[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 237
58 642
113

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 508
12 178
113
Ezen a fórumon egyébként ki milyen szinten beszéli az orosz vagy az ukrán nyelvet?
...hát én például földszinten...

Az ukrán takarítónők - nem tudom, hogy ez tipikus e náluk, vagy egyedi jelenség - állandóan hangosan perlekedtek egymással.
A múltkor csak annyit mondtam mellettük, hogy; "я не знаю русский", azóta ha megjelenek, pontosan úgy viselkednek, mint a verebek a bokorban, amikor megjelenik a macska:
Varázsütésre elhallgatnak és csak sandán pislognak, s ahogy - szerintük - hallótávolságon kívülre kerülök, folytatják a zsivajt.
A múltkor egy pillanatra visszaléptem az épület sarkától:rolleyes:
:D

De komolyra fordítva a szót.
Nézegettem a legutóbbi harctéri "klippeket".
Van valami...valami spontán és ridegen ösztönös érzéke/képessége/vakmerősége az oroszoknak ( s a többi oroszországi népnek) a génjeikben - a nálunk kialakult képben - a világháborúkban mutatott; "klasszikus" harci ténykedésekhez.
Amit felmutatnak az ukránok ellen, az valami félelmetes.
De azok ellen az ukránok ellen, akikkel valahol egy közös halmazt alkotnak a közös nyelv/történelem/sors/mentalitás stb. okán.
Azok ellen az ukránok ellen, akiknek egy része hazaszeretetből, a megtámadott elszántságával vette fel ellenük a harcot.
Egy másik része több értelemben is nacionalizmusból/sovinizmusból/becsibészeltségből, pénzért stb. vette fel a harcot.

Ezek az ukránok erőn felül vették fel és folytatják lassan három éve az egyre kilátástalanabb küzdelmet.
Erőn felül, hiszen a saját hadi készleteiket már réges-rég elműködtették/elvesztették, s már a világ szó szerint minden tájáról - ott pillanatnyilag hiányolhatónak vélt - összehordott, összesepert ilyen-olyan, néha csak valamilyen készletekkel, eszközökkel harcolnak.
Nem tudom, hogy mely európai népek lennének még erre képesek/alkalmasak? Talán pl. a szerbek(?)
"Nem szeretnék egy sötét sikátorban találkozni velük".

S így viszonyítva - a gyűjtőnéven - oroszok harci érzékét/kreativitását/elszántságát/teljesítményét gondolkodtam el, hogy vajh mely - mai szocializációjú - nato tag nép tudna eredményesen, kitartóan(!) harcolni ellenük, ha odafajulna a dolog.
Talán a skandinávok, de ott is inkább csak Oslotól, HelSinkitől* északabbra élő, ridegebben szocializálódott népek...
*Szigorúan a Csinibaba című filmben használt kiejtéssel.

De a többi!? ...
(Fejvakarás)
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 952
16 379
113
Biztos igaz, mert Kim Jong Un és huga személyesen felügyelik a koreai önkéntesek kiképzését. :rolleyes:


Ezt te elhiszed? Ez durva, primitiv hülyeség. Mièrt kell ilyen szart minden kritika nélkül iderakni? :hadonaszos:
Meg tudja esetleg valaki nézni, mikori a kép? Mert nekem elèg règinek tünik. Elöre is köszönöm.
Jogos!
Amúgy az érdekes lesz mikor megjelenik egy 300k-s létszámú Koreai "zszl".
Mert piszok kemény katonák.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 094
23 785
113
Meg tudja esetleg valaki nézni, mikori a kép? Mert nekem elèg règinek tünik. Elöre is köszönöm.
https://efe.com/en/other-news/2024-03-16/kim-oversees-military-exercises-alongside-daughter/
“A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows North Korean leader Kim Jong-un with his daughter supervising training of paratroopers of the Korean People's Army (KPA), at an undisclosed location in North Korea, 15 March 2024 (issued 16 March 2024). EFE-KCNA EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY”
 
  • Tetszik
Reactions: endre