HIMARS - M142 High Mobility Artillery Rocket System (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 758
15 116
113
Elvileg:
fig1-1.gif

----------------------------------------------------------------------------------

Amúgy pedig rábukkantam a keresés kozben egy érdekes (57-twittes) információhalmazra a HIMARSról (bár pont ez nincen benne):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 846
9 789
113
Elvileg:
fig1-1.gif

----------------------------------------------------------------------------------

Amúgy pedig rábukkantam a keresés kozben egy érdekes (57-twittes) információhalmazra a HIMARSról (bár pont ez nincen benne):

A Launcher Loader Module akkor a kilövő felépítmény. De majd 500-at vesznek 18 járműhöz és nem is logikus hogy külön értelmezzék a járművet és a felépítményt. Viszont ott van, hogy "kit". Arra gyanakszom, hogy esetleg valami karbantartó készlet lehet a kilövőhöz, azért kell sok.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 758
15 116
113
A Launcher Loader Module akkor a kilövő felépítmény. De majd 500-at vesznek 18 járműhöz és nem is logikus hogy külön értelmezzék a járművet és a felépítményt. Viszont ott van, hogy "kit". Arra gyanakszom, hogy esetleg valami karbantartó készlet lehet a kilövőhöz, azért kell sok.
Ezek a modulok akár lengyel jármuvekre is integrálhatók lehetnének, ha a lengyeleknek sikerul megegyezniuk a LM-al a polonizációban. Elvileg ez csak egy keret, amit a lengyelek vagy kihazsnálnak, vagy nem.

Ezt az utolsó mondatot nem is igazán értem, hogy kinek üzentek ezzel. Csak egy ország van akinek ez szólhat az pedig németország!
:rolleyes:
Inkább Belaruszra tippelnék.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 846
9 789
113
Ezek a modulok akár lengyel jármuvekre is integrálhatók lehetnének, ha a lengyeleknek sikerul megegyezniuk a LM-al a polonizációban. Elvileg ez csak egy keret, amit a lengyelek vagy kihazsnálnak, vagy nem.

Az igaz. Lehet saját gyártás lesz már. Az közel 500 indító.

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 978
26 875
113
igen, Jelcz alvázra:

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 846
9 789
113
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
És tényleg megveszik mind az 500-at. Megáll az ész...

• Tetszik
Reactions: fip7

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
https://www.dsca.mil/press-media/ma...igh-mobility-artillery-rocket-system-himars-0

Lengyel HIMARS vásárlás 10 milliárd dollár értékben.
-18 M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) indítójármű
-468 HIMARS Launcher Loader Module kits
-45 M57 Army Tactical Missile Systems ATACMS
-461 M30A2 Guided Multiple Launch Rocket System Alternative Warhead (GMLRS-AW)
-521 M31A2 Guided Multiple Launch Rocket System Unitary (GMLRS-U) pods with Insensitive Munitions Propulsion System (IMPS)
-532 XM403 Guided Multiple Launch Rocket System Extended Range Alternative Warhead (GMLRS-ER AW)
- Gyakorló rakéták, kiszolgáló berendezések, ect.
Külön hangsúlyozták, hogy a beszerzés nem befolyásolja a környező országok közöt fennálló erőegyensúlyt.
és ezt komolyan 18 járműrő akarják kilőni?

• Hűha
Reactions: ghostrider

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Ez igazi ?
Igazi, csak nem HIMARS. Legjobban 0:05nél láthatod, hogy a kabin kicsit más geometriájú. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy őszinte hiba és nem szándékosan téves azonosítás történt, mert tényleg nehéz néha megkülönböztetni őket.

Amin a HIMARS van az az M1140. Ami a képen található az az М1083, amiből tengernyit adott a jenki, mert kell a logisztikához. Legkönnyebben a jármű elejét szemrevételezve lehet megmondani a különbséget. Az M1140 kabinja így néz ki:

• Tetszik
Reactions: Faboo78 and Catles

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Igazi, csak nem HIMARS. Legjobban 0:05nél láthatod, hogy a kabin kicsit más geometriájú. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy őszinte hiba és nem szándékosan téves azonosítás történt, mert tényleg nehéz néha megkülönböztetni őket.

Amin a HIMARS van az az M1140. Ami a képen található az az М1083, amiből tengernyit adott a jenki, mert kell a logisztikához. Legkönnyebben a jármű elejét szemrevételezve lehet megmondani a különbséget. Az M1140 kabinja így néz ki:

Ööö nem!
A kabin geometriája nem határoz meg semmit.
Az FMTV-nek több generációja volt. Az M1083A1 így nézett ki:
IMG_1978__04030.1542726863.jpg

Később meg megjelent az A1P2 variáns:
web-ltas-m1083-a1p2.jpg

Nézd, HIMARS-ból is volt több altípus. Még sima A1-re is felkerült.
HIMARS.jpg

A kabin formájából ne akarj következtetéseket levonni. Mindenesetre a videóban - csak túl rossz minőségű - a P2 variáns látható, csak a sötétzöld festés mellett nem üvölt a képről a kabin döntött szögei.
Mindenesetre az sokat elmond, hogy teljesen eltűnt a plató rész.
Ha valami logisztikai járműről lenne szó, akkor azért a platóból valaminek csak kellett volna maradnia, nem? :rolleyes: