[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 390
14 643
113
Te tényleg azt gondolod, hogy a te jóléted, (ami a világ 90%-hoz képest elkepzelhetetlen jólét) nem azért van mert a világ jelentős része nyomorban él. Csak ti képzelitek azt, hogy a volt gyarmattartók csak a kizsakmányolók.
Jajj, ezt a lemezt teszed fel te is? A fehér ember a világ minden nyomoráért a felelős, mi?
Nem esetleg ők maguk? Ezek a népek megkapják a világ minden pénzét, mégis lelakják, pöcévé változtatják ahová csak mennek? Nem babám, a jólétünk a társadalmunk fejlettségének az eredménye, nem pedig valami gonosz suttyomban történő lerablás. Cigánytelepet csinálnak mindenből a barnisok, ahová csak letelepednek, pedig adva van nekik minden.
Társadalmi és civilizációs a lemaradásuk, a nyomoruk oka, nem pedig mi. Az igazság az, hogy nélkülünk még ott se tartanának, ahol vannak...
Kijev, Vinnyica, Harkov,Mirgorod, Dnyepropetrovszk, Hmelnyickij, Kirovograd, Kremencsug, Ogyessza, Kropivnyickij, kapott eddig.
Iskander-M, Onix, Geran.
6 Tu-22
9 MiG-31k
11 Tu-95
2 Szu-57
4 Kalibr raketas hadi hajó
A 2 Szu-57 részvétele az érdekes... eszerint az IOC-t átlépték, hiszen szinergiában a többiekkel képesek földi csapásmérésre, nem csak a többiektől független teszt bevetéseket repülnek.
Mivel AA az első minden ilyen gépnél az első, ami fullosan bevethető lesz, így amennyiben a Kh-69 is használható ilyen módon, akkor lényegében a gép full harcképesnek tekinthető, mivel a fő feladatait el tudja látni.
Rebesgetik megduplázzák a megrendelésszámot, gondolom rájöttek, hogy a beözönlő nyugati légvédelem ellen a Szu-57 lesz lassan az egyetlen gépük, ami eséllyel tud majd működni a közelükben. Másra meg esélyük sincs 10 éven belül...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 660
18 830
113
  • Tetszik
Reactions: Totya

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 145
17 299
113
Itt abban a videóban ahol vízbe csapódott a rakéta mi az istent talált el? Volt ott valami átemelő? Vagy csak szimplán rossz helyen csapódott be? A felvételen nem látni semmilyen infrastruktúrát.
"The off-course missile seen before actually landed in the Kyiv reservoir."

Kiev város északi részén található , tározót lezáró gátat és vizierőművet ért találat . A gát tetején található -volt - a Dnyeper két partját összekötő műút is. A víztározó mintegy dupla térfogatú, mint a Balaton.
Itt egy jó leírás róla az angol Wikiről:

Az erőmű maximális teljesítménye 420 MW , mértékegysége a volt (múlt idő).

Itt egy hónappal ezelőtt fejtegeti a Moszkvater, hogy mi lenne ha.. és most egy figyelmeztető rakéta ment oda, amely megsemmisítette a gát koronáján átvezető utat, és ahogy látom, a transzformátor és kapcsoló házat.


Ez egy sebészi pontosságú, figyelmeztető találat volt- gátszakadás nélkül, közlekedés és - 420 MW eredménnyel. Figyelhetjük hogy most innen az EU-ból ennyi villany kell pluszban..

"A kijevi vízerőmű védve van az orosz légicsapásoktól és diverzáns csoportoktól." idézek egy Ukrán F.O.S médiás állításból ami pont most dőlt meg:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 783
34 793
113

Vajon milyen fegyver lehet ez pontosan?