Sajnos nem tudunk semmit .. de azt a semmit legalább biztosan.Nekem az az érdekes hogy Trump elvileg békét akar.Mégis pont Orosz terület ellen indítanak újjabb támadást az Ukránok miután feltöltötték a készleteit az Ukránoknak.És a "friss szálítmány"Himars meg állitólag ATACMS-t is használtak lövik Belgorod régiót.És nyílván jól jönnek a hirszerzési adatok is amiket újra kapnak.
a támadás okait nem tudjuk, ha csak nem egyfajta nyomásgyakorlás próbálna lenni bármelyik félre, én mást nem tudok elképzelni, na de mire is gondolok..
lehet a nyugati ATACMS és HIMARS csepegtetés egyfajta "motiváló tényező" az ukránok javára, akik az újabb adomány miatt bármit alá fognak írni, pláne, hogy szembesültek a ténnyel, hogy az eddig automatikusnak gondolt csapot is elzárhatja az USA.
szintén lehet egyfajta "motiváló tényező" az oroszok felé is, hogy mihamarabb írják alá a béketervet mert az ukránok lövik velük a falvakat,és ez nem jó,de ezt erősen kétlem mert ha esetleg valaki ilyen szándékkal adta őket oda az nagyon elszámolt valamit .. mert az oroszok minden bizonnyal ki fogják tolni a puffert a HIMARS hatótávján kívülre, hogy orosz terület ne legyen veszélyben.
-ha csak nem ez utóbbi volt a cél, valami ismeretlen titkos megegyezés alapján, mert erre hivatkozva, le lehet még csípni maradék Ukrajnából területeket a fenti biztonsági igényre hivatkozva.
Ez a gondolat azért jutott eszembe, mert elméletileg amerikai hirszerzési adatok, és kezelőszemélyzet nélkül nem nagyon üzemel a technika.
-a ruszkik sem teljesen hülyék tudják ki kezeli a kilövőket, és milyen hírszerzési adatokat használnak fel ehhez.
Ami viszont a korábban általam is említett vasúti szerelvényeket illeti, amelyekről román bloggerek posztoltak videokat, én eddig kizárólag HMMW-ket, Piranhakat,néhány kisebb terepjárót, orvosi autót, illetve szállító teherautót láttam, egyik videón volt még vagy 4-5 tarack bemálházva egy vasúti pőrekocsin,a felvételeken volt olasz zászlóval megjelölt szerelvény is, én mivel komolyabb mennyiségű nehéz fegyverzetet nem láttam ezeken a videókon (ami nem azt jelenti, hogy nincsenek ott) simán eltudom képzelni, hogy ezt a haditechnikát már a valamikori békefenntartás miatt vagy egy DMZ ellenőrzése miatt hordják oda, a Piranhák románok felségjel alatt voltak, azokat közúton filmezték.
ha valakinek van frissebb infója ezekről a konvolyokról,vagy infója jelentősebb nehéztechnika mozgatásáról ne tartsa magában!!
Demidovkában a helyzet továbbra is feszült! Az orosz fegyveres erők határvédő egységei és erősítései továbbra is visszaverik az ellenséges támadásokat a térségében.
Magában Demidovkában az ellenség kis gyalogsági csoportokban tevékenykedik, és időnként Bradley IFV-ket is használ a gyalogsági műveletek támogatására.
Folytatódnak a tüzérségi és légicsapások is , és mindkét oldalon hatalmas számú, különböző típusú UAV-t vetnek be.
Északon, Popovka faluhoz közel, az ukránok gyalogos csoportokkal (ukrán különleges erők katonái, de még nem tudtam kideríteni melyik egység) próbálják megkerülni Demidovkát. Gránátvetőkkel és kézifegyverekkel lövik a határőröket, akik eddig sikeresen tartják a pozíciójukat, nekik pedig a drón kezelők és a tüzérség segít be,az ő munkájukat nehezíti, hogy erős szél van és esik az eső, a legfrisebb hírek szerint ezeket az erőket állítólag a kurszki régióból kivont csapatokból és annak tartalékaiból állították össze az ukránok.