T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom hogy ki hogy van vele? Uli profilján a "békegalambot" vagyis békegalamb helyébe egy varjú jobban illene. Kár kár kár.......
Ezt nem hagyhatam ki
Ha minden embernek és nemzeti közösségnek azonos jogok járnak, akkor a csecseneknek, tatároknak, ukránoknak, karéloknak, jakutoknak és még több mint 100 népnek is joga van elszakadni Oroszországtól mert a függetlenséghez való jog a nemzeti közösségek emberi jogainak a része, vagy az orosznak se jár a függetlenség, tehát tessék visszatakarodni Mongólia talpát nyalogatni. Lehet választani melyik tetszik jobban Oroszországnak.ULIPPO
Maradjunk annyiban, hogy fotókkal a fentiek szerint senki se tud bizonyítani semmit mert azok manipulálhatók. Ahhoz viszont nem kell semmiféle fénykép hogy mivel minden embernek és nemzeti közösségnek azonos jogok járnak, megállapíthassuk: vagy a donyeckieknek és bárki másnak is joguk van elszakadni Ukrajnától mert a függetlenséghez való jog a nemzeti közösségek emberi jogainak része, vagy az ukránoknak mint nemzeti közösségnek se jár a függetlenség, tehát tessék visszatakarodni Moszkva talpát nyalogatni. Lehet választani melyik megoldás tetszik jobban Ukrajnának ...
1. Nem hallottam róla, hogy a csecsenek kivételével bárki a felsoroltak közül harcolni akarna az oroszok ellen, nagyon úgy néz ki hogy elvannak ők ahogy most vannak. Ti viszont függetlenek akartok lenni Oroszországtól úgy, hogy ezzel ellentétben a tőletek elszakadni akaróknak meg nem akarjátok megadni a függetlenséget, inkább fegyverrel léptek föl ellenük. Ilyen alapon ti se érdemeltek mást ...Ha minden embernek és nemzeti közösségnek azonos jogok járnak, akkor a csecseneknek, tatároknak, ukránoknak, karéloknak, jakutoknak és még több mint 100 népnek is joga van elszakadni Oroszországtól mert a függetlenséghez való jog a nemzeti közösségek emberi jogainak a része, vagy az orosznak se jár a függetlenség, tehát tessék visszatakarodni Mongólia talpát nyalogatni. Lehet választani melyik tetszik jobban Oroszországnak.
1. Az ukrajnai oroszok is elvannak ahogy vannak, kivéve ott ahova Putyin fegyvereket és katonákat küld, ha a csecseneknek és a többi népnek is küldenénk fegyvert és katonákat, stabil ellátmányuk lenne lőszerből és üzemanyagból, akkor meglátnánk, hogy mennyire vannak el. Ilyen alapon ti sem érdemeltek mást....1. Nem hallottam róla, hogy a csecsenek kivételével bárki a felsoroltak közül harcolni akarna az oroszok ellen, nagyon úgy néz ki hogy elvannak ők ahogy most vannak. Ti viszont függetlenek akartok lenni Oroszországtól úgy, hogy ezzel ellentétben a tőletek elszakadni akaróknak meg nem akarjátok megadni a függetlenséget, inkább fegyverrel léptek föl ellenük. Ilyen alapon ti se érdemeltek mást ...
2. Oroszország nem akar belépni se az EU-ba, se a NATO-ba, így kevéssé érdekel a belpolitikájuk, max véleményem van róla. Ti viszont állítólag mindkét szervezetbe befelé kívánkoztok, ehhez képest nem kicsit furcsa és ezzel ellentétes Ukrajna demokrácia-felfogása - meg a tiéd is.
1. "Ilyen alapon ti sem érdemeltek mást...."1. Az ukrajnai oroszok is elvannak ahogy vannak, kivéve ott ahova Putyin fegyvereket és katonákat küld, ha a csecseneknek és a többi népnek is küldenénk fegyvert és katonákat, stabil ellátmányuk lenne lőszerből és üzemanyagból, akkor meglátnánk, hogy mennyire vannak el. Ilyen alapon ti sem érdemeltek mást....
2. Az előbb még valami általános emberi jogról papoltál, most meg már szűkítenéd a kört és azoknak nem jár ez az általános emberi jog akik nem jönnek az EU-ba, érdekes demokrácia felfogásod van no.
1. Ha te azonosítasz engem másokkal akkor én is azonosítalak téged másokkal, ilyen egyszerű, vice versa.1. "Ilyen alapon ti sem érdemeltek mást...."
Most gyorsan megkérdezem kikkel próbáltál azonosítani engem, mert én magyar vagyok és Magyarországon élek, ezek szerint te meg tényleg nem ...
2. Nem azt mondtam hogy nem jár mindenkinek azonos jog, de ha nekik úgy jó ahogy van akkor ezek szerint nincsenek ezekben annyira korlátozva hogy harcolni kelljen nekik érte. Javasolnék neked egy hosszabb kirándulást pl. Tatársztánba, mondjuk Kazanyba némileg megtapasztalni az ottani orosz "elnyomást", aztán lehet hasonlítgatni az Ogyesszában történt "demokratikus" ukrán megoldással.
Csak egy dilinyol troll szorakozasanak indult az ulippo-akcio, de aztan a nyakunkon maradt.Bocsi hogy közbe kotyantok?! Ki ez az Uippo? Magyar? Ukrán? Tuvalui? Vagy ki? Úgy beszél ezekről az Ukránokról mint valami csoda lényekről akik megtiszteltek minket hogy ide fingták magukat a keleti szomszédba. Ki vagy ember árúld már el?!!!
1. Az ukrán kormány álláspontjával te azonosítod magad állandóan ... demokrácia nem számít, önrendelkezés nem számít, nálad csak az ukrán kormány álláspontja számít ...1. Ha te azonosítasz engem másokkal akkor én is azonosítalak téged másokkal, ilyen egyszerű, vice versa.
2. Harkovban és Odesszában sincs háború, ezek szerint még sincsenek annyira korlátozva, hogy harcolni kelljen érte. Ott van háború ahova Putyin fegyvereket és katonákat küld, tehát Tatársztánba is fegyvert és katonát kell küldeni és utána megnézni, hogy harcolnak-e.
1. Az orosz kormány álláspontjával te azonosítod magad állandóan ... demokrácia nem számít, önrendelkezés nem számít, nálad csak az orosz kormány álláspontja számít.1. Az ukrán kormány álláspontjával te azonosítod magad állandóan ... demokrácia nem számít, önrendelkezés nem számít, nálad csak az ukrán kormány álláspontja számít ...
2. Ha Ogyesszában nincs háború, akkor honnan is lett az a sok szerencsétlen agyonlőtt és megégetett halott?!! Persze tényleg, egyetlen fotón se volt mellettük fegyver (pedig az utólag készült fotókat csak ukránok csinálhatták, ők már csak nem csaltak!!), tehát nem háború miatt hanem tömeggyilkosság miatt haltak meg ...
Ugyanazt az egy-két esetet tudjátok csak ismételgetni, ez meg a notam, ennyi, ezek az én tévedéseim voltak, nem is hamisított dolgok hanem én értelmeztem félre őket, én is ember vagyok, egyszer-kétszer tévedtem, de ennyi, ezt a pár esetet ismételgetitek évek óta, mert mást nem tudtok. Én viszont több száz álhírt és manipulált képet meg videót tudok mutatni tőletek, óriási különbség az én egy-két esetemhez képest, ez a hatalmas különbség köztünk.Faszikám, értem én, hogy hivatalos alkalmazott vagy, de azért kevésbé pofátlanul hazudozz.
Konkrétan a te pofátlan manipulációidat lepleztük le tucatszám, volt olyan is, amikor télen nyári felvétellel igyekeztél illusztrálni az éppen akkor aktuális állítólagos orosz hadianyag szállítást.
A felelősség kérdése és az, hogy ki kezdte a háborút a lényege az egésznek. A civil áldozatok mindkét oldalon ugyanolyan ártatlanok és az, hogy ki a felelős a halálukért összefügg azzal, hogy ki a felelős a háborúért.
Lehet mutogatni német civil áldozatok képeit a világháborúból, őket britek, amerikaiak, oroszok és mások ölték meg, de végső soron ki a felelős a halálukért? A válasz az, hogy Hitler, mert ha ő nem kezdte volna el a háborút, akkor nem haltak volna meg.
És ha Putyin nem kezdte volna el ezt a háborút, akkor itt sem. Ő a felelős a háborúért és felelős az áldozatokért is. Ő állíthatná le ezt a háborút, ha beengedné az ENSZ békefenntartókat véget érne és nem kéne meghalnia több embernek, de ő nem engedi ezt, ő nem hagyja, hogy véget érjen a háború, és emiatt fognak még többen meghalni mindaddig amíg Putyin le nem állítja a fegyverek, lőszerek és katonák szállítását Ukrajnába.
Az nem háború volt, ízlés szerint lehet nevezni forradalomnak vagy puccsnak, de háborúnak nem. És ha a Majdan okait keressük megint csak Putyinhoz jutunk, ha ő pár nappal a Majdan előtt nem ment volna Kijevbe és nem veszi rá Janukovicsot, hogy ne írja alá az EU-társulást, akkor nem lett volna Majdan. Itt is Putyin felelősségéhez jutunk végül, ahogy a háború kirobbantásáért, a támadási parancs kiadásáért is őt illeti a felelősség.De nem Putyin kezdte a háborút, hanem ti a Majdanotokkal, amely szintén véres eseményekbe torkollott, miközben a Berkut egységei meg csak álltak (pontosabban égtek) balfaszon, hogy mivan.
Az nem háború volt, ízlés szerint lehet nevezni forradalomnak vagy puccsnak, de háborúnak nem. És ha a Majdan okait keressük megint csak Putyinhoz jutunk, ha ő pár nappal a Majdan előtt nem ment volna Kijevbe és nem veszi rá Janukovicsot, hogy ne írja alá az EU-társulást, akkor nem lett volna Majdan. Itt is Putyin felelősségéhez jutunk végül, ahogy a háború kirobbantásáért, a támadási parancs kiadásáért is őt illeti a felelősség.
Nem inkább Nuland amcsi államtitkárhoz és a befektetett 5 milliárd dollárjához? És ne velem vitatkozz! Ő mondta!ha a Majdan okait keressük megint csak Putyinhoz jutunk
Ekkora baromságot nem sokan írnak le.ha a Majdan okait keressük megint csak Putyinhoz jutunk, ha ő pár nappal a Majdan előtt nem ment volna Kijevbe és nem veszi rá Janukovicsot, hogy ne írja alá az EU-társulást
Nem Ukrajna kapott ajánlatot hanem Janukovics. Azt tudjuk, hogy 3 milliárd dollár volt ebben az ajánlatban, azt nem tudjuk, hogy miféle fenyegetés és zsarolás volt még emellett. Ukrajna viszont nem kért ebből az ajánlatból, inkább Janukovicstól vált meg mint az EU-társulástól.Ukrajna kapott egy jobb ajánlatot Oroszországtól, az EU tagsághoz képest. Így utólag, látszik is, hogy jobban jártak volna, ha azt fogadják el.