[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 432
15 487
113
Majd, ha Kramatorszk elesik akkor omlik össze az ukrán védelem, de ebben a tempóban 2025-ben kb addig se jutnak el, hogy megkezdjék az ostromát.
Pedig a tendencia alapján pont ez fog történni.
Azért volt egy Bahmut, azért halt meg utcánként 1000 ember, hogy most legyen Selidove meg ez a haladási ütem. Ott darálták le azt, ami most nincs meg, ami az orosz elé álljon. Ahogy az I. VH frontvonala is döntő részben egy helyben toporgott - aztán kimerült az egyik fél és megindult az egész.

BTW szerintem nem lesz ostrom, simán elkezdik megkerülni és elvágni ezeket. Az orosz mániája a manőverező harc, és kellett nekik 3 év, hogy eljussanak oda, hogy képesek is legyenek rá. Ami igen nagy baj, mert az egész haderejük megújul. Kezdik felélni a HH vasakat, ellenben pörög fel az új gyártás - 5 év, és az orosz haderő eszközparkja a világ egyik legfiatalabbja lesz.
Légierőre ez különösen igaz, kihullott az ősöreg Szu-24, Szu-25, ellenben megjelent aktívan a Szu-57, a Szu-35 pedig teljesen a gernicé válik a Szu-34 mellett. Elvileg jövőre realizálódik az SOS-ben felpörgetett AWACS gyártásuk első példánya, tesztelik a saját LW drónokat (Sz-70), ami innentől pár éven belül szintén realitás, stb...

A világ legkényelmesebb átfegyverzési lehetőségét kapta meg az Orosz Haderő. Egy szomszédban folyó, fékezett habzású, de valódi gépesített háború formájában (nem COIN bohóckodás), ami által egy nagy, hagyományos háborúra szerelkezhetnek fel.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 460
25 578
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 671
31 779
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 117
49 993
113
Azért kíváncsi vagyok , hogy lesz e valamikor valaki aki felelősségre tudja vonni azokat akik a Kurszki betörést kieszközölték a nagy semmiért 28 000 emberi életet feláldozni! A nagyságrendet érzékeltetve ha jól tudom nincs ekkora létszáma a honvédségünknek!
Pedig mekkora PR fogás volt!!! Hülyének is megéri! Jó, csak annak...

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 177
16 843
113
Ezt fejeljük még meg:
  • Ha orosz területen akarnak az északiakkal összeverekedni (mert ott lesznek bevetve a betörések felszámolására), akkor a VKS + légvédelem ernyője alá kell bemenniük. Sok sikert. Ja, és NATO bázisokról, mert más be nem engedi őket az orosz területek bombázni (bár hála Istennek a józanabbak itt sem akarják).
  • Amúgy meg ami erő ehhez kéne, az úgy kb. a full ROKAF lenne, már ha át akarják törni a légvédelmet. De visszamenniük már nem lenne hova, sem leszálni, sem hazájuk hozzá...
Elképesztő, hogy az amerikai külpolitika mekkora baklövést követett el. Azzal, hogy Oroszországot leküldték "lator" státuszba, az egész kategóriát kvázi felemelték. ÉK, Irán és igazából lassan bárki, aki nem a nyugati tábor része, ide tartozhat, ha kéri.
Eddig, ha úgy tetszett, öszeállt a nyugati világ + befenyített mindenkit, hogy ne merészeljen az aktuális megtámadott mellé állni - ergo az elszigetelődött és egyedül maradt. Ez volt Irak vagy éppen Líbia, Szíria esetében. És a tervek szerint Irán meg Észak Korea is így járt volna.
Most meg? Sikerült elérni, hogy nem lesz elszigetelés - egyikbe beleszállnak innnentől, a többi beáll mögé. Ha pl. ÉK-nak nekimennek, az orosz ad nekik mindent, kajától a légvédelmen át az intelig, ami valami irgalmatlan fájdalmassá tenne bármiféle betörést oda. És akkor természetesen a fix Kínai reakciót számba sem vettem...
Na ide sikerült bekormányozni a nemzetközi politikát. Az "oszd meg és uralkodjból" az "egyesüljetek ellenünk" állapotba. Pazar...

BTW az egész történet:
  • Nagyot akart szólni a DK kormánya (ÉK stílusú nagyotmondással...), ami inkább hülyeség lett, mint harcias
  • Szondázzák a nagyérdeműt, hogy reagál arra, hogy bele akarják vinni az országot a konfliktusba (ami azon kívül, hogy érdektelen, különösen érzékeny, mert a Vietnámi beavatkozás is eléggé mély seb nekik máig...)
  • Nagy a szar és az USA felől már mindenkit próbálnak benyomni az orosz ellen, ennek a násztáncát vezetik fel így

Hogy valóra vált az, amivel Zsirinovszkij előrukkolt prognózisként 2019-ben.

Zsirinovszkij az ócska bohóc szerepét játszotta a komédiának szánt orosz külpolitikai beszélgetős műsorokban, és parlamenti színjátékokon, ezért a politikai helyzetelemzéseit kevesen vették komolyan.

Végül kiderült: eddig bejöttek a jóslatai, sőt volt, aminél mindössze két napot tévedett a számításban, mint a villámháborús kísérlet Ukrajnában.

Most meg a közel-keleti háború, és Észak-Korea felemlegetése jött be neki.

Írja is az egyik hozzászóló:

Кто зашёл после атаки Ирана на Израиль?)

A Beállítások fülnél bekapcsolható az angol felirat, és ezen kívül sok máshol is átvették ezt a részletet az ominózus beszélgetős műsorból.

Számomra elképesztő az ilyen.

Vajon csak össze-vissza hőbölgött, vagy őt is beavatták a Nagy Tervbe ?

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 339
11 081
113
A videó szerint az Ukrán védelem összeomlik.Pavel véleményére lennék kíváncsi.
A dél-keleti aktuális térképet nézve arra gondoltam, hogy az oroszoknak valami nagyobb katlanra van tervük, mit gondoltok erről az irányról?
Kurakhovo-regio-bekerites.jpg

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 389
17 916
113
A dél-keleti aktuális térképet nézve arra gondoltam, hogy az oroszoknak valami nagyobb katlanra van tervük, mit gondoltok erről az irányról?
Kurakhovo-regio-bekerites.jpg
Én azt hogy nagy nehezen...mint ahogy az orosz hadigépezet szokott, végre rájöttek, hogy nem kell fejjel menni a falnak, hanem az utóbbi időben rászoktak a bekerítésre, azt csak feladják taktikára...és kezdik jól csinálni..

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 475
2 946
113
Pedig a tendencia alapján pont ez fog történni.
Azért volt egy Bahmut, azért halt meg utcánként 1000 ember, hogy most legyen Selidove meg ez a haladási ütem. Ott darálták le azt, ami most nincs meg, ami az orosz elé álljon. Ahogy az I. VH frontvonala is döntő részben egy helyben toporgott - aztán kimerült az egyik fél és megindult az egész.

BTW szerintem nem lesz ostrom, simán elkezdik megkerülni és elvágni ezeket. Az orosz mániája a manőverező harc, és kellett nekik 3 év, hogy eljussanak oda, hogy képesek is legyenek rá. Ami igen nagy baj, mert az egész haderejük megújul. Kezdik felélni a HH vasakat, ellenben pörög fel az új gyártás - 5 év, és az orosz haderő eszközparkja a világ egyik legfiatalabbja lesz.
Légierőre ez különösen igaz, kihullott az ősöreg Szu-24, Szu-25, ellenben megjelent aktívan a Szu-57, a Szu-35 pedig teljesen a gernicé válik a Szu-34 mellett. Elvileg jövőre realizálódik az SOS-ben felpörgetett AWACS gyártásuk első példánya, tesztelik a saját LW drónokat (Sz-70), ami innentől pár éven belül szintén realitás, stb...

A világ legkényelmesebb átfegyverzési lehetőségét kapta meg az Orosz Haderő. Egy szomszédban folyó, fékezett habzású, de valódi gépesített háború formájában (nem COIN bohóckodás), ami által egy nagy, hagyományos háborúra szerelkezhetnek fel.
Most hogy a heti 60 db legibombarol eljutottak a heti 1100 db ra ( februar - október) az nagy fejlődés. Ez innentől kergetés lesz.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 011
16 527
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 103
12 343
113
Tudom, hogy ebben a fórum-témában csak a kagylók sztrájkolnak az üstben... de egy kis emlékezet frissítés a magyar nyelvből:

Ez 'bekeriTEtés' volt, szaGértő úr. Mit is szeretnél mondani...?
Az hagyján, de direkt említettem viccesen a főnevet, mint lehetséges elírást (ti. kerítés)...avagy már a főnév is ige lett nálad?

Várak? Remélem te is érzed, hogy ez egy elég anakronisztikus meghatározás. Remélem nem kezdünk el a várak mellé golyóbisokról beszélni
Az hagyján, de hülyeséget magyaráz. Elnézte az egészet, csak nem veszi észre.

Megragadtad a lényeget, gratulálok.
Miért, mi is volt a lényeg nálad? :cool:
Elnézted a szót és irreleváns, mellélőtt kekeckedés lett a kommented - ti. én a 'bekerítetés' szót kifogásoltam, te meg a 'bekerítés' szóról próbáltál okoskodni (ráadásul teljesen irreleváns ertelmezessel, de az már mindegy is.)