppsz, benéztem, téma kivesézve. Na, pl. ezt is be lehetne vezetni, hogy törlöm a saját hozzászólásomat.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
@vd
Tudnak repülni. Óriási. Azt a videót kapard elő, amikor ezek full loadot indítanak.
Egy följebbi témához. Ezeken a videókon is látszik, hogy az ablakok a pilóta előtt jobbára csak illúziók. A légtérnek jó ha az 1/6át látják, és ha szembe jönne valaki, ki se tudnák kerülni.
 

aerophyl

Member
2011. május 3.
60
0
6
silirusglanisAerophly

"Az NCTR üzemmód az, amikor a (csak szemből,kis szögeltéréssel közeledő) gépet a turbinalapátok visszaverődése alapján típushoz kötik?" Nem egészen. Szemből a turbina nem látszik, csak a kompresszor. A dolog bonyolultabb. ugyanis számos más egyedi jellemzője is van a visszevert jeleknek, a kompresszor lapátok által keltett moduláció csak az egyik. Ezért fontos, hogy minden típusról legyen egy több aspektusból felmért "könyvtár" különböző függesztmények mellett, hogy az éppen vett ejelk alapján azonosítható legyen.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 038
113
http://hungarian.ruvr.ru/2012_12_24/Oroszorszagban-fokozottan-mobil-celok-elleni-raketat-hoztak-letre/

Ez mi ez?

Olyan iron dom féle rendszer?
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Roni

Ez egy új közelharci rakéta a T-50 nek, főleg F-22 és UAV-ok leküzdésére szánják...itt az eredeti hír...hátha lehet fordítóval...:http://izvestia.ru/news/542051

Még pár mai hír: újabb 5 Szu-34 átvitele és érkezése Lipeckbe: http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201212251326-ao49.htm

Oroszországban újra kezdték tervezni mobil vasúti atomvonatokat, csak most viszont kisebb rakéta lesz benne...vagy Bulava vagy Jársz...hogy beleférjen egy vasúti kocsiban. Ezt eléggé komolyan gondolják, mert már a pénzkeret is megvan. Forrás: http://interfax.ru/politics/news.asp?id=282784