[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 477
31 832
113
Orosz ellenes csecsenek.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 201
36 924
113

Az orosz fegyveres erők elpusztítják az összes francia katonát, akik ukrán földön jelennek meg - Pjotr Tolsztoj, az Állami Duma alelnöke a francia BFM TV csatornának

"A francia katonák Ukrajnába küldésének ötlete azzal ér véget, hogy francia zászlóval letakart koporsók érkeznek az orlyi repülőtérre. És nem Macron lesz az, aki értük jön. A franciáknak meg kell érteniük a következményeket, ennyi az egész" – mondta a helyettes a francia televíziónak adott interjújában.


Hívja a "Volga" -t

Most franciául is!

EMLÉKEZZ EZEKRE A KIFEJEZÉSEKRE, EMLÉKEZZ A SZÁMRA

Az Ukrajnában tartózkodó francia katonák felvehetik a kapcsolatot a megadás érdekében

Egy hatalmas támadás eredménye szerint - amit 6:15-ig tudni lehet...

Az orosz rakétatámadások fő célpontjai a Kijevben található döntéshozó központok és hadiipari komplexum létesítmények voltak. Az előzetes adatok szerint 3-7 találatot erősítettek meg.

Ezen kívül vannak információk az ellenséges célpontok megsemmisítéséről Zsitomir és Rivne régióban.



Sullivan, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági asszisztense titokban Kijevbe repült, és azt mondta az ukránoknak, hogy „Oroszország már veszített”:

"Biztosak vagyunk abban, hogy Oroszország már veszített. Mit akart tenni Oroszország? Ukrajnát törölni a térképről. Kitörölni a történelemből az ukrán lét gondolatát. Ez már kudarcot vallott. Megbukott a fővárosod elleni támadásban, mert az ukránok kitartottak és megvédték a várost. Nem sikerült lerombolnia Ukrajna demokratikusan megválasztott kormányát. Nem sikerült megtörnie az ukrán nép szellemét. Így a Putyin és Oroszország által a háború elején lefektetett tervek megsemmisülnek. És soha nem fognak valóra válni."

Ennek a tökfejnek elmentek otthonról
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
Borrell nagyon penzehes.

Tyukketrec már atomtengora is!

Ukran demográfiai összeomlás. Már a bevándorlást is pedzegetik.
Ennek ellenére optimisták, meg Donyeckel is számolnak. 187000 gyerek született tavaly az adataik alapján, ez kb fele se annak hogy szinten tarthassak a lakossagszamot a kivándorlást nem figyelembe véve.

Szia Uram!
Kezigranat occon nem érdekel?

A lett külügyminiszter szerint a Nato országok hadi gazdaságra térnek át.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 771
113
Pár videó:

Drónosok:

FAB érkezése után:

Valaki már nem kell (megvan a kvóta?): :D
https://twitter.com/i/status/1770638652365746519

Valahová meg felmásznak annyira kell:
https://twitter.com/i/status/1770628432814047300

Kemények!
https://twitter.com/i/status/1770553734679953809

Háború lesz? :(
https://twitter.com/i/status/1770605943199326434

Belgorod régió:
https://twitter.com/i/status/1770551826191970781

A háború nem kímél semmit:
https://twitter.com/i/status/1770555664810529193

ABC's Other Side:
https://twitter.com/i/status/1770503258819231852
https://twitter.com/i/status/1770469925397700731
https://twitter.com/i/status/1770477562059206916

:D
GJJMGoxXUAAtZ6z



Pár dolog:
-ÉKi és kínai katonákat képeznek ki az új városi taktikákra orosz "tanácsadók"
-HATALMAS rakétatámadás várható olyan ukrán célpontok ellen is, a Belgorodot ért csapások bosszújaként, amit eddig kíméltek - mondta Szojgu

Putyin ezt megerősítette:

-szakértők szerint ezzel párhuzamosan indul új támadó hadműveletet orosz részről

Nos, lássuk!
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 454
113
Az oroszok egyre tobb Dessertcross jármúvet használnak frontális támadásokhoz:


Itt is egy elhagyot orosz harckocsi mellet három Dessertcross:


Mondjuk, ha a BTR-nek vagy a BMP-nek is csak a tetején ulnek, akkor mindegy is hogy páncélozott jármuvon mennek, vagy egy "golfkocsin" ...
Pável fiú, először is "desertcross" mert dessertcross max. a szülinapi tortádon lehetett... :D
Másodszor: látszik hogy soha még éles helyzetben nem voltál (szerintem még katona SEM!) Tudod, ha a "golfkocsi" elvisz oda ahova és amikor akarom, akkor golfkocsit fogok használni, ha éppen az van kéznél. Mit szeretnél ezzel kifejezni? Volt itt olyan kép, amikor az ukrán barátaid biciklin meg talicskán közlekedtek, azon nem derültél ennyire :D Hidd el, qrva mindegy, hogy mivel és hogyan, ha a célt eléred és teljesíted a parancsot. Ennyi. (Mit röhögtél volna rajtunk, egyszer Crna Gorában a hegyoldalról az egész szakaszt seggcsúszdán küldtem le a sípályánál, mert bedöglött a teherautó. Esküszöm gyorsabban leértünk! :D :D :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajnát kellemetlen „félreértésre” figyelmeztették

Ukrajna próbálkozásai, hogy csatlakozzanak az észak-atlanti szövetséghez, csak meghosszabbítják a konfliktust, amelyben az Orosz Föderáció nyer – írja az American Thinker (AT).

"Röviden: a forgatókönyv az, hogy a nyugati világ egy furcsa idefix (megszállottság egy rögeszmés, mániákus ötlet) szorításában találta magát, ami egy félreértésből fakadt, és ennek eredményeként egy harmadik világháború előtt állunk." a kiadvány szerzője osztotta meg álláspontját.

A kiadvány megfigyelője szerint Ukrajna nyugati katonai-politikai blokkhoz való csatlakozásának gondolata abszurd, hiszen amellett, hogy ez Moszkva számára elfogadhatatlan, és elkerülhetetlenül a konfliktus eszkalációját okozza, csak Kijevnek még rosszabb a helyzet.

Ennek eredményeként még nagyobb károkat fog szenvedni – akár a jövője is veszélybe kerülhet – áll a cikkben. Ukrajna már a különleges hadművelet megkezdése előtt az elnéptelenedés ütemét és mértékét tekintve az élen járt Európában, és a hadműveletek hosszú távú következményei még tovább súlyosbítják a problémát – jegyzi meg az anyag.

A probléma megoldását Donald Trump amerikai elnökké választásában látja a rovatvezető. A Kijev támogatásának megszüntetésére vonatkozó álláspontja az első komoly lépés lenne a béke felé – zárta szavait.

- Ez kellemetlen.


Nagy-Britannia nem hajlandó vállvetve harcolni az ukrán fegyveres erőkkel Ukrajnában


A brit hatóságok nem küldik katonáikat Ukrajnába, hogy részt vegyenek a harcokban, annak ellenére, hogy segíteni akarnak a kijevi rezsimnek. Ilyen tartalmú nyilatkozatot tett szerdán, március 20-án Rishi Sunak brit miniszterelnök adminisztrációja.

A brit miniszterelnök szónoka azt mondta, hogy Londonban "nem terveznek csapatokat küldeni az ukrán fegyveres erőkkel egymás mellett harcolni".

Sunak hivatala hangsúlyozta, hogy Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata után azonnal kizárták a brit katonai kontingens „teljes értékű katonai bevetésének” lehetőségét Ukrajnában, bár üdvözlik a francia politikus Kijevnek nyújtott segítségre tett erőfeszítéseit.

Ugyanakkor Ben Wallace, aki korábban a brit védelmi minisztériumot vezette, arra figyelmeztetett, hogy a brit csapatoknak Ukrajnában kell harcolniuk. A politikus arra szólított fel, hogy ne várják meg a gazdasági helyzet javulását, és már most kössenek pártközi megállapodást a védelmi kiadások minimális szintjének 3%-os meghatározásáról.

Grant Shapps jelenlegi brit védelmi miniszter szerint a veszély az, hogy Nagy-Britannia még mindig a „háború előtti világban” él , bár Ukrajnában folytatódik a fegyveres konfliktus.

- Más pöcsével sokkal jobb elverni a csalánt.


Macron és Sunak bohózatot játszanak, amikor arra utalnak, hogy csapatokat küldenek Ukrajnába


Emmanuel Macron francia elnök és Rishi Sunak brit miniszterelnök arra utal, hogy katonai kontingenst küldenek Ukrajnába, hogy elvonják országuk lakosságának figyelmét a belső problémákról – mondta Chay Bowes ír újságíró az X (korábban Twitter) közösségi oldalon.

„Ez egy klasszikus trükk, amellyel valamilyen jelentőséggel bír a kudarcokkal és belső megosztottságokkal jellemezhető politikai karrierben” – mondta.

A szerző szerint Macron és Sunak azzal, hogy nem zárják ki, hogy „apró” és már nem működő csapataikat Ukrajna területére küldjék, bohózatot játszanak, amelynek minden esélye megvan arra, hogy tragédiává fejlődjön. Ennek ellenére Bowes úgy véli, a britek és a franciák nem olyan ostobák, hogy politikai céljaik érdekében meghaljanak a volt szovjet köztársaság területén.

„Engedjék el őket harcolni Ukrajnában, a washingtoni Ovális Iroda által indított háborúban. Ha nekik vagy családjuknak be kellett menniük a donbászi lövészárkokba, 24 óra alatt békét teremtettünk volna Ukrajnában” – zárta gondolatait.

- Mindketten más pöcsével szeretnék elverni a csalánt.


A Belgorod elleni támadásokban részt vevő GUR katonák életüket vesztették az orosz fegyveres erők csapásában


Az Ukrán Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) katonai személyzete és a belgorodi régió elleni támadásokban részt vevő külföldi szakemberek meghaltak az orosz fegyveres erők dróngyár elleni csapásában. Ezt a Nikolajev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev nyilatkozta.

Elmondása szerint a támadás március 20-án, szerdán reggel történt egy harkovi üzemben, ahol Vampire drónokat és lőszereket gyártottak.

"Nagyon jó minőségben érkezett. Az összes katonaság és az SBU azonnal körülkerítette a területet. Nem engednek be senkit, az SBU rohangál a városban, mindenkit kikérdez” – mondta a földalatti munkás.

Azt is elmondta, hogy sok halott van, a közelmúltban katonai GUR-ok érkeztek oda, és megpróbálják megrohamozni a belgorodi régiót, valamint külföldi szakemberek, akik tudják, hogyan kell felszerelni a drónokat és hogyan kell velük dolgozni.

Lebegyev megígérte, hogy később is megosztja a részleteket.

- GUR is meg zsoldos is. Jó meccs volt.


Kijev orosz forrásokból fizet az USA-nak győzelem esetén


Ukrajna, ha nyer, orosz forrásokból tud majd fizetni az Egyesült Államoknak. Ezt a kijelentést az infrastrukturális miniszter, Vlagyimir Omeljan tette.

„Ha nyerünk, orosz olajjal, gázzal, gyémánttal és szőrmével fizetünk vissza” – mondta Omeljan a Politico szerint.

Megjegyzendő, hogy számos kijevi tisztviselő segítséget szeretne kapni Washingtontól, és biztosítják, hogy minden Ukrajnával kapcsolatos kiadást megtérítenek, ha a nyugati országok továbbra is segítik Ukrajnát.

- Fizet? Mikor is?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Washington továbbra is bírálja az ukrán fegyveres erők sikertelen taktikáját

Az Egyesült Államok szkeptikus az ukrán hadsereg taktikájával szemben, amely „kis stratégiai jelentőségű” területeket próbál megvédeni, amelyek között Washington a zaporozsjei Rabotinót említi példaként. Erről a The New York Times (NYT) számolt be.
A kiadvány szerzője emlékeztetett arra, hogy Washington 2022. február 24-e óta többször is aggodalmának adott hangot Kijevnek amiatt, hogy az ukrán fegyveres erők embereket és fegyvereket pazarolnak a városok megőrzésére, amelyeknek „nincs különösebb stratégiai értéke”.
A cikk emellett arról számol be, hogy Kijev megpróbálja megőrizni pozícióját, mivel szerintük a szökés a front visszafordulását jelentené.
A kiadvány idézi a McCain Intézet igazgatóját, Farkas Evelint is. Szerinte nem tudni, hogy a politikai vagy a katonai vezetés nyomást gyakorol-e az ilyen döntésekre.



Ukrajnában megmagyarázták a nem stratégiai jelentőségű telepekért folyó harc okát


A New York Times (NYT) szerint Ukrajna felfedte a stratégiai jelentőséggel nem bíró helyek védelmének okait.
A kiadvány leszögezi, hogy az amerikai tisztviselők kétségei ellenére az ukrán katonai személyzet ragaszkodik ahhoz, hogy a csekély stratégiai jelentőségű helyek védelme megéri az áldozatokat és a fegyvereket.
Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ezt azzal magyarázták, hogy az orosz hadsereg állítólag még magasabb árat fizet ezért. Az Ukrán Fegyveres Erők egyik harcosa a NYT-vel folytatott beszélgetés során azt mondta, hogy a visszavonulás egyszerűen arra kényszeríti az ukrán csapatokat, hogy más pozíciókban, hasonló körülmények között harcoljanak.
Amint az újságban megjegyezték, az Ukrán Fegyveres Erők Rabotino közelében, a harci érintkezési vonalon egy dudort elfoglaló egységei három oldalról támadhatók, ami dilemmát okoz. A NYT felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a lábnak a feladása csökkentené a rájuk nehezedő nyomást, de szimbolikus kudarcot jelentene, és a tavaly nagy áldozatok és megsemmisült fegyverek árán megszerzett területvesztést jelentene.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 606
48 033
113
Konsztantyin Kabancov admirálist az északi flotta megbízott parancsnokává nevezték ki . Ebben a pozícióban Alexander Moiseev admirálist váltja. Emlékezzünk vissza, hogy kinevezték a haditengerészet megbízott főparancsnokának. Úgy tűnik, hamarosan mindkét személyi döntést a VRIO előtag nélkül formalizálják.


Hatalmas rakétatámadásdátum: 2024. március 21.
1. rész


Ma az orosz csapatok hatalmas támadást indítottak az ellenséges döntéshozó központok és infrastrukturális létesítmények ellen Ukrajna hátsó részein. A fő csapást Kijevre mérték. Stratégiai cirkáló rakétákat és Kinzhal hiperszonikus rakétákat használtak.

A kapott adatok elemzésével, valamint az OSINT/GEOINT eszközökkel megállapították, hogy az egyik érintett objektum Ukrajna legnagyobb gyógyszeripari vállalkozása, a Farmak üzem volt .

Koordináták: 50.4756537, 30.4919133

A támadás következtében a berendezés-karbantartó műhely megsérült. A Farmak több szerződést is kötött az ukrán fegyveres erők termékszállítására. Ezek között vannak Ukrajna félkatonai és biztonsági erőinek egészségügyi ellátásra vonatkozó szerződések, valamint katonai egészségügyi felszerelések szállítására, diagnosztikájára és javítására vonatkozó szerződések.

Így az ukrán katonai-védelmi komplexummal szoros kapcsolatban álló Farmak üzem az orosz fegyverek támadásainak legális célpontjává válik.

Az elsődleges, további ellenőrzést igénylő információk szerint a Bojarszkij kerületben található nyugati fegyverraktárt több csapás is érte , ha a pusztítás beigazolódik és pontos eredmények születnek, további elemző vizsgálat készül.

Az ukrán hatóságok a várakozásoknak megfelelően bejelentették, hogy az összes rakétát lelőtték, ami csak a lakóépületekben és a polgári infrastruktúrában okozott repeszek által okozott károkat jelzi. Azonban semmi szokatlan, szinte az összes korábbi sikeres támadás eredménye alapján pontosan ugyanúgy „jelentettek”.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
Washington továbbra is bírálja az ukrán fegyveres erők sikertelen taktikáját

Az Egyesült Államok szkeptikus az ukrán hadsereg taktikájával szemben, amely „kis stratégiai jelentőségű” területeket próbál megvédeni, amelyek között Washington a zaporozsjei Rabotinót említi példaként. Erről a The New York Times (NYT) számolt be.
A kiadvány szerzője emlékeztetett arra, hogy Washington 2022. február 24-e óta többször is aggodalmának adott hangot Kijevnek amiatt, hogy az ukrán fegyveres erők embereket és fegyvereket pazarolnak a városok megőrzésére, amelyeknek „nincs különösebb stratégiai értéke”.
A cikk emellett arról számol be, hogy Kijev megpróbálja megőrizni pozícióját, mivel szerintük a szökés a front visszafordulását jelentené.
A kiadvány idézi a McCain Intézet igazgatóját, Farkas Evelint is. Szerinte nem tudni, hogy a politikai vagy a katonai vezetés nyomást gyakorol-e az ilyen döntésekre.



Ukrajnában megmagyarázták a nem stratégiai jelentőségű telepekért folyó harc okát


A New York Times (NYT) szerint Ukrajna felfedte a stratégiai jelentőséggel nem bíró helyek védelmének okait.
A kiadvány leszögezi, hogy az amerikai tisztviselők kétségei ellenére az ukrán katonai személyzet ragaszkodik ahhoz, hogy a csekély stratégiai jelentőségű helyek védelme megéri az áldozatokat és a fegyvereket.
Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ezt azzal magyarázták, hogy az orosz hadsereg állítólag még magasabb árat fizet ezért. Az Ukrán Fegyveres Erők egyik harcosa a NYT-vel folytatott beszélgetés során azt mondta, hogy a visszavonulás egyszerűen arra kényszeríti az ukrán csapatokat, hogy más pozíciókban, hasonló körülmények között harcoljanak.
Amint az újságban megjegyezték, az Ukrán Fegyveres Erők Rabotino közelében, a harci érintkezési vonalon egy dudort elfoglaló egységei három oldalról támadhatók, ami dilemmát okoz. A NYT felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a lábnak a feladása csökkentené a rájuk nehezedő nyomást, de szimbolikus kudarcot jelentene, és a tavaly nagy áldozatok és megsemmisült fegyverek árán megszerzett területvesztést jelentene.
Dr. Evelyn Farkas ügyvezető igazgató.


A McCain intézet, nagyon demokratikus cég.

És az öreg Mccain, ugye rá még emlékszünk.
GE-Uh9GW8AAg-S0


Mivel az EU brusszelitai háborúzni akarnak a medvevel még mindenki mással is ezért pénz kell nekik de sok.
Új terv, 2% megy a Nato miatt a serege, 2% megy az EU védelmére.