Ukrán lőtt orosztKöszi. És orosz ukrit vagy fordítva?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukrán lőtt orosztKöszi. És orosz ukrit vagy fordítva?
Aki utalja mejd jol elmegy nyugatra. Problema megoldva.Nagyon úgy néz ki hogy a meglévő erőkkel nem fogja tudni Putyin lezárni ezt a konfliktust. Ukrajna nagyon nem úgy sült el eddig, mint Grúzia.
Két opció van:
1. Vagy belemegy Putyin egy az ukránoknak is elfogadható rendezésbe.
2. Vagy pedig emeli a tétet és még nagyobb erőket próbál mozgósítani, de az még több áldozatot is fog jelenteni és a lakosság még többet fog érezni a "különleges hadműveletből". Ha ezzel győzne, akkor nyerne egy hatalmas romhalmazt egy csomó olyan emberrel akik utálják őt.
Az ukránok megállították az orosz inváziót, állóháború alakult ki a front legnagyobb részén
Erre jutott a háború 24. napjának végére az amerikai Institute for the Study of War kutatóintézet.telex.hu
Ezt olvastam máshol:Simán elképzelhető, hogy az ukrik aktivan levadàsszák az orosz magasabb rangú tiszteket, ha elèrik őket. Givit, Motorolát is kinyirták.....
Már én sem tudom a választ...jaja...ezzel kéne foglalkozni
Ha az EU megtiltja az Oroszországon és Fehéroroszországon keresztül érkező tranzitot. Akkor az nem lehet kikerülni.....
Találat érte a harckocsik. Géppuska?DNR harckocsizók, van itt minden, drón, gopro, lövöldözés, ukrán roncsok:
Jaja. Meglőtték a kicsikét. Vissza is tolat.Szokol szereti a tankját, az látszik.
2:10 környékén jól látom, találatot kap?
Majd tőlünk vesznek.Erre kivàncsi vagyok. Gyanúm, hogy a bulgárok fázni fognak következő télen.
Vagy most csak szàjkarátéznak és év vége felé szépen csôndben leszerződnek a Gazprommal.
Rézműves Othellóról nem tudsz valamit? Utoljára Desde Maunikát folytogatta.Valamint a színház kellékruháinak 30%-a az azovos menekülés során eltűnt...a maradék 70%:
Lear király: fogságban. Julius Caesar: senki nem hitte el neki hogy a sas tetoválás a római korhűség miatt viselte...hadifogságban. IV. Sixtus pápa: elesett a vasúti pályaudvari harcokban (ő keményen ellenállt cigarettával a szájában két Ak-val felváltva folyamatos sorozatokat tüzelt). Quasimodo: elesett egy külterületi kereszttűzben. Cronwall grófja: észak felé menekült stoppal, de már csak későn vette észre a leintett tankon a Z-betűt...hadifogság. A teljes Rómeó és Júlia: csecsen hadifogság.
Keressük: Brutus: utoljára a fekete tengerben látták elúszni. Emiliano Zapata tábornok: utoljára Quasimodo fekete vázas biciklijével ismeretlen helyre menekült...
2.születés.
Jogos..
A mariupoli menekültek nem igyekeznek az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területre távozni. Döntésük egyértelmű: az emberek nem akarnak újra a brutalizált ukrán nemzeti zászlóaljak túszaivá és emberi pajzsaivá válni.
A zászló színe tetszik, a Türk vonal is.Kadirov egyik lánya írt egy dalt a harcosaik tiszteletére:
Igen, tóvám videók, igen, tömény propaganda, nem, magyar felirat nincs. Kis mulatási.
Épp azon gondolkodom, kiszerettem a pufi hugából, így a felvételeket elnézve, egyszerre lenne több ezer tesóm, nagybátyám.Képzeld el, hogy Kadirov az apósod!
Majd a csecsenek, szírek elintézik.Partizán háború lesz ebből. A megszállónak lesz nehezebb dolga. Putyin ezt akarta elkerülni.
Focidrukker kellékek...te is olyan vagy ám....Gyárat még tartják, oda próbálnak visszavonulni, de szorul a harapófogó, lassan kettévágják a frontot, onnantól aki kint ragadt lassan felőrlik, gyárat meg valszeg egyszerűen felégetik.
Napról napra egyre több azovos kockáztatja meg az orosz hadifogságot, 8 évnyi tetoválást nem könnyű eltüntetni.
Kezet foghatsz velem faterosMár én sem tudom a választ...
Őszintén én többet vártam az orosz hadseregtől. Én elhittem az orosz propagandát a 21. századi modern orosz hadseregről. E helyett viszont azt látom hogy ez alapvetően ugyanaz az orosz hadsereg ami Csecsenföldön is volt. Szar a logisztika, szar a kommunikáció, szar a légierő, nincsenek összehangolva és a morális is gyenge. Ukrajna meg egy picit nagyobb mint Csecsenföld.Neked vannak hiteles információid a meglévő erők nagyságáról?
Én annyit látok, hogy az ukrán erők nagyjából ott vannak, ahol lenniük kell a megfogalmazott hadműveleti célok eléréséhez. A mobilitásuk jelentősen lecsökkent, innentől csak idő kérdése, hogy az orosz sereg felőrölje őket. Hamarosan be lesz kerítve az összes város, az összes hadosztály.
ez úgy nyugati, ahogy én szíriuszi: felvétel előtt levehette volna a fehér karszalagot, újságírónak nem kell hadviselő fél insigniáját hordania...Nem tudom volt-e, állítólag az első nyugati tudósítás Mariupolból.
A fickó alig bír lépést tartani a két orosszal, a végére a tüdejét köpi ki...
Ez is csak propaganda felvétel.Újabb videó a BTR-4E használatáról
https://an.yandex.ru/count/WuKejI_zO843tHi0n2zUUTDzUzDWHWK0WGGntcOtOW00000uaFP4YEkRq-6GXw-F0O01Yxy8Y07AYPhbYG6G0Q25ivdOW8200fW1e8MpcLYW0Pge0Pgu0V3rteqam042s07QlFsZ0U01keZN5kW1ZW6W0goTy1Uv0dKZ1y778BGFy0Anv_Un3S31Ne03dvkBv0s80wseXyiFc0FWyVeQ-0IdX0M81OFa0v05fuG5e0NAdG6e1SgT0R05ofq1k0NAdG701PYzvaJe0QW6w0791iHDzAD9PBrVgGVuzc2VwBd64h07W82GDBW7W0M4WSA0W0RW2DQE-CaAlQmOnCwlt3-82mAO2u209AeB47wWKkRuzW00wQLltQdQw0lKlAaCBdD0g0BjtR_e39i6c0tWga3W3OA0W860W82813_4cz6VcedPtb-W3i24FVZjqyIAlQxZ4jaFAA-SFctHsJ-04AsSfoAG48ARmCsLx_cXB8o0c17AZY6XkO2XfeGLu16QrV01w16rxxU9dEJKroZGXK3VHUngg0sx1gWJ_j2BlOBEt-uMu1FAdG6859o3xlMtcVgk7w0Kofq1g1IdX9-Jfv46u1G1w1IC0j0LdvEdaGRO5S6AzkoZZxpyO_2O5k2Sov46eB0MiWF95j0MuiRUlW7O5e4Nc1U5aCyPg1S9k1S1m1Ur5jWNm8Gzw1S1cHYW60Qm6EQmtP46k1W1q1W2-1ZihlVzcyBJmdo06QEOhCtDohl5QOaPnlW70000002W6UW1i1cu6Vy1m1d1kEIbbw-deM_I6H9vOM9pNtDbSdPbSYzoDZGpBJBW6GBe6VO3y1c0mWE16l__lmthgC6SY1h0X3sG6e10c1hKmrEm6lBVn8x2dVJjHBWQ0_KQ0G0009WRuAf0i1jBk1i3WXmDMN93EcOmL697K7LOD-aS0F0_W1t_VvaT0F0_u1tazly2g1u1q1xrluZwveQBcH7O7llQ7eWV_m6W7wsSfoAm7m787wtU_b7I7mKrDZ0rCl0V0VWV0O0W4eWW0ISWK08nHaI6Y3OTWXmkGMe43G0uFlicpPPfsPOd-8EqbItoPmcKZhZLbgjOwc4ApD4Kb7txy2C38SXjzvbBhoWhcq8HpB5SVl29A_Braomk6PSCkKQ0RHwwbowLllzTOBQ4xYFsiUC0tOYK-TVs_OuPOWFanMuTAqH7RODu~1?stat-id=1&test-tag=415666972712465&banner-sizes=eyI3MjA1NzYwNTg3NTcyMDUyOCI6IjUwMHgxNDgifQ==&format-type=119&actual-format=10&pcodever=56052&banner-test-tags=eyI3MjA1NzYwNTg3NTcyMDUyOCI6IjU3MzYxIn0=&width=502&height=150
Újabb videó a BTR-4E használatáról Mariupolban. T-72B3-ra és BTR-82-re lőnek. A fegyverzeti blokk két síkban van stabilizálva, a parancsnoknak és a kezelőnek monitorok, funkciók megkettőzésének lehetősége, valamint panoráma televíziós kamera (TTS-2R), vízszintes síkban 360º n
tartományban forog .
A BTR-4E páncélozott személyszállító FCS tűzvezető rendszere a következőkből áll:
az Arkan vezérlőrendszer;
optikai-elektronikus modul OEM-V;
PN-B rakétavezető berendezés;
panoráma televíziós komplexum 2R;
parancsnoki monitor;
kezelő monitor.
Az Arkan vezérlőrendszer funkciói
Az Arkan vezérlőrendszer az LMS központi eleme, amely biztosítja az LMS összes komponensének együttes működését. Az Arkan vezérlőrendszer a következőket biztosítja:
videó kép fogadása a területről az OEM-V kameráktól és megjelenítése a parancsnok és a kezelő monitorán;
hivatalos információk kialakítása és megjelenítése a parancsnok és a kezelő monitorán;
a területről videó kép vétele a 2R komplexum kamerájából és megjelenítése a parancsnoki monitoron, a 2R komplexum irányításának vezérlése;
videó kép beszerzése a területről a PN-B televízió kamerájából, és megjelenítése a parancsnok és a kezelő monitorán, jelek generálása ATGM rakéták indításához
a harci modul fegyvereinek tüzelési áramköreinek vezérlése;
a céltól való távolság mérése lézeres távolságmérő segítségével;
jelzések kialakítása füst beállító rendszer füstgránátjainak kilövéséhez;
irányító jelek kialakítása a harci modul számára az automatizált célkijelölés (CC (TD)) megvalósításának biztosítására a parancsnoktól a kezelőhöz;
irányító jelzések kialakítása a harci modul számára, hogy biztosítsák a fegyverek automatizált bejuttatását a páncélozott szállítókocsi méreteibe;
fegyvermechanizmusok vezérlése töltés, lövés, a kiválasztott lőszertípus megváltoztatása során;
a célpont távolságának meghatározása a „célponton alapuló” módszerrel;
ágyúból, géppuskából és gránátvetőből való lövéskor:
a célzási szögek automatikus számítása a következők függvényében: a kiválasztott lőszer típus, a megadott lőtávolság, valamint a manuálisan megadott légköri paraméterek (légköri nyomás és levegő hőmérséklete);
oldalirányú vezetési szögek automatikus számítása, figyelembe véve a lövedék elhajlását;
a célzási jel képének automatikus mozgatása a monitoron a számított célzási és oldalirányú vezetési szögeknek megfelelő pozícióba;
a betöltött lőszer számának tárolása egy fegyverhez és egy gránátvetőhöz, hogy lövéskor automatikusan megszámolja egyensúlyát;
paraméterek beállítása, csatornaigazítás, kezdeti adatok bevitele;
berendezések áram- és kényszerű (kezelői utasításra) önszabályozása és a szomszédos rendszerek vezérlése.
2022BTR-4
Conelcassad
és akkor most ezekkel fogják kiűzni az orosz megszállókat Csecsenföldről?Bocs ha volt már.
737 E megtekintés · 12 E reakció | Az ukrán hadsereg számára, amerikai fejlesztéssel készült Novator nevű páncélozott csapatszállítóhoz és több páncélozott járműhöz jutottak a csecsenek.... | By Orosz Hírek | Facebook
Az ukrán hadsereg számára, amerikai fejlesztéssel készült Novator nevű páncélozott csapatszállítóhoz és több páncélozott járműhöz jutottak a csecsenek....fb.watch
Attól még ralonek a BTR-4-l a F-72-re és a BTR-82-re.....AEz is csak propaganda felvétel.