Nagy-Britannia Starstreak légvédelmi rendszert és 4000 tankelhárító fegyvert küld.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na ideje az szerintem Putyinnak nagyon nincsen az orosz offenzívával kapcsolatban, egy elhúzódó háborúba semmilyen körülmények között nem mehet bele, úgy hogy neki is érdeke, hogy valamilyen elfogadható békeszerződést hozzanak össze.....A szitu az, ha csak fele annyira lennék cinikus mint egy Közép-Európai (ami nehéz, merthogy az vagyok) akkor addig húznám a tárgyalásokat, amíg minden ukrán csapattest be nincs katlanozva. Aztán amikor kitör a tűzszünet, és az ukrán hadsereg hazamegy (természetesen egy részénél rugalmasan veszem a tűzszünet kezdetét, lásd még Olaszország és az OMM tűzszünet) akkor szépen elkezdeném ráhajtani az embereket a megmaradt Ukrajnára. Pl: Transznisztria, Belorusz, LNR, DNR. És mivel az én seregem egyben maradt, az ukrán meg szétzüllöt...
De ugyebár én egy naív nyugati vagyok, aki tudja, hogy ilyesmi sose történhet meg a valóságban, és ha mégis van valami hasonló az biztos nem úgy volt.
Kíváncsi leszek... Putyin ma világossá tette, hogy készek a tárgyalásra és a megállapodásra, de az elindított műveletet mindenképp végig viszik!Mihail Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója meg van győződve arról, hogy a tűzszünet a következő napokban megvalósul.
Forrás : Podolyak a PBS Newsnak adott interjújában, amelyből részleteket a Twitterén tesz közzé...
Ha a Nyugat azt gondolja, hogy Oroszország visszalép, akkor nem érti Oroszországot
Putyin: ha a Nyugat azt hiszi, Oroszország majd visszalép, akkor nem értik Oroszországot
Legfrisebb nyilatkozatában Vlagyimit Putyin arról is beszélt, az Oroszországra kimért büntetés azzal jár majd, hogy a Nyugat mind gazdasági, mind politikai értelemben elveszíti globális dominanciáját. Az orosz elnök hozzátette, az egész bolygónak kell majd megfizetnie a "nyugati ambíciók árát" és abbéli vágyukat, hogy megőrizzenek valamit eltűnő dominanciájukból.
Az orosz elnök is megerősítette, hogy készek tárgyalni Ukrajna semleges státuszáról, ahogy azt is újfent elmondta, az ukrán offenzívával kapcsolatban minden a terv szerint halad.
(PestiSrácok)
Ha van füled hallod, hogy leírtam a Versailles környéki békéhez vezető utat.Na ideje az szerintem Putyinnak nagyon nincsen az orosz offenzívával kapcsolatban, egy elhúzódó háborúba semmilyen körülmények között nem mehet bele, úgy hogy neki is érdeke, hogy valamilyen elfogadható békeszerződést hozzanak össze.....
Bocsi, civil titkosszolga volt.Sokan elfelejtik, hogy Putyin elsősorban katona és csak utána politikus. Minden döntése ezt tükrözi.
Mondjuk erről lehet olvasni oda-vissza, vannak akik szerint villámháborút akart van aki szerint hosszútávút.Na ideje az szerintem Putyinnak nagyon nincsen az orosz offenzívával kapcsolatban, egy elhúzódó háborúba semmilyen körülmények között nem mehet bele, úgy hogy neki is érdeke, hogy valamilyen elfogadható békeszerződést hozzanak össze.....
Mèg pàr hét és az oroszok elérik minden céljukat. És senki ne àlmodozzon városostromokról Mariupolon kivûl.Ha van füled hallod, hogy leírtam a Versailles környéki békéhez vezető utat.
Amúgy mi az elhúzódó? A finn térkép szerint már most komoly zsákok vannak. Ha ez picit még változik, a tűzszünet egyértelműen az ukrán sereg természetes szétzűléséhez vezet.
Nem tudom, nekem a békés pogromok megakadályozása annyira nem tűnik agressziónak.Oroszország követett el agressziót Ukrajnával szemben még 2014-ben.
Onnan kezdjük a történelmet, ahonnan minket igazolhat?Oroszország követett el agressziót Ukrajnával szemben még 2014-ben.
Ukrajna egy cm2 területet se kért se tartott meg se támadott de iure és de facto sem.
Pedig jó lenne ha leírnád, mert ezekről semmit nem hallunk! Az országos médiákban csak a sikerpropaganda megy, hogy szegény ukránokon hogy segítünk, "menekülteknek" nevezi őket a fideszes pártsajtó, miközben ezek szerint a viselkedésük alapján ezek migránsok, akiket jelenleg korlátlanul engedünk be az országba!Èn arra lennék kíváncsi, hogy mit szólnak a hitelezők ugyanis ukrajna az összes eddig felvett hitelének elngedését kérte. Mert higy mibű? A háború után is ugyanaz lesz. Mindent követelnek mert nekik alanyi jogon jár. Mondjuk ennyi erővel Bourkina Fasso-nak isegyik környékbeli településen ukránokat szállásoltak el. Nem írom le 1 hét alatt mi lett mert csúnya, viszont a sportcsarnokot fel kell újítani. A helyi boltokban nyíltan ingyen "vásárolnak" mert azt mondták nekik ez jár mert ők ukránok, és legalább ezzel segítsen a magyar. Volt bunyó is mert pl amikor azt mondta a pénztárosnak, hogy majd te kifizeted a kvm, a magyar csaj elvette tőle és mondta h akkor fiam nem kvzol. Kollégám ott lakik. Nem fake nyúz...
Megette a orosz propit rendesen.Nem tudom, nekem a békés pogromok megakadályozása annyira nem tűnik agressziónak.
De lehet bennem van olyan furcsa beidegződés, hogy a határon túli magyarok élete fontos, és elhiszem, hogy ilyesmit más országok is komolyan veszik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..