[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 047
32 516
113
Ha ez a video nem kamu és ez a retardált tényleg ezeket így kimondta az EU vezető politikusai pedig nem ítélik el ezt és nem határolódnak el a kizárólag civilek ellen végrehajtott terrorista akciótól az olyan erkölcsi mélypont, amire évtizedek óta nem volt példa Európában.

Szerintem ez korábbi eseményre vonatkozhatott, dróntámadásokra, gyújtogatásokra.

Ukrajna tagadja az érintettségét, így aligha nyilatkozna ilyet a mostani terrortámadás kapcsán. Már úgy értem, jelenleg tagadja, sok más akciót is először tagadott, a krími híd elleni első támadást és a Dugina-merényletet beleértve, amiket később elismert. De azért azokhoz képest ez szintlépés lenne.

De egyébként igen, a nyugati közvélemény eléggé meg van dolgozva már ahhoz, hogy simán be lehessen ismerni ezt is akár idővel. Ahogy mind a muszlimok jelentős része, mind a nyugati szélsőbal számára mentegethetők a Hamász tettei, a ruszofóbok egy része már most ünnepli ezt a támadást, ez elég nyilvánvaló.

Egyébként meg az ISIS az USA és Izrael proxyja, ha őket nevezi meg az USA az tulajdonképpen beismerés, amit az oroszok is így értenek, ilyen értelmű üzenetként. Kérdés, hogy mit reagálnak, mit tudnak reagálni. Eddig minden állítólagos vörös vonalat következmények nélkül lépett át a Nyugat, most sem nagyon van eszközük. Valahol esetleg lesz egy terrortámadás, amiben nyugatiak halnak meg, akár nyugaton, akár a közel-keleten, vagy valami turistaparadicsomban?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Megsemmisült a francia Crotale NG légvédelmi rendszer Ukrajnában

A Belgorod régióval szomszédos ukrán területen megsemmisült a francia Crotale rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer. Ezeket a kijevi rezsimnek szánt Crotale NG-létesítményeket először ez év márciusában telepítették a konfliktusövezetben, bár az Avia.pro újságírói szerint 2022 októberében jelentek meg információk a frontra való bevetésükről.

A Crotale NG módosított, bár nem a rendszer legújabb verziója, a tervek szerint 2025-re teljesen kivonják a francia fegyvertárból. A 14 kg tömegű töredezett robbanófejjel és 73 kg össztömegű rakétákkal felszerelt rendszer maximális lőtávolsága 10 km, és 6 km magasságig képes célokat találni. A rakéta átlagos sebessége eléri a 710 m/s-t, míg a kilövő akár nyolc rakétát is befogadhat.

A komplexum radaros vagy optikai iránykövető képességgel rendelkező rádiós vezetési irányítást alkalmaz, radarja pedig akár 20 km távolságból is képes észlelni a célokat. Nem ez az első eset, hogy Ukrajnában megsérült egy francia légelhárító komplexum: tavaly év végén a Hmelnyickij régióban található Sztarokonsttantinov repülőtér területén egy hasonló komplexum semmisült meg.

https://avia-pro/news/na-ukraine-unichtozhen-francuzskiy-zrk-crotale-ng
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 076
83 391
113
Most hogy egyértelművé vált, hogy az ukránoknál harcoltak a drágák és beszéltek, a "fülével megetetős" f.sziról eszembe jut ez a történet:
„A Hezbollah (Allah pártja) nevű terrorszervezet 1985-ben alakult Libanonban, iráni támogatással és teljes elkötelezettséggel Khomeini ajatollah pán-iszlám eszméi mellett. Azonnal bevetett brutális eszközeivel még a korabeli szélsőséges csoportokat is megdöbbentette (al-Fatah, PFLP, Iszlám Dzsihád). (...)
1985 végén azonban túllőttek a célon, amikor szovjet érdekekre és személyekre támadtak rá. (...)
Elraboltak három szovjet diplomatát és egy orvost, majd elengedésükért cserébe azt követelték Moszkvától, hogy gyakoroljon nyomást Damaszkuszra, (Háfez al-Aszád szíriai elnökre), hogy nyisson nekik utat Tripoliba. (...) Amikor a megadott határidőre nem érkezett válasz Moszkvából, a Hezbollah megölte az egyik szovjet diplomatát, bizonyos Arkagyij Katkov konzulátusi attasét. Tetemét elrettentés és figyelmeztetés céljából Bejrút forgalmas üzleti főutcáján, a Hamrán dobták ki, aminek körzetében több követség is található. Egyben a szovjet képviselet felrobbantásával is fenyegettek. (...)
Miközben az USA, az Egyesült Királyság és Franciaország saját túszaik elengedéséről alkudozott, Gorbacsov úgy gondolta, hogy politikai engedmények helyett inkább lesújt. Katkov meggyilkolása után a KGB 'Alfa Csoport' nevű speciális osztaga Libanonba sietett, ahol elrabolta a Hezbollah egyik kulcsfigurájának nagybátyját, aki szintén a terrorszervezet vezetőségi tagja volt.
Az illetőt kasztrálták, még élve megcsonkították, majd agyonlőtték. Ezután az áldozat nemi szerveit és testrészeit elküldték a túszszedés szervezőjének, bizonyos Imad Mughniyahnak, akit a köznyelv „Bejrút Szellemeként” emlegetett. A véres előéletű férfi a Hezbollah második embere és vezérkari főnöke volt, akinek azt üzenték meg, hogy a többi rokona is így jár, ha a foglyokat nem engedik el.
Rá két nappal a három szovjet túsz sértetlenül kiszabadult.”
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 902
11 370
113
A nyomozóbizottság nem tudja azonosítani a különleges alakulat katonáját, aki levágta az elfogott terroristának a fülét, mert mindannyian balaklavát viseltek, és mindenki azt mondja, hogy ő volt az.

Egy mindenkiért...!


Pali, en ugy latom, ez az ukri hatartol van 100 km-re, nem a feherorosztol, ahol a terroristakat megallitottak.

 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 105
12 118
113

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 377
10 892
113
Ha ez a video nem kamu és ez a retardált tényleg ezeket így kimondta az EU vezető politikusai pedig nem ítélik el ezt és nem határolódnak el a kizárólag civilek ellen végrehajtott terrorista akciótól az olyan erkölcsi mélypont, amire évtizedek óta nem volt példa Európában.
erkölcsi mélypont? a gyilkolás az, de a magasabb célok érdekében az eus ügynök politikusoknak igazán semmi se fáj, lesznek itt még ilyen "terrortámadások" bár az orosz határ menti régiókat az ukránok már tíz éve terrorizálják, elég civilt lőttek agyon az évek során. az oroszok kb vissza sosem lőttek az ukrán lakosságra ilyen szinten, mint ahogy majd most is max az infrastruktúrát meg a katonai bázisokat fogják lőni "kicsit".
ha véletlen pár fab3000essel telibevernek egy teljes lakótelepet éjjel az lesz majd valami apró kis válasz az ukrán-usa-eu nácizmusra. (de én ezt kétlem)
Rémálmomban sem gondoltam volna középiskolás koromban, amikor olvastam az innentől kedvenc íróm; Robert Merle könyvét, a Mesterségem a halált, hogy a "fejlett" világ tényleg elfelejti egy emberöltő alatt, hogy mi a nácizmus és mit tett, hogy érdem, azonosulás és kérkedés kiállni mellette, hogy lopakodva visszakúszik az életünkbe, hogy országaink szövetsége, amelynek himnusza az Örömóda, a lakosai birkapasszivitása mellett - véleményem szerint - egy ordas náci birodalom lett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 408
46 077
113
A hadsereg visszaveri a Szevasztopol elleni hatalmas támadást
A hadsereg visszaveri a Szevasztopol elleni hatalmas támadást, amely korábban több mint tíz rakétát lőtt le – közölte Mihail Razvozsaev város kormányzója a Telegram csatornáján .
...
A város vezetője szerint a Rudneva utca környékén rakéta csapódott be egy irodaházba. A kár mértékének meghatározása folyamatban van. A Batumskaya utca környékén repeszek ütköztek egy ötemeletes épületbe, és megsérült egy gázcső. A nő szilánkos sebet kapott a karján. A Granatnaya utcában - egy töredék egy házba repült, egy gázcső megsérült, a Yukharin Balka utcában - rakétadarabok az úttesten, a Kacsinszkoje autópálya környékén egy töredék házba ütközött.
...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 939
65 944
113
Úgy látom ez a robotrepülőgép infracsapdákat szór mielőtt becsapódik abba a gátba. Ez valami új fejlesztés lehet az oroszoktól?
Nem, ez ilyen, Kh 101.

Egy egészen új T-90 BREM 1M húzza a trófea Bradleyt.

Állítólagos orosz sat adatvasarlas USA cégektől.

Szevasztopoltba betalalt egy ukran/Nato rakéta ma. Két civil megserult, az egyik egy gyerek.
+30 rakétát lelőtt a legvedelem.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Szevasztopoltba betalalt egy ukran/Nato rakéta ma. Két civil megserult, az egyik egy gyerek.
+30 rakétát lelőtt a legvedelem.

Itt a válasz !


Mostani hír

"12 Tu-95-ös stratégiai bombázó indul Ukrajna felé"

sqkinjor9sx11.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 939
65 944
113
Sztrij, a lengyel határ közelében 10 robbanást kapott az éjjel.
Van ott egy egykor elvonalbeli mara lekoszlott reptér.

A becsapodasok Sztrijen.

Kijev kapott ma is, Lembergben ma kétszer kel fel a nap.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 906
35 742
113

A Nyomozó Bizottság nem tudja azonosítani a különleges erők katonáját, aki levágta az elfogott terrorista fülét,

-mert mindannyian balaclavát viseltek, és mindenki azt mondja, hogy ő volt az...



A CIA eszköze, Budanov valószínűleg gyanúsított a moszkvai terrortámadás mögött.

Ha beszervezte a zsoldos terroristákat ...
️‍


A bizonyítékok Ukrajnára és a CIA-ra utalnak Moszkvában

- Scott Ritter

Ha ezt Ukrajna tervezte, akkor ez azt jelenti, hogy Ukrajna tervezte a CIA irányítása alatt, hogy megvalósítsa az amerikai politikai célkitűzést, amely Oroszország stratégiai legyőzésére törekszik.


Rakétatámadás Lviv régióban

Lvov polgármestere arról számolt be, hogy körülbelül 20 rakéta és 7 "gerán" kamikaze drón vett részt a régió elleni támadásban.

A célpontok infrastrukturális létesítmények. Még nincsenek részletek. De a kérdés nagyon érdekes.

Ismétlem - az egész háború alatt soha nem volt ilyen koncentrált támadás egy helyen.

Valami erősen ég Lvovban a csapások után