Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem maga a rakétaindító modul, báris én így értelmezem.Ez mi lenne?
Elvileg:Ez mi lenne?
Elvileg:
----------------------------------------------------------------------------------
Amúgy pedig rábukkantam a keresés kozben egy érdekes (57-twittes) információhalmazra a HIMARSról (bár pont ez nincen benne):
Ezek a modulok akár lengyel jármuvekre is integrálhatók lehetnének, ha a lengyeleknek sikerul megegyezniuk a LM-al a polonizációban. Elvileg ez csak egy keret, amit a lengyelek vagy kihazsnálnak, vagy nem.A Launcher Loader Module akkor a kilövő felépítmény. De majd 500-at vesznek 18 járműhöz és nem is logikus hogy külön értelmezzék a járművet és a felépítményt. Viszont ott van, hogy "kit". Arra gyanakszom, hogy esetleg valami karbantartó készlet lehet a kilövőhöz, azért kell sok.
Inkább Belaruszra tippelnék.Ezt az utolsó mondatot nem is igazán értem, hogy kinek üzentek ezzel. Csak egy ország van akinek ez szólhat az pedig németország!
Ezek a modulok akár lengyel jármuvekre is integrálhatók lehetnének, ha a lengyeleknek sikerul megegyezniuk a LM-al a polonizációban. Elvileg ez csak egy keret, amit a lengyelek vagy kihazsnálnak, vagy nem.
Olyan, mint egy MANPáncélozott 6x6-os ez:
JELCZ P662D.35 M49 - Jelcz Sp. z o.o.
jelcz.com.pl
Egyébként az eredeti HIMARS jármű nem valami szép. Gondoltam a Jelcz jobb lesz, de ez se egy magyóhimzés
10 mrd USD?
Ha az 500 indítót tudják is etetni a ruszkik bajban lesznek...!Az igaz. Lehet saját gyártás lesz már. Az közel 500 indító.
és ezt komolyan 18 járműrő akarják kilőni?https://www.dsca.mil/press-media/ma...igh-mobility-artillery-rocket-system-himars-0
Lengyel HIMARS vásárlás 10 milliárd dollár értékben.
-18 M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) indítójármű
-468 HIMARS Launcher Loader Module kits
-45 M57 Army Tactical Missile Systems ATACMS
-461 M30A2 Guided Multiple Launch Rocket System Alternative Warhead (GMLRS-AW)
-521 M31A2 Guided Multiple Launch Rocket System Unitary (GMLRS-U) pods with Insensitive Munitions Propulsion System (IMPS)
-532 XM403 Guided Multiple Launch Rocket System Extended Range Alternative Warhead (GMLRS-ER AW)
- Gyakorló rakéták, kiszolgáló berendezések, ect.
Külön hangsúlyozták, hogy a beszerzés nem befolyásolja a környező országok közöt fennálló erőegyensúlyt.
Nem! Ott van, hogy az indító keretből vesznek 468-at, hogy felrakják a Jelz-re.és ezt komolyan 18 járműrő akarják kilőni?
Igazi, csak nem HIMARS. Legjobban 0:05nél láthatod, hogy a kabin kicsit más geometriájú. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy őszinte hiba és nem szándékosan téves azonosítás történt, mert tényleg nehéz néha megkülönböztetni őket.Ez igazi ?
Ööö nem!Igazi, csak nem HIMARS. Legjobban 0:05nél láthatod, hogy a kabin kicsit más geometriájú. Amúgy nem tartom kizártnak, hogy őszinte hiba és nem szándékosan téves azonosítás történt, mert tényleg nehéz néha megkülönböztetni őket.
Family of Medium Tactical Vehicles - Wikipedia
en.wikipedia.org
Amin a HIMARS van az az M1140. Ami a képen található az az М1083, amiből tengernyit adott a jenki, mert kell a logisztikához. Legkönnyebben a jármű elejét szemrevételezve lehet megmondani a különbséget. Az M1140 kabinja így néz ki: