[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 408
79 408
113
"de a nagy biznisz az F-35. Ha a 16-os leesik, akkor lehet félreverni a harangot azoknál akik még bőszen használnák a 16-ost és pénzük is van, hogy bele fognak dögleni ha nem fizetnek be a 35-ösbe hamar-hamar - mert csak azzal van esélyük a gonosz aktuális tengelyei ellen."
Mondjuk az lenne a nagy gáz ha az F35 bebukna. Mivel a nyugati fegyverek elég szarul teljesítenek, nem lehetünk teljesen magabiztosak. Na az lenne a gáz igazán.
Jó lenne valamivel alátámasztani ezt a kijelentést.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 522
20 402
113
Jó lenne valamivel alátámasztani ezt a kijelentést.
Melyiket? Hogy a nyugati wunderwaffék szarul teljesítenek? Szerintem bőven van rá fényképes, videós bizonyíték. Kezdve a GPS vezérelt lövedékektől a bajraktár drónokon keresztül az ellenségig el sem jutó nagymacskákig... Ezekre az atacms-okra is meglesz a megfelelő válasz, csak várd ki. Az látszik, hogy nem bírja bevenni a gyomrod a felsőbbrendű nyugati technológia felsőbbrendűségének bukását, de törődj bele, a kínaiak pár éven belül az útszélen hagynak titeket...
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
365
637
93
Olvasom a kommentjeiteket! Félelmetes. Ott tartunk, hogy az atomháborút reális lehetőségként emlegetjük. De ki fog nyerni? Lesz nyertes? Ennek ugyanis nyertes nélkül semmi értelme.
Nyertes? Mármint ez a gondolat annyira furcsa a számomra, hogy mindennek ez lenne a mozgatórugója, hogy valaki vagy valakik nyertesek akarnak lenni. Mint az a folyamatos erőlködés, hogy a GDP-nek növekednie kell, mert ha nem akkor hű-ha bedől a világ. Gyerekkoromban ( akkor léptünk a holdra amikor megszülettem - és azóta se ) sokszor volt atomháborús rémálmom, pedig akkor közel se volt ilyen veszélyes a szituáció, csak lehet hogy túl sokat olvastam az Arzenál 77,78-at. Mostmár sokkal racionálisabban gondolkodva, bármi megtörténhet, látva azt, hogy milyen kijelentéseket tesznek vezető politikusok, hogy milyen magasról tesznek arra, hogy egy ilyen háborúba számolatlanul halnak meg emberek, erre inkább növelik a tétet, vagy azért mert tényleg elhiszik azt hogy egy atomháborúnak lehet nyertese, vagy és ez nekünk a kicsit jobb az általános félelemszintet akarják megemelni, hogy könnyebben irányítsanak bennünket, mert ez az állapot ahol vannak akik tényleg ilyenkor nyernek legtöbbet az üzleten. Csak ez egy nagyon vékony léc, és nem is az a baj hogy ők leesnek, hanem, hogy globálisan elégünk, és utána már csak az marad, hogy melyik posztapokalptikus írónak lett igaza.

Nyertes: a természet, és akkor jöhet a szép új világ ahogy a Jelenések könyvében megvan írva.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 193
5 102
113
Olvasom a kommentjeiteket! Félelmetes. Ott tartunk, hogy az atomháborút reális lehetőségként emlegetjük. De ki fog nyerni? Lesz nyertes? Ennek ugyanis nyertes nélkül semmi értelme.
Az amerikaiak nyíltan hirdetik a megnyerhető atomháború elméletét.

E szerint mivel ma már lecsökkent a robbanófejek száma és hatóereje is így lehet egy korlátozott atomháború amely nem szükségképpen írtja ki az emberiséget

Ez az elmélet azonban sok sebtől vérzik. Lehetséges amennyiben minden úgy alakul ahogy az amerikai tervezők gondolják. Sajnos azonban egész elmélet azon alapszik hogy az ellenség hülye és úgy használja az atomfegyvereit ahogy az amerikai tervezőknek optimális, ergo alacsony légi atomrobbanasokkal operál így se sugárszennyezett területek nem jönnek létre se nem pusztítják el a kritikus infrastruktúrát.
A gazdasági hatásokkal igazából nem is foglalkoznak, vagy legalábbis nem említik.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 239
1 485
113
Egyébként nem egy realista hozzáállás lenne a vezetők részéről az 500 milliós lakosság. Kin uralkodnának, ki termelne? Egy anarchikus világon nem tudnak uralkodni. A testőreik vagy aki védi őket átvenné tőlük a hatalmat. Erre nem építhetnek. Annyi bizonytalansági tényező van egy ilyen projektben, hogy nem fogják bevállalni. Honnan szednének a pedofil szeánszaikhoz gyerekeket, luxus életnek vége, minek drága kocsi stb stb stb... Felhalmozott pénzeszközök értéktelenné válnak...
Ilyen elméleteket bedobnak a köztudatba, hogy bizonytalanságban tartsanak.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 076
15 619
113
Most már teljesen nyílvánvaló hogy miért kellet a Svédek és a Finnek s@ggét a NATO-ba berúgni - a NATO tervek alapján felvonulási terület lesz a térségük egy NATO által a oroszok elleni általános támadáshoz..
Különösen érdekes hogy a norvég csapatok e két országon áthajtva mennének rá nem az ukrán hadszintérre, hanem egyenesen észak - Oroszországra:

IF72wcc.jpg


1980 - 1990 között, a III Vh - ra készülődve gyakorlatozva a szovjet tervek alapján a magyarok feladata lett volna hogy az olaszok felé támadva legalább egy hétig tartsuk magunkat a jóval erősebb olaszok ellen, mig a szovjet tankok elérik az Atlanti óceán partját..

Most a történelem ismétli magát de fordítva : az olaszok feladata hogy a magyarokon átgázolva hatoljanak be Ukrajnába, mindegy hogy beleegyezünk vagy nem..

Ezt nem én találtam ki, a Nagy Medvedunda-szerző terv létezik, és ahhoz Ukrajna csak egy kis gyakorlatoztató ürügykeltő állomás..

Itt az angol The Telegraf, mint forrás:


indexen:


Az alábbi is erről szólt:


Ez az egész koncepció arra épít, hogyha megindul a NATO támadás, akkor megfelelő csapásméréssel és/vagy belső ügynöki szabotőr tevékenységgel idejében ki tudják iktatni, hatástalanítani tudják az orosz nukleáris csapásmérési láncot.
Anélkül ugyanis minden Oroszország területére benyonuló nyugati inváziós/intervenciós koalíciós erő halálra van ítélve, mivel a támadásuk esetén azonnal megsemmisülne a hátországuk, illetve a saját mélységükben elhelyezkedő utánpótlási és parancsnoki láncuk.

Tehát a támadás megkezdéséig egy diverzáns erőnek legalább a mélységi légvédelmet ki kell iktatni, illetve ezzel párhuzamosan a vezérkar megfelelő kritikus csomópontjain is szabotázsakciókat kell végrehajtani, hogy a nukleáris megelőző csapásmérés ne jöhessen létre orosz részről.

Ezt a célt szolgálta részben az NGO hálózat, illetve hasonló jellegű "közreműködő" lett volna maga Navalnij is, ő már elsősorban az invázió utáni Oroszország bábkormányzójaként.
De ezzel párhuzamosan, mivel ez egy többrétegű terv, fontos szerepe van a lengyel haderőnek, a teljesen irreális léptékű és nulla gazdasági hátterű fegyverkezésüknek, ahogy a svéd-finn NATO tagságnak is.

És nem kell hozzá nagy ész, hogy az ukránok mélységi csapásmérései, főleg azok az ukrán-orosz front szempontjából inadekvát célpontjai (légvédelem, korai előrejelző radarok, dácsának álcázott vezetési pontok, stb) is mind ezt készítik elő.

Az oroszok pontosan tudják, hogy 1941 nyara készül megismétlődni, tudják, hogy készül ellenük az átfogó támadás. Tudják jól, hogy az egész orosz állam védhetősége Moszkváig, különösen Szentpétervárig szinte lehetetlen, ha ez a támadás a NATO elképzelései szerint indul meg és az első pillanatban lefejeződik az orosz nukleáris csapásmérő potenciál.
Az egész 1999 óta tartó NATO expanzió, illetve a 2004-es ukrán és grúz, a 2014-es újabb ukrán befolyásszerzés erről szólt.

Ezt az oroszok is jól tudják, ezért kell minden áldott nap óvatosan "elmélyülni" az ukrán mocsárban, mert a NATO, illetve a mögöttük álló nyugati pénzügyi elit támadni készül, mégpedig a teljes front mentén és végig a "jó" szerepébe bújva.

A terv további fontos eleme a hasznos hülyék kiterjedt, de többszörösen rétegzett alkalmazása is.
Először is az nyilvánvaló, hogy mindenki valami leeső koloncért vesz ebben részt.
A skandinávok, lengyelek, baltiak, ukránok, talán még a románok is mind-mind remélnek valami hadizsákmányt, de az európai politikai elit zöme a saját hatalma, illetve a pénz miatt énekel a kórusban, ajvékol, vagy épp öklöt ráz. Amit épp kell. Van aki pénzért, van aki hittel teszi.
A legtöbbjük az "európai összetartás" lózungban a corporate-, illetve csoport-összetartozását élik meg, számukra Európa egy elvont, továbbá kiüresedett fogalom. Helyette van valami ködös ideológia, ami minél ködösebb, annál jobb a nyájtól nem eltérni.
A lényeg, hogy akár nacionalista hisztériából, akár csoportszellem okán, de "Oroszországot meg kell büntetni".

Szóval Európa országait nem külső veszély fenyegeti, hiszen Oroszország nem jelentett soha veszélyt. Egyszerűen a csoportpszichológia tárgykörében ez az úgynevezett lincselés jelensége.
A lincseléskor egy kívülről mesterségesen keltett feszült légkörben valaki egy ponton elkiáltja magát, hogy "Bűnös!", majd, egy másik, hogy "Öljük meg!" és itt nincs könyörület, a tömeg fékezhetetlenné válik.
A tettlegességet az eredetileg is gyilkolni vágyó kemény mag követi el, de a tömeg nagyobbik, passzív része is sodródik az eseményekkel. Senki nem akar kirívó mód ellenállni, a saját jól felfogott érdekében.

Az állítólagos orosz fenyegetés egy szándékosan felépített karaktergyilkosság, amihez a gyilkolni vágyó ellenérdekelt felek adják a túlharsogott vádbeszédet, míg a vádlott még ügyvédet se kapott, sőt, a száját is betömték.
Amire ügyelni kell, hogy a vádlott zsebeiben kézigránát van, ezt végső elkeseredésében el is fogja dobni a rárontó tömegre. De akármi is jön ezután, a tömeggel együtt fog elbukni.

Számomra egyértelmű, hogy odaát, a tengerentúlon néhány istenkomplexusos elmebeteg számára eldőlt, hogy ezt a világot végérvényesen meg kell és most meg is lehet változtatni. Ez egy szociopatákból álló belterjes elit, aki nemes egyszerűséggel le akar radírozni a Föld színéről egy halom embert és nemzetállamot, mivel úgy véli, hogy egy kellő időben lekorlátozott kimenetelű atomháborút követően a migrációval a népességcsere gyorsan elhozható, amit követően létrejön a határtalanná vált globális humán erőforrás és fogyasztói piac. Lényegében egy nulla önálló érdekérvényesítésű biomassza.

Ennek a tervnek akkora tehetetlensége, önálló felhajtóereje és mára már oly mértékben kiterjedt asszisztenciája lett, hogy lényegében leállíthatatlanná vált.
És a kellő propagandának hála az emberek el is hiszik, hogy ennek be kell következnie, mi több, ha bekövetkezik, elfogadják, hogy ez mindig is elkerülhetetlen volt.

Sajnos ezzel nem nagyon tudok vitába szállni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 596
47 920
113
Az Egyesült Államok kísérleti kilövést hajtott végre egy hiperszonikus nukleáris rakétával, amelynek célja a "Kína és Oroszország növekvő katonai fenyegetése" elleni küzdelem.

A teszt célja az volt, hogy bebizonyítsa "az Egyesült Államok nukleáris erőinek felkészültségét" és "bizalmat adjon a nemzet nukleáris elrettentő erejébe" a harmadik világháború növekvő fenyegetésével kapcsolatos aggodalmak közepette.

A demonstráció során egy Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM) (töltött robbanófej nélkül) 12 óra 56 perckor indítottak útjára a kaliforniai Vandenberg űrbázisról.

A rakéta a fellövést követően mindössze 30 perc alatt képes elérni a világ bármely célját – írja az Air Force Technology.

Az LGM-30G Minuteman-3 (eng. LGM-30G Minuteman III) a Minuteman család amerikai interkontinentális ballisztikus rakétája. 1970 óta szolgálja az Egyesült Államok légierejét, és 2023-tól az egyetlen silóalapú ICBM az Egyesült Államokban. Legközelebbi analógja a 15Zh58 (START kód: RS-12M) szovjet silóalapú könnyű ballisztikus rakéta, amely a Topol automata hordozórakéta része. Nem világos, hogy a kiadvány miért nevezi hiperszonikusnak,

Összefoglaló 2024. június 5-én reggel

▪️Harkov irányában heves harcokról számolnak be Volchanszkban. Az ellenség növelte az ellentámadások számát, és megpróbálja visszaszerezni az elvesztett pozíciókat. A harcok az Aggregátorgyár területén zajlanak. A várostól keletre lévő bal szárnyon azonban az orosz fegyveres erők a magaslatokon foglaltak állást, és több ellenséges utánpótlási útvonalat tűzirányítás alá vettek. Liptsy faluban , az ellenség erősítést vitt, az LBS változatlan marad.

▪️Avdeevkától nyugatra a területet megtisztítják a Karlovka elleni támadás előtt, Netailovótól nyugatra .

▪️Dél-donyecki irányból a Novomihajlovkától nyugatra fekvő Paraszkovievkában elért sikerekről számolnak be. Csapataink dél felől a vízakadály megkerülésével Konsztantyinovka felé haladnak.

▪️Vremevszkij irányban Urozsajnijban folytatódnak a heves harcok. Sztaromajorszkij északi részéből az orosz fegyveres erők alakulatainak sikereiről számolnak be: a település északi részét megtisztítják.

▪️Kherson irányában a szigetövezetben dúlnak csaták, csapataink az összes szigetet igyekeznek elfoglalni. Az ellenség még sűrűbben aknásítja a partján lévő területet, árkokat és kommunikációs járatokat ás. Az orosz fegyveres erők az UMPC-vel a Dnyeper FAB-on keresztül támadják az ellenséges pozíciókat.

▪️Nem szűnnek meg az ukrán fegyveres erők terrortámadásai Belgorod térségében .

▪️A Kurszki régiót is folyamatos támadás éri.

▪️A DPR- ben a Sztaromihajlovka és Donyeck külvárosa elleni támadások következtében 10 civil megsérült, köztük. két gyermek.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Továbbítva innen Hard Blog

Egy fontos dolgot szeretnék a nemrég kinevezett honvédelmi miniszter figyelmébe ajánlani, ami jelentősen javíthat a csapatok helyzetén.

Mára egy káros tendencia alakult ki, amit jól látunk a távirati csatornákon. Katonai sikernek tekintik az ellenséges személyzet, felszerelés és raktárak megsemmisítését. Bár bárki, akinek a legcsekélyebb fogalma is van a katonai ügyekről, tudja, hogy mindez üres.

Háborúban más kategóriák számítanak. A sikert pedig kizárólag az adott probléma megoldása határozza meg. Hadd magyarázzam. Senki sem tűzi ki azt a feladatot, hogy „Semmisítsen meg annyi ellenséges személyzetet és annyi felszerelést egy naptári hónapban”. A feladat kitűzve: „elfoglalni egy terepszakaszt”, „kiütni az ellenséget egy megerősített területről”, „pozíciókat tartani”. Hány ellenséges katona és felszerelés fog megsemmisülni, valamint elfogott trófeák – ezek mind csak illusztrációk, amelyek kiemelik a siker mértékét.

Mit látunk most? – Drónpilótáink eltalálták a tankot. Csodálatos. És akkor? A jelentésekben csak az ellenséges veszteségekről lehet hallani. Ez pedig azt jelenti, hogy az igazi katonai sikert a kísérő sikerek váltják fel. Az őrület határát éri el, amikor egy már megsemmisült ellenséges tankot többször eltalálnak különböző egységek videófelvétel közben, és mindegyik a saját számlájára krétázza a pusztítást. A zárójelentésben egy megsemmisült tankból öt vagy hat lesz.

A katonai sikert a következőknek kell meghatározniuk:
1. A kijelölt feladat megoldása.
2. A döntésre fordított erők és erőforrások. Vagyis mennyiségben a személyi és anyagi és technikai erőforrások elvesztésének problémájának megoldása során.
Minden más a gonosztól származik.

Hogy világosabb legyen, levonok egy hasonlatot. Van egy búzamező. A betakarítást védeni kell a rágcsálóktól. Tábornokaink beszámolnak az elpusztított egerek számáról. És be kell jelenteniük, hogy mennyi gabonát sikerült megtakarítaniuk. Természetesen jól tette, hogy ezer egértetemet demonstrált. Hol van a betakarítás?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 806
86 559
113
Mindjárt győznek! Csak toljuk tovább a pénzt és paripát!

Se ki se be? Már a kettős állampolgárok és a más országokba letelepedési engedéllyel rendelkezők sem hagyhatják el Ukrajnát​


Más.

De jó neki! De a fenti hír alapján neki is ennyi volt a háború! ;)

Simplicius:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
838
4 640
93
Továbbítva innen Hard Blog

Egy fontos dolgot szeretnék a nemrég kinevezett honvédelmi miniszter figyelmébe ajánlani, ami jelentősen javíthat a csapatok helyzetén.

Mára egy káros tendencia alakult ki, amit jól látunk a távirati csatornákon. Katonai sikernek tekintik az ellenséges személyzet, felszerelés és raktárak megsemmisítését. Bár bárki, akinek a legcsekélyebb fogalma is van a katonai ügyekről, tudja, hogy mindez üres.

Háborúban más kategóriák számítanak. A sikert pedig kizárólag az adott probléma megoldása határozza meg. Hadd magyarázzam. Senki sem tűzi ki azt a feladatot, hogy „Semmisítsen meg annyi ellenséges személyzetet és annyi felszerelést egy naptári hónapban”. A feladat kitűzve: „elfoglalni egy terepszakaszt”, „kiütni az ellenséget egy megerősített területről”, „pozíciókat tartani”. Hány ellenséges katona és felszerelés fog megsemmisülni, valamint elfogott trófeák – ezek mind csak illusztrációk, amelyek kiemelik a siker mértékét.

Mit látunk most? – Drónpilótáink eltalálták a tankot. Csodálatos. És akkor? A jelentésekben csak az ellenséges veszteségekről lehet hallani. Ez pedig azt jelenti, hogy az igazi katonai sikert a kísérő sikerek váltják fel. Az őrület határát éri el, amikor egy már megsemmisült ellenséges tankot többször eltalálnak különböző egységek videófelvétel közben, és mindegyik a saját számlájára krétázza a pusztítást. A zárójelentésben egy megsemmisült tankból öt vagy hat lesz.

A katonai sikert a következőknek kell meghatározniuk:
1. A kijelölt feladat megoldása.
2. A döntésre fordított erők és erőforrások. Vagyis mennyiségben a személyi és anyagi és technikai erőforrások elvesztésének problémájának megoldása során.
Minden más a gonosztól származik.

Hogy világosabb legyen, levonok egy hasonlatot. Van egy búzamező. A betakarítást védeni kell a rágcsálóktól. Tábornokaink beszámolnak az elpusztított egerek számáról. És be kell jelenteniük, hogy mennyi gabonát sikerült megtakarítaniuk. Természetesen jól tette, hogy ezer egértetemet demonstrált. Hol van a betakarítás?
sikerült megfogalmazni a "propagandát" :)
ennek fő feladata csakis a "sikerekről" beszámolni, hiszen ha a valós veszteségeket IS megemlítenék, akkor nagyon hamar befejeződne minden ellenségeskedés.
vonatkozik ez minden oldalra!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
576
5 255
93
Nyertes? Mármint ez a gondolat annyira furcsa a számomra, hogy mindennek ez lenne a mozgatórugója, hogy valaki vagy valakik nyertesek akarnak lenni. Mint az a folyamatos erőlködés, hogy a GDP-nek növekednie kell, mert ha nem akkor hű-ha bedől a világ. Gyerekkoromban ( akkor léptünk a holdra amikor megszülettem - és azóta se ) sokszor volt atomháborús rémálmom, pedig akkor közel se volt ilyen veszélyes a szituáció, csak lehet hogy túl sokat olvastam az Arzenál 77,78-at. Mostmár sokkal racionálisabban gondolkodva, bármi megtörténhet, látva azt, hogy milyen kijelentéseket tesznek vezető politikusok, hogy milyen magasról tesznek arra, hogy egy ilyen háborúba számolatlanul halnak meg emberek, erre inkább növelik a tétet, vagy azért mert tényleg elhiszik azt hogy egy atomháborúnak lehet nyertese, vagy és ez nekünk a kicsit jobb az általános félelemszintet akarják megemelni, hogy könnyebben irányítsanak bennünket, mert ez az állapot ahol vannak akik tényleg ilyenkor nyernek legtöbbet az üzleten. Csak ez egy nagyon vékony léc, és nem is az a baj hogy ők leesnek, hanem, hogy globálisan elégünk, és utána már csak az marad, hogy melyik posztapokalptikus írónak lett igaza.

Nyertes: a természet, és akkor jöhet a szép új világ ahogy a Jelenések könyvében megvan írva.
Sajnos a józan paraszti ésszel végiggondolva mindkét verzió megvalósulhat.

1. Nem lesz atomcsapás. Logikusan ez következne, mert ki is szeretne értelmetlenül elpusztulni.
2. Lesz atomcsapás. A világtörténelemben mennyiszer volt olyan, hogy ez olyan durva, ez biztosan nem következhet be és mégis bekövetkezett. Az első, második VH előtt is a közvélekedés az volt, egészen biztosan nem fog megtörténni. Megtörtént. Nagyapáim elbeszélései alapján tudom, hogy az első VH kitörését egészen a behívó parancsig nem hitték el. Ue. volt a másodiknál is.

Szóval sajnos, olyan fej vagy írás esélye van mindkettőnek.

Egyébként nem egy realista hozzáállás lenne a vezetők részéről az 500 milliós lakosság. Kin uralkodnának, ki termelne? Egy anarchikus világon nem tudnak uralkodni. A testőreik vagy aki védi őket átvenné tőlük a hatalmat. Erre nem építhetnek. Annyi bizonytalansági tényező van egy ilyen projektben, hogy nem fogják bevállalni. Honnan szednének a pedofil szeánszaikhoz gyerekeket, luxus életnek vége, minek drága kocsi stb stb stb... Felhalmozott pénzeszközök értéktelenné válnak...
Ilyen elméleteket bedobnak a köztudatba, hogy bizonytalanságban tartsanak.
Józan ésszel pedig meg kellene lépni a népességcsökkentést az ellátásbiztonság érdekében (élelmiszer, nyersanyag). Hogy ez a határ 500 millió vagy 1 milliárd azt nem tudom. Az elit szerintem úgy számít, ha megtörténik valamilyen kataklizma, hogy maradnak olyan 100 ezren? No ők pont ki tudják vállogatni azt a pár millió embert, aki az igényeiket ki tudja elégíteni. Valószínűleg családi alapon fognak működni. Az is látszik, hogy a mostani igazi elit is csupa nagycsalád. Látszólag ellentmond a média által támogatott verziónak, hogy a legjobb a multikulti, ahol mindenki tartozik mindenkihez, de valójában senkihez. Ez lehet az igazi elit által irányított propaganda, hogy nem legyenek nagy rokonsági kötelékek, mert amikor bejön a balhé, akkor mindenki mindenki ellen lesz és valójában a nagy családok, közösségek tudnak túlélni.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 408
79 408
113
Épp a napokban pottyant le egy ilyen F 35-ös madárka,és éppen repülési tilalom van felírva gyógyszernek.
Épp a napokban pottyant le egy SZU-30MKI és akkor mi van? Ez mire érv? A repülési tilalom nyugaton (és nem mellesleg keleten is) egy teljesen természetes dolog ilyen esetekben. Vagy talán azt furcsálod, hogy lezuhant? Mondj olyan típust ami nem zuhant még le. Nem mellesleg a több mint 900 gépes flottából eddig emlékeim szerint 3 gép szenvedett balesetet, ez nagyságrendileg azonos a SZU-35Sz baleseti statisztikájával azt leszámítva, hogy ott nagyjából 150 gépes a flotta ami nagyságrendileg sem azonos mennyiség.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 224
67 790
113
Most már teljesen nyílvánvaló hogy miért kellet a Svédek és a Finnek s@ggét a NATO-ba berúgni - a NATO tervek alapján felvonulási terület lesz a térségük egy NATO által a oroszok elleni általános támadáshoz..
Különösen érdekes hogy a norvég csapatok e két országon áthajtva mennének rá nem az ukrán hadszintérre, hanem egyenesen észak - Oroszországra:

IF72wcc.jpg


1980 - 1990 között, a III Vh - ra készülődve gyakorlatozva a szovjet tervek alapján a magyarok feladata lett volna hogy az olaszok felé támadva legalább egy hétig tartsuk magunkat a jóval erősebb olaszok ellen, mig a szovjet tankok elérik az Atlanti óceán partját..

Most a történelem ismétli magát de fordítva : az olaszok feladata hogy a magyarokon átgázolva hatoljanak be Ukrajnába, mindegy hogy beleegyezünk vagy nem..

Ezt nem én találtam ki, a Nagy Medvedunda-szerző terv létezik, és ahhoz Ukrajna csak egy kis gyakorlatoztató ürügykeltő állomás..

Itt az angol The Telegraf, mint forrás:

Meg a török nyíl megfordulhat ha a gruzok is EU és Nato tagok lesznek hirtelen.

Aknarobbanás sisakkameras felvételről.

Ezek tényleg elaknasitottak a Tisza partját. A zöld barettes az ukrán határőr.
Na most akkor az első árhullám után nem lesz tanácsos itthon a Tiszaban fürödni.

Balhe a kherszoni piacon a "toborzotisztekkel".
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 406
4 116
113
https://www.portfolio.hu/global/202...tkezhet-a-beketargyalas-oroszorszaggal-690243
"Az Ukrajna által kezdeményezett június közepi svájci békecsúcs célja, hogy később Oroszországot is bevonják a béketárgyalásokba – írja a Bloomberg egy általa megszerzett dokumentumtervezetre hivatkozva."
Ennek az egésznek mi értelme van, ha Oroszországot meg sem hívták? Ez így nem béketárgyalás, hanem béke diktátum...azt meg a háború győztesei kényszerítik a vesztesekre (lásd. Trianon). Most komolyan ezek fordítva ülnek a lovon...
Jelen helyzetben Ukrajna sorsáról ma max. olyan "békemegállapodás" születhetne mint anno 1938.09.30-ben Münchenben az akkori Csehszlovákia esetén....Kísérteties a hasonlóság több szempontból is. A terület szerzési vágytól hajtott Hitler önrendelkezést követelt az akkori Szudéta - vidék 3 milliós német lakosságának amibe természetesen a csehszlovákok nem mentek bele a sok nyersanyag a már kiépített ipar és a határvédelmi erődök lehetséges elvesztése miatt.
Ráadásul felléptek a Csehszlovákiában élő németek körében egyre terjedő nemzetszocialisták ellen is.
Hitler azzal vádolta a csehszlovák hatóságokat, hogy azok etnikai tisztogatást végeznek a német lakosság körében. 1938 őszén már fegyveres beavatkozással fenyegette Hitler a Benes vezette Csehszlovákiát. Végül Berlin elérte, hogy a nyugati hatalmak (akik minden áron el akarták kerülni a háborút) konferenciát tartsanak Münchenben szeptember végén, ahol aztán Németországnak ítélték a területet. Történt mindez Prága megkérdezése nélkül. Sőt később Lengyelország és az I. Bécsi döntésben Magyarország területi igényeit is kielégítették. 1939. március 15-én pedig végleg megszűnt Csehszlovákia a teljes cseh terület Németországhoz került és létrejött a Tiso vezette Szlovákia mint német bábállam.
A mostani helyzetben a nyugat által támogatott Ukrajna nem ment bele az oroszok lakta ukrán területek önrendelkezési törekvéseibe Oroszország kérésére sem. Ezt követően Putyin megindította a "különleges műveletet" melynek elsődleges célja az ukrán elit lefejezése volt. Ennek kudarca után nekiláttak felőrölni az ukrán hadsereget. A nyugat ugyan egységesen megszankciózta Oroszországot és megpróbálta pótolni az ukrán hadianyagot és felszerelést, de ez nem bizonyult elégségesnek (Lengyelország 2. világháborús lerohanásához hasonlóan most sem vállalta fel a fegyveres konfliktust az agresszorral szemben) és szép lassan az EU gazdasága is megsínyli ezt.
2,5 év után az oroszok tartják és szép lassan növelik az elfoglalt területeket úgy, hogy nincs általános mozgósítás Oroszországban és nincs hivatalos hadiállapot. Putyint is újraválasztották és az orosz gazdaság sem omlott össze.
Ukrajnának viszont rengeteg halotton és sebesültön kívül szinte nincs működő gazdasága, a nyugati pénzadományok nélkül teljesen összeomlana és a lakosság nagyrésze is elmenekült. Zelenszkij népszerűsége pedig kezd lecsúszni az ukránok is békét akarnak. Természetesen az USA dirigálta Brüsszeli csinovnyikok és néhány idióta EU miniszterelnök erről hallani sem akar. Mégis miért kellene Oroszországnak elfogadnia a fenti békediktátumot? Az oroszoknak mindig is nagy sérelmük, hogy a SZU felbomlása óta a nyugat nem tekinti őket egyenlő félnek, sőt egyre pofátlanabbul viselkedik (főleg az USA vezette NATO).
El kellene fogadni a nyugatnak és Ukrajnának, hogy Putyin nem fogja feladni Oroszország legnagyobb déli katonai kikötőjét (ezért csatolta vissza a Krímet) és pufferzónát fog kialakítani az új orosz határok mentén ennek megvédésére. Ezért pedig bármikor háborúzni fog bárkivel (lásd 1853-56 Krími háború).
A kérdés sokkal inkább az, hogy tudnak e olyan békét kötni az oroszokkal az ukránok, amibe beletartozik az Ukrán tengerpart átadása is Odesszával egyetemben. Mivel a jelenlegi konfliktusban is Ukrajna nagy veszteségeket tudott okozni az orosz fekete-tengeri flottának és támadta a Krímet illetve a Kercsi hidat az Ukrán partokról indított rakétákkal, tengeri drónokkal. Az oroszok biztos nem kötnek olyan békét ami nem védi meg a Krímet és a fekete - tengeri orosz flottát.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 994
16 178
113
Az amerikaiak nyíltan hirdetik a megnyerhető atomháború elméletét.
Még a 1980 - 90 közötti, Vh-ra való felkészülési időszakban szinte havonta készített mindkét fél számításokat a megnyerhetőséggel kapcsolatosan , szerencsére valahol 50 % os esély körül számolt mindkét fél, igy az atomcsörte és Vh akkor - elmaradt.

Az elmúlt évtizedekben azonban jelentős fejlődésen ment keresztül a haditechnika ezen a téren is, pld. a kis ható erejű, és tűpontos atomrakéták irányában.
Ezért 2022 nyarán ide feltettem egy hírt, hogy az USA-ban 2020-ban több intézetnek is kiadták a nyerhetőség újraszámítását. Ezek a tanulmányok 3 lépcsőben készültek (volna?) el , az első lépcső anyagai 2022 nyarán került publikálásra (ezért jelent meg róla akkor az infó).

Ez akkor innen származott:

Azóta viszont nem látok erről hírt, hogy ez az esély újraszámolgatás most melyik lépcsőnél jár..

A világháló egyik legnagyobb gondja, hogy a híranyag annak megfelelően úgy változik vagy tűnik el, hogy melyik oldal kezében vannak az ezt tároló szerverek, mert a narratívákat évtizedekre visszamenőleg időnként "ki kell igazítani". Ezért van az hogy a nyugati médiákban fellelhető Majdan anyagnak több mint 90 % -a eltünt , kereshetetlen, ki van gyomlálva mintha sörétes puskákkal lőttek volna rájuk.. Az eredeti csak az egyes szolgálatok learchivált anyagaiban van meg.

Egy biztos, hogy évtizedek múlva a győztes újra írja a történelmet, saját szájíze szerint.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 228
113
Jó lenne valamivel alátámasztani ezt a kijelentést.
Most több cikket nem teszek be, van magyar és nyugati forrás is bőven, de ennyi is elég lesz szerintem.

Nem mellékesen jegyzem meg, hogy az elmúlt bő egy évben azért finoman szólva sem nevezném sikertörténetnek sem a nyugati eredetű harckocsik és páncélozott szállító járművek, sem a nyugati légvédelmi rendszerek szereplését Ukrajnában, ezen kár is tovább rugózni.
Az új ötletbörze az volt, hogy azért nem szerepelnek jól ezek a fegyverek, mert az ukránok képtelenek jól használni őket. Ez pont ugyanaz a süketelés, mint anno a szovjet/orosz fegyverek szereplése és fő okként az arab felhasználóik lettek megjelölve, igaz, azóta ugyanez kiderült a nyugati fegyverekről is a jemeniek ellen szaúdi használatban. Arról nem is beszélve, hogy Ukrajnában az a sok-sok nyugati tanácsadó akkor milyen tanácsokat ad...?

A valóság az, hogy a nyugati fegyverek lehet, hogy korszerűbbek, több bennük a high-tech és mindenben jobbak, mint az orosz eszközök (ezt azért bizonyos esetekben erősen kétlem), de gyakorlatilag egyik eszköz sem hozta ezidáig azt, amit a hurrámédia előre beharangozott.