[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
695
1 822
93
Jah, csak nem volt szokás beismerni.
Lásd. kb. összes eddigi arab-izraeli háborút, ahol a legviccesebb eset az volt, amikor egy szíriai MIG-21-es R-60-assal kilőtte egy F-15-ös hajtóműveit, amitől a gép siklórepülővé változott, majd "kényszer leszállt" (zuhant) egy izraeli reptér kifutójára, ahol még inkább totálkáros lett. (Minden tiszteletem a pilótáé)
Hivatalosan sosem ismerték el a MIG-21-es légigyőzelmének az F-15 felett, ugyanis ez egy baleset volt. Leszállási baleset...

Mondjuk a mig23 a legszarabb míg volt, a legszarabb statisztikával. A míg 21 VS f15 meg a fantasztikus történet lenne, szegény míg 21 akkoriban már rohadtul retró gép volt. A másik megjejent a pansir drónellenes verziója, rakéták vegyesen tárazva, a drónellenes rakéta esetben 4 db van a nagyobbik rakéta tatóján tehát 12x4 lenne drón ellenes rakétából, de a képeken vegyesen van tárháza, a tengeri drónok ellen új fegyver jelent meg mini torpedó formájában kb harmada a normális torpedónak.
A faszt, már bocs.

Az izraeli F-15 pilótája elötte érte el az első légi gyözelmét. Elkövette azt a hibát, hogy nézte ahogy zuhan az áldozat. A Mig meg kihasználta, rá küldött egy rakétát ami elkapta az egyik hajtóműt. Egy hajtóművel a gép haza repült(!) leszállt(!!) és javítás után újra repült(!!!)

De ezt már hónapokkal ez elött is leírtam már.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 041
49 199
113
A faszt, már bocs.

Az izraeli F-15 pilótája elötte érte el az első légi gyözelmét. Elkövette azt a hibát, hogy nézte ahogy zuhan az áldozat. A Mig meg kihasználta, rá küldött egy rakétát ami elkapta az egyik hajtóműt. Egy hajtóművel a gép haza repült(!) leszállt(!!) és javítás után újra repült(!!!)

De ezt már hónapokkal ez elött is leírtam már.
Na tehát, légiharcban a kutyát nem érdekli ha a rakétát bekapó gép pilótája elaludt is, bekapott egy rakétát, valóban hazavergődött, kényszerleszállt egy sérült géppel, majd hogy ne sérüljön a lelőhetetlenség nimbusza, gyakorlatilag építettek helyette egy új gépet, kicsit komolyabb mutatvánnyal mint egy nagyjavítás lett volna, anyagilag nem megérősen.


Tudom hogy mindenki nagyon okos, meg ott volt, csak ezt én Robert. C. Casteltől hallottam, a vadőrtől tudod...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 851
9 643
113
A sok zagértő mellé legyen itt valaki aki valóban átéli és látja a harcokat, álljon most itt egy önkéntes ukrán katona véleménye:


Putyin számára a minimális elfogadható eredmény a 4 elcsatolt megye teljes területének a megszerzése volna. Abban ott van
Zaporizzsja városa is (700k) és Herszon is (átkelés a Dnyeperen).

Ezeknek nincs túl nagy katonai realitásuk még akkor se ha hirtelen nagyon leromlana Ukrajna helyzete.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 649
70 614
113
Podoljak új megnyilatkozása a Barátság vezetékről, a lényeg 2029 ig van szerződés. Összekeverte a gázzal ami 2025 ig van.
Ki szólhatott neki?
Peti fix hogy emiatt van Leningradban, tudtak előre.
Ki ne találd nekem hogy úgy adták át az ukránoknak az F-16 osokat, hogy nem oldották meg az ukrik IFF rendszerébe való integrációt, mikor az is meg lett már oldva, hogy a MiG dobálja a HAARM-ot, a Szu24 meg a StormShadowt, de kifog az IFF a nyugaton :D?!

Ja, nem is a szupertitkos amerikai, hanem a meglévő ukrán IFF rendszerbe kellett volna integrálni őket, ahova MINDENÜK integrálva volt és van most is az ukiknak, az összes légvédelmi eszköz és repülő együtt.

Eddig ez egész jó hatásfokkal meg volt oldva, hogy a saját patriot még úgy se nagyon lövöldözte le az ukri MiG eket/Szuhojokat, hogy az ellenfél oroszok is ezeket repülik, ellenben most arra az F-16 ra ez akar lenni a válasz, hogy az orosznak ilyen nincs, hogy IFF hiba.


Ahhha... Erre nálunk annyit szoktak mondani: Khhhösszi, Heeellló!!!
Khmm Khmm... DE HA ROMULAN AZONOSITASSAL REPÜLNEK AZ UGYE NEM UKRAN? A fax se tudja mi hogy volt, megy a szedites, egy a lényeg, - 1 az úgy néz ki biztos.
A balatonalmádi Zichi Miklós kalandjai Ukrajnában ..

https://t.me/slowo_najemnika/11288?single
A mai Zichyk itt tartanak?

Az "Észak" harcosai visszaverték az AFU-t a kurszki határvidéken lévő állásokból.

A támadás során mintegy 10 ukrán harcos vesztette életét. A videón hárman láthatók közülük.



Meg milyen jó hogy van valakinek BMP-3 gyára hátul pár ezer km-re az Ural aljában.

https://t.me/CyberspecNews/62054?single
.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 483
27 334
113
A Patriot az első irak elleni háborúban már lőtt le Brit Tornadó repülőgépet és volt, amikor visszatérő F-16 repülőgépre indítottak, de az kilőtte a komplexum lokátorát. tehát nem ez lenne az első eset, IFF ide, vagy oda. A Patriot komplexumokat nem ukrán személyzet üzemelteti, lehet bármi és annak ellenkezője is. Az oroszok állítólag 2 db F-16-t a hangárban pusztítottak el, ez szerintem a 3. gép lesz. Az első kettő elvesztését nem fogják elismerni az ukrán/NATO oldalon, de ezt nem tudták eltusolni, bármi is történt.
Az ukrán hívőktől kérdezném, hogy szerintük 2022-ben nem volt indok, hogy az oroszok meginduljanak, akkor mégis mi szükség volt arra, hogy a B-52 hadászati repülőgépek Ukrajna területe felett többször is rakéta indításokat imitáltak 2021-ben orosz területek ellen? Szerintem erről nagy ívben kussolni fognak, vagy mismásolnak majd.
Egy kis csapat légvédelem, ala orosz csapatok
Buk-M2
svo6-40624-1200.JPG

Tor-M2
ykr3-220324-1200.jpg

svo5-140624-1200.JPG

Ez milyen jelzés?
ykr44-250824-1200.jpg

Pancír-Sz2
20220310201835-6057.jpg
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
670
3 035
93
Az ukrán hadsereg Zelenszkijt okolja a harctéri kudarcokért – Financial Times (RT)

Vlagyimir Zelenszkijt állítólag saját katonái, törvényhozói és katonai elemzői részéről „kritikazápor” érte, miután az orosz erőknek sikerült gyorsan előrenyomulniuk Donbászban és visszaszorítaniuk a kijevi csapatokat – írta pénteken a Financial Times.
A brit hírügynökség közleménye szerint Kijevnek a hónap elején, az orosz Kurszk régióba való behatolása miatt, amely Ukrajna legütőképesebb csapatainak átcsoportosításával járt, az Orosz Donyecki Népköztársaságban (DPR) harcoló erők nagy része vékonyra nyúlt, és nehezen tartják helyüket.
Ezen a héten az orosz erők áttörték Ukrajna frontvonalát a térségben és közelednek a stratégiai fontosságú Pokrovszk városhoz a DPR nyugati részén, amely a régió egyik legfontosabb vasúti és közúti csomópontja. Az FT által idézett ukrán elemzőcsoport, a Frontelligence Insight szerint a város elvesztése komoly csapást jelentene az ukrán hadsereg logisztikájára.
Alekszandr Kovalenko, a kijevi székhelyű Információs Ellenállás csoport katonai elemzője szerint a Pokrovszk szélén kialakult helyzetet az ukrán hadsereg „teljes védelmi kudarcaként” minősítették.

Más katonai szakértők, köztük az ukrán védelmi minisztériummal kapcsolatban álló Deep State csoport tagjai, a frontvonalon kialakult helyzetet „teljes káosznak” minősítették, kijelentve, hogy mióta Kijev augusztus 6-án megindította betörését, az orosz erők gyorsabban haladnak előre a térségben, mint az azt megelőző hónapokban.
A kijevi csapatok is megosztották csalódottságukat Zelenszkij és parancsnokaival kapcsolatban. Az FT egy katonát idézett, aki azt mondta, hogy „soha nem látott még ehhez hasonlót”, és „minden gyors ütemben hullik szét”.

Zsenya, aki Ukrajna 93. gépesített dandárjában szolgál, és tavaly az Artemovszkért vívott 10 hónapig tartó csatában harcolt, állítólag arra figyelmeztetett, hogy „Pokrovszk sokkal gyorsabban fog elesni, mint Bahmut” – olvasható a brit lapban.
Eközben Zelenszkij maga „rendkívül nehéznek” minősítette a Pokrovszk melletti frontvonal helyzetét. Legfelsőbb parancsnoka, Alekszandr Szirszkij azt is elismerte, hogy Kijev kurszki "húzása" nem kényszerítette Oroszországot arra, hogy eltérítse csapatait Pokrovszktól, mivel Moszkva nem volt hajlandó bevenni a csalit.
Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint eddig a kijevi behatolás több mint 7800 katona, 75 harckocsi és több mint 500 páncélozott jármű elvesztésével járt Ukrajnának.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 539
90 224
113
Az ukrán hadsereg Zelenszkijt okolja a harctéri kudarcokért – Financial Times (RT)

Vlagyimir Zelenszkijt állítólag saját katonái, törvényhozói és katonai elemzői részéről „kritikazápor” érte, miután az orosz erőknek sikerült gyorsan előrenyomulniuk Donbászban és visszaszorítaniuk a kijevi csapatokat – írta pénteken a Financial Times.
A brit hírügynökség közleménye szerint Kijevnek a hónap elején, az orosz Kurszk régióba való behatolása miatt, amely Ukrajna legütőképesebb csapatainak átcsoportosításával járt, az Orosz Donyecki Népköztársaságban (DPR) harcoló erők nagy része vékonyra nyúlt, és nehezen tartják helyüket.
Ezen a héten az orosz erők áttörték Ukrajna frontvonalát a térségben és közelednek a stratégiai fontosságú Pokrovszk városhoz a DPR nyugati részén, amely a régió egyik legfontosabb vasúti és közúti csomópontja. Az FT által idézett ukrán elemzőcsoport, a Frontelligence Insight szerint a város elvesztése komoly csapást jelentene az ukrán hadsereg logisztikájára.
Alekszandr Kovalenko, a kijevi székhelyű Információs Ellenállás csoport katonai elemzője szerint a Pokrovszk szélén kialakult helyzetet az ukrán hadsereg „teljes védelmi kudarcaként” minősítették.

Más katonai szakértők, köztük az ukrán védelmi minisztériummal kapcsolatban álló Deep State csoport tagjai, a frontvonalon kialakult helyzetet „teljes káosznak” minősítették, kijelentve, hogy mióta Kijev augusztus 6-án megindította betörését, az orosz erők gyorsabban haladnak előre a térségben, mint az azt megelőző hónapokban.
A kijevi csapatok is megosztották csalódottságukat Zelenszkij és parancsnokaival kapcsolatban. Az FT egy katonát idézett, aki azt mondta, hogy „soha nem látott még ehhez hasonlót”, és „minden gyors ütemben hullik szét”.

Zsenya, aki Ukrajna 93. gépesített dandárjában szolgál, és tavaly az Artemovszkért vívott 10 hónapig tartó csatában harcolt, állítólag arra figyelmeztetett, hogy „Pokrovszk sokkal gyorsabban fog elesni, mint Bahmut” – olvasható a brit lapban.
Eközben Zelenszkij maga „rendkívül nehéznek” minősítette a Pokrovszk melletti frontvonal helyzetét. Legfelsőbb parancsnoka, Alekszandr Szirszkij azt is elismerte, hogy Kijev kurszki "húzása" nem kényszerítette Oroszországot arra, hogy eltérítse csapatait Pokrovszktól, mivel Moszkva nem volt hajlandó bevenni a csalit.
Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint eddig a kijevi behatolás több mint 7800 katona, 75 harckocsi és több mint 500 páncélozott jármű elvesztésével járt Ukrajnának.
Zselének annyi köze van ahhoz, hogy a háború még tart, meg a harctéri helyzethez, mint kb. nekem ..., maradjunk ennyiben ...

Zselés egy Langleyban kiképzett ripacs, akit pont azért raktak oda, hogy eljátssza félre fordított fejjel az ártatlan kis Józsikát. Néha egy kis sírás, néha picsogás, de hogy bármilyen döntéshez köze lenne!? Nos, a fenéket. Ő egy BÁB. A döntéseket a barom USA hozza, GBR meg közben kikukucskál a seggéből és hergel.