Becsődölt az Északi Áramlat 2 gázvezetéket üzemeltető cég, mindenkit kirúgtak
Működnek a szankciók.
index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Elmúlt 20 évben összesen nem volt ennyi veszteségük Irakban-Afganisztánban!Minimális veszteségel megszállák a 2 országot.Inkább a demokrácia "export"bukott meg náluk!Bár nekem tudatosnak tűnik ahogy otthagytak egy csomó fegyvert a táliboknak az Orosz-Kínai érdekszféra hátában és szándékosan mutatták magukat gyengének!Csak csendben jegyzem meg, az amerikaiakat pont ugyan ezért röhögte ki mindenki az elmúlt 20 évben... lagymatag, szar tervezés, nem basszák szét a kötözködő rongyfejűeket, szar USAF nem tud légi uralmat csinálni stb...
Vagy csak lehet, hogy ma a haderők nem ilyen Tatárjárás színvonalon működnek, hanem igyekeznek kevéssé embertelenül lejárni, ahogy professzionális szervezethez illik? Legyen az amerikai, orosz vagy bármi?
Moszkvai idő szerint 6 órai orosz összefoglalás...Történt vmi érdekes éjjel?
Kherson elesett végül?
Hosszútávon Putyin ezzel sokkal jobban felgyorsítja a Európa függetlenedését az orosz gáztól hiszen a magas gázárak mellett más energiahordozók egyből rentálisabbá válnak...
Nagyon kíváncsi lennék mennyi ukrán katonát ápolnak ott.....Amit én összekapartam az alapján India semleges, ételt és gyógyszert küld ukrajnába, ugyanakkor nyomást próbál gyakorolni minden félre, hogy a több ezer indiai diákot ki tudják hozni (úgy látszik ez is egy valutabevétel volt ukrajna számára), főleg miután Harkovban meghalt egy mert az ukránok nem voltak hajlandóak humanitárius folyosót nyitni.
Kína egyértelműen egy erős Oroszországot akar a szomszédban. Rá nem jelent fenyegetést, de ellensúlyozza az EU-t és NATO-t, ami így nem tud felvonulni a kínai határra. Indiával ellentétben kvázi megfenyegette ukrajnát, hogy az állampolgáraik életéért ők felelnek...
Brazíliát nagyon nem néztem, globálisan nem tényezők.
Ha így folytatják még Zsukovot is likvidálják...
Azokban a kórházakban a konfliktus zónából érkező összes sebesültet ápolják, legyen orosz, ukrán, mongol, csecsen...
csak az válik virálissá, ami találkozik az ő egyéni ízlésével..
.
A tulpörgetett szankciokhoz meg egy:
.
A közössegi tulmedias vilag talan legnagyobb hibaja, hogy bedobodik egy tema, es ahhoz mindenki kenyszeritve erzi magat a velt vagy valos media reflektorfenyben, hogy minden vezetö hozzarakjon valamit, es ettöl egy hogolyo is lavinava valtozik.
Az elsö ilyen a net kezdeten a Y2k panik volt, idösebbek talan emlekeznek ra, hogy az ezredfordulos datumvaltastol gond lesz a szamitogepekkel. Ott is ment az intezkedescunami, mindenki nyilatkozott, minden vezetönek ettöl intezkedesi kenyszere lett, es a vegen ott tartott a dolog, hogy Ferihegyen zseblampakat osztottak, atomerömuvek leallasatol ment a retteges, elindulnak az atomraketak, sötet lesz aram nelkul, vilagvege, vilagvege, mindenki meghal. Azutan nem törtent kb semmi, elfelejtve. Akkoriban lement ugyanez a panik egy napfogyatkozas kapcsan is, a lenyeg ugyanez, egy temarol mindenki elkezd beszelni, mindenki hozza akar tenni, intezkedest var el, es az intezkedesek jönnek is. Ott is ment, hogy a sötetben az allatok megbolondulnak, emberekre tamadnak majd, ragasszunk minden uvegre madarijesztö matricat, stb, es ovintezkedesek velt vagy valos vegtelen sora. Covid nagyobb tettel, de tarsadalmi jellegeben ugyanez, jött egy közepes virus, de azt böven tulreagalva az egesz vilag cunamiszeruen vegigfuto panikkal kikeszult. Most ugyanez az oroszokkal, lassan mar a sarki fuszeres is ugy erzi, hogy az instan neki is posztolnia kell valami oroszokra adott reakciot, mert ha ö kimarad, akkor lemarad.
Csak csendben jegyzem meg, az amerikaiakat pont ugyan ezért röhögte ki mindenki az elmúlt 20 évben... lagymatag, szar tervezés, nem basszák szét a kötözködő rongyfejűeket, szar USAF nem tud légi uralmat csinálni stb...
Vagy csak lehet, hogy ma a haderők nem ilyen Tatárjárás színvonalon működnek, hanem igyekeznek kevéssé embertelenül lejárni, ahogy professzionális szervezethez illik? Legyen az amerikai, orosz vagy bármi?
Miért, az épületekre is van EU előírás a csatlakozásra? Mert a politikai kócerájt ez egyáltalán nem fogja lebontani, már amennyiben Zelenszkij-ék maradnak hatalmon, sőt. Ha orosz hatalom lesz, akkor ugye az EU csatlakozás tárgytalan.OV azért bólintot, mert egy hónappal a vállasztás elott nem akarja fokozni a konfliktust és amúgy lehet hogy nem is hiszi, hogy addigra még lesz UA. Ukrán részról pedig szerintem pont most jobban megugorhatóbb mint valaha, mivel ez a háború jó esélyel alapokig lebontja a nyilvánvalóan teljesen reformálhatatlan postszovjet kócerájt az újraépítest pedig már az EUs kovetelmények alapjan lehetne lebonyolítani ...
a halottasházban maxNagyon kíváncsi lennék mennyi ukrán katonát ápolnak ott.....
.Nekem angolszász vonalról a kedvenc friss példám Liz Truss Nagy-Britannia külügyminisztere, aki miután felszólította az oroszokat, hogy hagyják el Ukrajna határainak térségét (ez elsőre OK -nak tűnhet inváziós félelmek miatt) majd kerekperec deklarálta, hogy Nagy-Britannia soha nem fogja elismerni Oroszország szuverenitását Voronyezs és Rosztov régiók fölött ...
Ugye Ők (USA + UK) lennének a nyugat legjelentősebb atomhatalmai ... Hát, tényleg találó amit nemrég írt egy fórumtárs, hogy a nyugati politikai elit között Macron a "vakok között a félszemű" ...
igenTörtént vmi érdekes éjjel?
Kherson elesett végül?
németek: felkészülünk rá, hogy Moszkva elzárja a gázt. majd beindítják a szénerőműveket, aztán nesze neked green iniative, karbonsemlegesség. de bevállalják.Így van. EU -ban lesz majd energia (legalábbis most még csak reméljük) - csiliárdért. Szerintem stikában ki lesz gyengítve a dolog. Egyfelől a német is megmutatta, hogy a háború kirobbanásával együtt kinyitotta 2 hónap szünet után az Északi-Áramlat 1-et (azért, ha Nekik "nagyon fáj" azért az elvek kicsit háttérbe szorulnak) illetve a Déli-Áramlat -on idővel (nem azonnal) jönni fog majd a törökön keresztül azeri, orosz, iráni, üzbég (stb.) "nagyondemokratikus" gáz szó szerint ami a csövön kifér. Ne felejtsük - Ukrajna igényeit is le kell majd fedni ezután ...
A gáz rengeteg mindenhez kell nagy mennyiségben. Pl. műtrágya - ami meg megint rengeteg minden másra van kihatással (pl. élelmiszer) ... Másfelől fűtést tekintve a fogyasztói oldalon is át kéne építeni az infrastruktúrát (pl. lakótelepek illetve családi házak fűtése) - amihez szintén kellene "egy nagy levegővétel" ...
Oroszok új csodafegyverei tökéletesen alkalmasak egy taktikai atomcsapásra vagy egy hordozó kötelék megtámadására atomtöltettel!Hagyományos háborúban sok hasznuk nincs!Ami viszont hiányzik nagy mennyiségű precíziós(GPS,lézer)vezérlésű amivel nagy magasságból lehet pontosan megsemmisíteni célpontokat!.
.
Szerintem a Kalibr eleg pontatlan ahhoz kepest, hogy draga, precizis fegyver kene legyen. Pl most a tegnapi video az epulet elött becsapodo es nagyot robbano raketabol, felrement vagy 20 metert az epulet közepetöl, es böven mellette robbant az utcan, es az epuletben igy kb uvegkar keletkezett. A sziriai orosz videoikon is ugyanez, a raketa a cel mellett becsapodik, robbanas, fust, felver egy csomo homokot, port is, video vege, hurra, de az elejet kockazva latszik, hogy a robbanas rendesen a celpont melle ment, igy valoszinuleg abban nagy kart nem okozott.
.
Egy 30-60 meteres szoras, ami a valosagban biztos több, szoval egy 100-200 meter atmeröju körben valahol leesik. Ezzel pontcelt hagyomanyos töltettel biztos nem pusztit el, egy oriasi repteret el lehet talalni, de löhet, csak egy lyukat robbant valahol a fuves reszen. Az a par bombanyi robbanoanyag, amit visz, meg szerencsevel is max kilö egy epuletet, vagy mazlival pont eltalal 1-2 kinthagyott repulöt, de egy nagy repter tenyleges kikapcsolasahoz ez edeskeves.
németek: felkészülünk rá, hogy Moszkva elzárja a gázt. majd beindítják a szénerőműveket, aztán nesze neked green iniative, karbonsemlegesség. de bevállalják.
apropó, Great Greta bevonult már a svéd hadseregbe?
Elnézést. Honnan tudod, hogy én mit szeretnék hallani? Annyit mondtam, hogy össze-vissza beszélnek. És nagyon sok volt az állításaikból az elköteleződésük motiválta projekció. Ezen a fórumon is sok olyasmire következtetnek, amiről egyáltalán nincs semmiféle objektívnek tekinthető adatunk. Ez nem baj, csak illik ilyenkor hozzátenni, hogy érzésem szerint...Mert nem azt mondják, amit Te szeretnél hallani?
Szia,ha 90 óta mindig ők engedtek, akkor ki az aki a másik területén Hitlerest játszik?
Majd lesz szépen export korlátozás gabonára és marad itt amit megtermelünk,termel a E.U.!Meg attól, h 160HUF helyett 1600 lesz a liszt kilója.
plastic free year-t hirdetnekés műanyagot miből fognak majd gyártani?
Én mondjuk tegnap a hadihelyzet akkori (hétfő?) állását összefoglalandó tettem be.Elnézést. Honnan tudod, hogy én mit szeretnék hallani? Annyit mondtam, hogy össze-vissza beszélnek. És nagyon sok volt az állításaikból az elköteleződésük motiválta projekció. Ezen a fórumon is sok olyasmire következtetnek, amiről egyáltalán nincs semmiféle objektívnek tekinthető adatunk. Ez nem baj, csak illik ilyenkor hozzátenni, hogy érzésem szerint...