Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A bringás ...
Nincs rá kapacitás,az ukrop hadsereg jelentös része igaz ugyan,hogy az Ato területen tanyázik,de foglalkoztatást tartanak nekik,nyugatról pedig esélytelen a felmentö serfeg érkezése.Drónokat kér az Azov-ezred
A Mariupolt védő, szélsőjobboldali Azov-ezred parancsnokhelyettese szombaton egy videóban azt kérte az ukrán hadsereg vezetésétől, hogy küldjenek modernebb fegyvereket, köztük Bayraktar-drónokat a felmentésükre.
Lehet, olyan is a dologban, hogy eddig az orosz hadvezetés nem tartotta, túl nagy problémának a dolgot, de részben az egyre nagyobb nyugati ATGM-l eslsznvedett veszteségek, valamint az amerikai kormányzat nyilatkozatai miatt, ( folyamatosan biztosítják a fegyver utánpótlást Ukrajnának) felül kellett vizsgálniuk ezt az álláspontjukat, és persze az is lehet, hogy emellett az orosz szolgálatok is azt jelzik, hogy megnövekedtek, az Ukrajnába tartó nyugati fegyverszállítások volumenei....Igen, szerintem sem. Ezért nem értem, hogy eddig foglalkozhattak volna az oroszok azzal, hogy ki vezeti a kamiont ukrán területen.
KC-390 lehet egyszer a magyar nehéz bombázó...
https://guardian.ng/features/health/bioweapons-designed-to-kill-only-people-of-particular-race/EL nem tudom képzelni, hogy lehet etnospecifikus vírust, baktériumot kifejleszteni. A DNS nagyon kis része eltérő az egyes emberekben, s egy-egy népesség pedig összetett eredetű. A majmok és az ember között mindössze 3% különbség van a DNS-ben.Már a honfoglalók sem voltak homogén eredetűek, s akkor még nem szóltam a lényegesen nagyobb létszámú itt lakókról. Kíváncsi lennék egy genetikus véleményére, de szerintem ő is elvetné ezt. A COVID megmutatta, hogy egy elszabaduló vírus nem válogat népek, nemzetek közül, s hamar elterjed szinte az egész Földön. Van köztünk olyan, aki mélyebben foglalkozott a biológiai fegyverekkel?
Napi egymilliard dollarra saccoljak az orosz hadsereg jelenletet ukrajnaban.Jó kérdés, ha találok rá hiteles forrást akkor idelinkelem majd. Ez már kicsit off itt talán a Sakktábla topikban kéne. @MangaMonguz -nak vannak jó észrevételei evvel kapcsolatban, keress itt rá... Ide csak annyit a nyugati tőzsdei vérengzésről (tipikus nyugati szójárás, bloodshed-et vagy bloodbath.ot szoktak használni), hogy Oroszországban a háború kezdete óta nem nyitott ki a tőzsde. Nincs kereskedés, és a jövő héten sem lesz. Lám-lám,nem áll meg az élet a tőzsde nélkül...
aliexpress nem mukodik mert a kontenerszallito cegek nem szallitanak oroszorszagba (maersk)
Igen, szerintem sem. Ezért nem értem, hogy eddig foglalkozhattak volna az oroszok azzal, hogy ki vezeti a kamiont ukrán területen.
Zelenszkij elmondta, hogy hány ukrán katona halt meg eddig a háborúban - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
Gáz van, ha már a frontra buszozzák ezeket a szerencsétleneket Meg nincs lőszer kiképzésre...ajjaj...az ukrán vezetés vágóhídra küldi őket!Jaj ... "− mondja a sorozatszínész"
Jelentés harcközelből: „Itt döbben rá az ember, hogy mire is vállalkozott”
Az Index tudósítója elcsípte az önkéntesek frontra vezénylésének pillanatát.index.hu
... ez már a vég ...
Komoly harcértékűnek néznek ki.
Mocskos Zelinszkíj! Jól behülyítette Porossal a népeket! Szerencsétlenek!
Ez ugyanolyan gyilkosság, mint 1945ben ...
Te honnan tudod mennyi lőszer van a városon belül?Amit írsz, az a vastag ukrán propiszöveg, amit itt mindenki megmosolyog. Nézz a térképre még egyszer, az első napot nézd és mondjuk azt amit Wilson legutóbb belinkelt. Aztán próbáld újraértelmezni amit írtál. Csak szólok: egy város ha körülzárják, csak addig erőd, amíg az élelem és a lőszer kitart. A továbbiakban semmi.
Ami az általad írt orosz "veszteséglistát" illeti: szerintem tájékozódj egy picit jobban, mert ez ide kevés. Azt látom, hogy nem merted leírni az ukránok által kommunikált 12000 fős veszteséget, de még a NATO becslések szerint is max. 4000 fő lehet (egybevéve a 200-ast és 300-ast is). A légifölény nem csak abszolút lehet, ahol szükségesnek vélik, ott megvan. A robotrepülőgépek "egyharmada" pedig csak egy hasraütés tőled, vagy esetleg tájékoztattak az oroszok, hogy mennyi van nekik összesen? Az, hogy te hülyének akarod nézni őket, szíved joga. Az hogy másokat is hülyének akarsz nézni abba azért többeknek lesz beleszólása. Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy miután elkezdték felhasználni a robotrepülőket, a gyártásukat nem állították át "hadigazdaságra"? Volt valahonnan egy infód, hogy mennyivel rendelkeztek a háború elején (ami valószínűleg ugyanúgy csak egy becslés volt), és a kezedet dörzsölgetve számolod, hogy még mennyi van nekik? Ez nem valami táblás stratégiai játék, nem jöttél még rá?
"Most jön a nehezebb rész"? Hát lássuk. Az ukránoknak lassan se emberük se komolyabb nehézfegyverzetük nem marad. ATGM-mel és MANPADS-al nem lehet háborút nyerni, bár kellemetlenül lehet őket felhasználni, de nem pótolják a tüzérséget sem a légierőt. Az emberhiány nyugaton teljesen egyértelmű, nem véletlenül próbáltak már akár a börtönökből is toborozni, meg a civileket felfegyverezni. Ami komolyabb erejük van az keleten az ATO területén összpontosul, ott Szlavjansz, Kramatorszk és Szeverodonyeck térségében lesz a legnagyobb meccs, az valóban keménynek ígérkezik. A többire jó példa Mariupol, ami pár napon belül elesik vagy egyszerűen legyalulják a földbe. Szerintem térjünk vissza erre egy hét múlva...