[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 521
47 132
113

Az orosz hadsereg sikeresen vezeti a Volchanszk elleni támadást - Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara (MAP)​

Az orosz hadsereg sikeres támadást indított Volchanszk és számos más település ellen a harkovi régió északi részén – jelentette az ukrán fegyveres erők vezérkara.

Harkov irányában a hadműveleti helyzet továbbra is nehéz, és „dinamikusan változik” – közölte az ukrán parancsnokság.

Küzdenek a határ menti Volchansk városért. Jelenleg az orosz fegyveres erők taktikai sikert érnek el.

Az orosz fegyveres erők jelentős erőket telepítettek a Volchanszk elleni offenzíva végrehajtására, amely legfeljebb öt zászlóaljból állt.
Folyamatban vannak a harci műveletek Pilnaya - Lukyantsy, Pilnaya - Glubokoye, Pilnaya - Oleynikovo, Murom - Bugrovatka irányokban.

Emellett az orosz fegyveres erők rohamműveleteket hajtanak végre a Sztrelka - Glubokoe, Oleynyikovo - Glubokoe, Olinikovo - Lukjanci, Murom - Starica, Pletenyevka - Tikhoe irányokban – közölte az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715582015


Ukrajna alig lő le orosz rakétákat – Wall Street Journal​

Áprilisban az ukrán fegyveres erők az orosz rakétáknak csupán 30%-át lőtték le – írja a cikk. A szerzők ezt annak tulajdonítják, hogy az orosz hadsereg több drónt és ballisztikus rakétát kezdett kilőni. Eközben az ukrán fegyveres erők a légvédelmi lövedékkel spórolnak, amelyek gyorsan fogynak.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1715593912


Ukrajnában két hónapon belül másodszor váltották le az Ukrán Fegyveres Erők Harkov Csoportjának parancsnokát.
Jurij Galuškint Mihail Drapaty dandártábornok váltotta.
Erről az RBC-Ukraine hírügynökség számolt be.


...
Mindenesetre általánosságban véve a csapatok finoman szólva is pozitívan reagáltak Shoigu távozásának hírére.






 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 507
85 470
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 521
47 132
113

Az „Észak” csoport katonái elvágták a nácik menekülési útvonalát Volchanszkból (VIDEO)​

Harkov irányában megsemmisült egy másik híd a Volchya folyón, amelyen keresztül a fegyveresek átvitték tartalékaikat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715603808
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 130
67 106
113
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is. Az észak-atlanti szervezet öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak.

Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet.

Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket. A kormány álláspontja azonban egyértelmű:

Ki akarunk maradni a háborúból. Nem akarunk részt venni ebben a NATO-misszióban. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen fegyvereket és katonákat küldenünk. A háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz.

Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet.


Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

Egy elveszett HARM Belgorodban.

Dicsak, egy légiós. Mondjuk ugye a harcok elején elengedtek az összes ukránt meg aki velük akart menni, felszereléssel együtt tudtommal.



Kamov 52 225km/h-val 2m magasan.



.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 206
113
1:28nál vajon rokonyok, vagy két csaja van? :)
nagyon hiányzik az orosz fegyvertárból egy letelepítési program azoknak a hadifoglyoknak akik megfelelnek a kritériumoknak, aztán annak bemutatása a megfelelő urkán médiákban hogy milyen szép nyugis élete lett szerhijnek az átjött családjával együtt szibéria alsón, most egy lakást bérelnek, tíz év múlva meg tudják venni, szerhij a traktorgyárban dolgozik szerhijné a körmét reszelgeti és számolgatja hogy az orosz családtámogatást hány megszülendő echte orosz gyermekkel is szeretné kihasználni stb.
jót tenne a projekt mind az ukrán katonák megadódási motivációinak, mind az orosz demográfiának
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 943
14 104
113
Srácok magyarázza el már valaki nekem mire jó a békeképlet??? :D Ami Svájcban lesz :D Mert ugye az ott résztvevő államok majd elfogadják az OF nélkül hogy majd mindent vissza kell adni a 91-es határokig, ki kell vonulni, és kártérítést kell fizetni, meg Putyint bíróság elé.... ok...majd jól támogatják... ééééés??? :D Amikor a kövire meghívják az oroszokat, akkor eléjük tolják, és mondják, hogy ok itt van írd alá fiam?? :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 174
78 767
113
Srácok magyarázza el már valaki nekem mire jó a békeképlet??? :D Ami Svájcban lesz :D Mert ugye az ott résztvevő államok majd elfogadják az OF nélkül hogy majd mindent vissza kell adni a 91-es határokig, ki kell vonulni, és kártérítést kell fizetni, meg Putyint bíróság elé.... ok...majd jól támogatják... ééééés??? :D Amikor a kövire meghívják az oroszokat, akkor eléjük tolják, és mondják, hogy ok itt van írd alá fiam?? :D


Elmondhatják, hogy ők nagyon akarják a békét.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 507
85 470
113
Tele van a net ukrán győzelmekkel is. Mondjuk, mivel ez egy támadás, egyértelmű, hogy vannak veszteségek, de a mélyFOS úgy torkozza le, mintha nem arról szólna a történet, hogy menekül az ukrán, és még értelmesen kiépített védelmi vonal sincs.

Ráadásul, ez még nulla ahhoz képest, amit a nyakukba kapnak pár órán belül.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 523
24 456
113
Balaton helyett bandera:
-1 khoriv zlj., fhgy. nackó:
Még egy azovstal üzemnél fegyvert letevő nackót ért utol kicsit megkésve a végzet, banderával van már, egy aknavetős üteg pk volt:

Lancet új trófeája, horvát rak-12:

Egyedül kolbászló orosz tank pár FPV drónt arccal hárít de túléli:

ukri harctéri lőszer lerakat elpukkan:

Pár ukri hadifogoly az új fronton:

Volcsanszk külterület a cipőgyárral együtt megtisztítva:

Lukiantsiért is megkezdődtek a harcok:

Ternovaya fele is már szürke zóna:

A terv tényleg az utolsó ukriig szól, lábatlan exkatonánk újra behívót kapott:

ukrik nagy mennyiségű drónt akartak eregetni:

nato taktikusok épp mentésre siető tűzoltóautót támadtak meg:

Off:
Kim ezeket is tesztelhetné élesben:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
771
4 243
93

a Dán F-16 érkezése várható ukránokhoz, kb. 1 hónapon belül
csak még mindig fennáll a kérdés: ki repüli őket, és honnan?

arról már nem is beszélve, hogy az oroszok eleve nukleáris fenyegetésnek tekintik a megjelenésüket ...

más
számomra úgy tűnik bejött az orosz taktika, sikeresen széthúzták az ukrán védelmet, és mivel az ellátási útvonalakat tudják támadni, így elég előnyt tudnak szerezni egy nagyobb offenzívához. kérdés merre akarnak valójában indulni? mert lehet északon vitézkedni, de amire valójában szükségük van, és fontos, az Odessza. kíváncsi lennék rá milyen terveik vannak arra, hogy odáig eljussanak.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 194
13 735
113
PUTIN WARS: DRONE WARS

Eddig ismert ukrán és orosz vízidrónok:


GNYoW49W4AAo9NS


Mostanra az utolsó ismert novendék:

 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 494
17 112
113

a Dán F-16 érkezése várható ukránokhoz, kb. 1 hónapon belül
csak még mindig fennáll a kérdés: ki repüli őket, és honnan?

arról már nem is beszélve, hogy az oroszok eleve nukleáris fenyegetésnek tekintik a megjelenésüket ...

más
számomra úgy tűnik bejött az orosz taktika, sikeresen széthúzták az ukrán védelmet, és mivel az ellátási útvonalakat tudják támadni, így elég előnyt tudnak szerezni egy nagyobb offenzívához. kérdés merre akarnak valójában indulni? mert lehet északon vitézkedni, de amire valójában szükségük van, és fontos, az Odessza. kíváncsi lennék rá milyen terveik vannak arra, hogy odáig eljussanak.
Odesszát már a harcok után fogják behúzni. A végén úgyis az lesz amit Moszkva diktál. Már jelenleg sincs Ukrajna olyan állapotban,hogy érdemben ellenálljon,de az orosznak nem sietős. Minél több nyugati fegyver,és pénz ég el,nekik annál jobb.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 206
113
bejött az orosz taktika, sikeresen széthúzták az ukrán védelmet
az eddigi sikereknek az volt a titka hogy sikeresen összekoncentrálták az ukránokat egy szűkebb szakaszra az orosz tüzérség elé
most hogy szét akarják húzni őket lehet úgy látják időszerű befejezni a húsdarálós metódust, és valami mást próbálnak
amire valójában szükségük van, és fontos, az Odessza. kíváncsi lennék rá milyen terveik vannak arra, hogy odáig eljussanak.
lehet az a terv hogy most harkovnál aztán szuminál aztán feljebb annyira felizgatják az ukrikat hogy a dnyeper mögül oda küldjenek mindent
kérdés hogy ha ez után herszonnál elkezdenének koncentrálódni azt hogy nem vennék észre az ukrik ha észrevennék miért nem vinnének mindent vissza a jobb partra a védekezéshez
kár hogy nem látszik technika orosz részről a dnyeper hidak ellen, ha lenne ilyen akkor ez a helyzet amikor az egész ukri sereg a bal parton van a lehető legkiválóbb lenne azoknak a hidaknak a leamortizálására...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 617
113
Az ukránok ellentámadásként gyorsan megírták, hogy Vovceansk perifériáit ma délután megtisztították, az oroszoknak nagy a veszteségeik és náluk minden fasza. Az eredeti forrás Pravda meg ISW, szóval a legalja propicsatornák, uh nem komolyan venni.

Odesszát már a harcok után fogják behúzni. A végén úgyis az lesz amit Moszkva diktál. Már jelenleg sincs Ukrajna olyan állapotban,hogy érdemben ellenálljon,de az orosznak nem sietős. Minél több nyugati fegyver,és pénz ég el,nekik annál jobb.
Csak mikor lesz a harcok lezárása? Mert Odessza után a nyugati határig azért elég sok van, mirefel adnák fel amíg még van terület a kezükben? Az oroszoknak meg sietős kellene legyen, mert nyomtatott dollárból elég sokat lehet csinálni és 100 milliárdok fegyverben azért csak meglátszanak és nekik is vannak veszteségeik meg pénzbe kerűl a háború akármennyire azt hiszitek, hogy nekik ugyanúgy ráér mint a tálib pásztornak.

a Dán F-16 érkezése várható ukránokhoz, kb. 1 hónapon belül
csak még mindig fennáll a kérdés: ki repüli őket, és honnan?

arról már nem is beszélve, hogy az oroszok eleve nukleáris fenyegetésnek tekintik a megjelenésüket ...
Ha egyiké megindúl, akkor megy a többi is, ha van eszük a földön semmisítik meg őket. Kb leszerelt nyugati pilóták fogják repűllni, és remélhetőleg egyik ország sem lesz elég hülye ahoz, hogy a repterét meg a légterét odaadja ehez, mert ott ténylegesen elszabadulhat a pokol.