<blockquote>A fórumnak van egy alap haladási iránya ami ebben a konkrét topikban dombasz-párti de úgy általában nem atlantista.
(<b>MODERÁLVA</b>)
Ez az egyetlen(!) hely ahol nem kell a mainstream sületlenséget olvasnom. Ez érték amire vigyázni kell. Mégis miért kellene a "légkondi-pártiakat" egyenrangú fórumozóként tisztelni. Nettó hülyeség amiket beszélnek.</blockquote>
Az, hogy melyik fél beszél nettó hülyeséget, meggyőződés és ízlés kérdése. Én mindkét fél állításait "nettó hülyeségként" kezelem, mivel senki sem tud megdönthetetlen bizonyítékokat szolgáltatni. Az, hogy a nagy többségnek az egyik verzió fekszik jobban, csak a köztudatban teszi tényszerűvé a dolgokat, a tárgyilagos valóságban nem.
És igen, ez a topik érték, hiszen számtalan forrásból olvasható itt információ, ami segíti a talán kicsit objektívabb kép kialakítását a helyzetről. Azonban ez alig csak 5-6 ember érdeme, a többi ilyen szempontból nem tesz hozzá a tartalomhoz. Ezzel nincs gond, ha az emberek tényleg értelmesen viszonyulnak egymáshoz és képesek az eszmecsere folyamatára, még ha ellenkező véleményen is vannak. Akkor sincs gond, amikor jön egy vehemensebb egyén, aki szembe megy a többséggel (ami amúgy nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs igaza, csak kényelmesebb azt hinni). Mert ilyenkor az ideális kommentelő azt mondja magában, hogy "Nem értek vele egyet, de hagy mondja el", "Szerintem ez baromság, ezért nem foglalkozom vele" vagy "Lehet, hogy troll, bejelentem, hogy érdemes figyelni rá". <b>Mi a lényeg? Az, hogy nem áll le vitatkozni, hanem akár még segíti is a moderátor munkáját, hogy lehet egy problémásabb egyén az oldalon.</b>
Ezzel szemben mi a valóság? Ellenvélemény beérkezik, kollektív tudat aktivizálódik, megjelenik az a 10 gyökér, aki vérig sértve érzi magát a nem ide illő hsz. láttán, nekem meg este az 1-2 helyett 50 kommentet kell törölnöm (eddig a rekord 72 volt azt hiszem).
Lehet, hogy hülyeséget írt az első, lehet, hogy tényleg troll, én igazából lesz*rom. Mert én azt látom, hogy van mellé még másik 10 troll, aki aktívan veri szét a topikot ahelyett, hogy szóljon annak az egy szerencsétlen félkegyelmű moderátornak, hogy Ein Problem, Herr Direktor. Így pedig ágyő információforrás, ágyő kulturált társalgás, welcome egyoldalú tájékoztatás, meg "teidenekommenteljéteatlatnitstatroll". Mert - ahogy a nem is olyan régi kommentek is mutatják - eljutottunk ide is, hogy van aki már azt is meg tudja mondani, hogy milyen általánosan elfogadott véleményt lehet leírni ezen az oldalon...
Az a gond, hogy az ember nem képes befogni a pofáját, hanem még adja a másik alá a lovat, hogy na, erre mit lépsz kicsibogár, megmondom én az igazat. És az én szememben ez sokkal károsabb, mint ha valaki ténylegesen troll lenne, mert ez a mentalitás elüldözi azokat is, akik valóban csak egy más szemszögből szeretnék vizsgálni az eseményeket, kulturált körülmények között.