Hát... Nem tudom, azért jól jött volna az, mikor Odesszát be akarják venni. Nem hiába van ott a sok NATO szem az égen, szépen ellehetetlenitik ott a fekete tengeri flottát. Bár az igaz, hogy minek bajlódnának a partraszállással, mikor a földön is oda lehet kerülni...
Minden esetre 22 tavaszán több erőt néztem ki belőlük, azt hittem mostanra Odessza újra orosz lesz.
Lehet, hogy nem?
Valamit megtudtak a nyugatiak és így az ukránok is?
Lehet, hogy a herszoni vagy az odesszai partraszálláshoz kellett volna ez a hajó? Azért nem kevés katonát és technikát tud partra vinni egy ilyen méretű deszanthajó.
Aztán most egy darabig el lesz odázva a déli partmenti front megnyitása.
Azért a kaprok sem hülyék, hogy értelmetlen célokra lődözzék el az értékes rakétáikat amikből egyébként is korlátozott mennyiség áll rendelkezésre.
Az egész orosz flotta baszogatás nem szól másról, mint az angolszász hatalmak tengeri hatalmának F. tengerre való beemeléséről. A háború egyik hivatalosan kimondott célja ez. E nélkül nem lehetne kontrolálni az Egy út, egy övezet kínai tervet sem.
Az egl
Szerintem kizárt bármiféle partszállás, partvédelmi rakétáknak is ki lennének téve + olyan szinten el van aknásítva a tengerpart és a környező vizek, hogy ott semmi nem jut át (tavaly nyáron pár civil felrobbant mire felfogták, hogy nem kellene a tengerparton henteregni háború kellős közepén).
Valószínűbb, hogy a szállítóhajók mindenáron való támadása mögött még egy utolsó nagy Kercsi híd elleni támadásra való felkészülés áll, legutóbbi robbantásnál pont ezek a hajók szállították az ellátmányt tengeren.
Ez az utolsó esélye az ukránoknak, hogy fel tudjanak mutatni valamit, "a Krím blokádját" a jövő évi támogatásokhoz, mielőtt lehúzzák a rolót.
Közben belefutottam a legújabb mesébe: Doritókat hozott Iránból, azokat sikerült felrobbantani... Egy katonai hajó ami nem hagyhatja el a Fekete-tengert...
Történtek leírása orosz részről, nem említi, hogy lőttek volna a Szu-24-esekre, sőt.
Orosz flotta állása (ukrán ábra, nem néztem meg tényleg így van-e), lesz dolga a kínai hajógyáraknak ha ez véget ér
Grand Arme of Ukraine, kiképzésen levő újoncok...
Webm.red is a simple service for uploading, hosting, and sharing webm videos
webm.red
ukránoknál lottóhúzást tartottak ki mehet haza 1 hétre. A vesztesek még néhány napig élhetnek.
wunderwaffeeeeee
webm.red
Az utolsó árok Marinkánál
Donyeck, boldog békeidők
webm.red
State of nafo
Banderajugend-et fogtak az oroszok
Magára hagyott sérült ukrán katonanő, oroszok kihozták. Remélem lesz vele interjú, hogy hogyan került oda stb.
webm.red
Majd a lengyelek... vagy mégse
Kijevi ukránok készek a végsőkig tartó harcra.
Mondjátok utánam: élve kiszálltak, javítható, éjjellátódismilyenmár
webm.red
Ukrán nagyvárosokban egyre nagyobb a kereslet a régi nyomógombos mobiltelefonokra, mivel azok nem tudják fogadni a jövőre bevezetni tervezett digitális behívókat.
ukránok olyan jók állnak és olyan minimálisak a veszteségeik, hogy már afrikai milíciáknál kalapoznak emberanyagért
Kijev ma reggel, állítólag már a kocsikat is viszik, nem csak az embereket
nato szintű haderő
webm.red
Drogos legújabb pénzgyűjtő akciója, adományoz pénzt a szegény ukrajnai transz gyerekek műtétjére és hormonkezelésére