vagy CFVA BMP lövészpáncélos magyarul, angol terminológia szerint pedig IFV/APC
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
vagy CFVA BMP lövészpáncélos magyarul, angol terminológia szerint pedig IFV/APC
Azt azért írtam csak mert annál a túlnyomásos zárt átkelésnél amit említettél nincs kémény. A ketto kizárja egymástAz a felkészítés része…
harcikocsiBojevaja Masina Pehoti. Magyarul: gyalogsági harcjármű, semmi féleképpen nem harckocsi. Ez remélem érthető.
tor,tunguska,patnsir.De ha van fönt folyamatosan vadász készenlét akkor egy su30-35_nek se kéne problémát okoEzt ügyesen megcsinálták!
Nehéz egy ilyen ellen védekezni, bár itt valószínűleg némi elbizakodottság is volt orosz részről. Nem lennék az orosz PVO-sok helyében , Vova ezért mérges lesz…
Az ugrik viszot hétvégén kapnak ezért pár komoly szalvót a jobbikból….
Azért van bőven kilőtt harcjármű bár az esetek többségében nem lehetv tudni mivel lőtték ki őket!3 millió ember hagyta el ukrajnát van köztük bőven magasan képzett ember!Magyar mig29-es pilóták is hamar át lettek képezve a gripenre!Nem hinném hogy egy ukrán mig29,su27 pilótát ha beszél angolul évekbe telne kiképezni egy jóval "felhasználóbarátabb"nyugati típusra!Hát persze.
Ahogy a hatékony NLAW és Javelin bevetésekről is számtalan bizonyítékunk van.
Egy légvédelmi rendszer kb két nagyságrenddel komplexebb.
Mindig van kémény vagy búvó cső amit kiképzésen használnak vagy levegő cső harci körülmények között, cső mindig kell mert a motor onnan kapja a levegőt!Azt azért írtam csak mert annál a túlnyomásos zárt átkelésnél amit említettél nincs kémény. A ketto kizárja egymást
Látom a híres neves orosz légierő és légvédelem még mindig remekel. A betonon szétlőtt ukr légierő 5-hete dolgozik a mélységükben, de már annyit vonultak vissza, hogy a mélység átér Oroszországba.
Az A- 50-k pl simán látják őket az ott teljesen sík vidék az ukri Mi-24-k nem tudnak a domborzatban "elbújni" , szerintem egyszerűen az oroszok nem számítottak ilyen támadásra....Ki kell zavarni óvodáscsoportokat a határra csatárláncba, mondjuk 500 méterenként. Lelkesen fognak sívitozni, hogy "helikopter, helikopter" és még az irányt is mutatják, amikor meghallják a kis érzékeny füleikkel. Legalábbis én így csináltam ovisként.
azért a nagy örömködés közben nézd meg hogy milyen típust küldenek? MRAP kategória, ezzel nem lehet nagyon oda csapni az ellennek.....Ausztrália páncélozott járműveket küld.
![]()
Ausztrália páncélozott járműveket küld Ukrajnának
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index pénteki hírösszefoglalójaindex.hu
meglepő, váratlan fordulat. megint.Az A- 50-k pl simán látják őket az ott teljesen sík vidék az ukri Mi-24-k nem tudnak a domborzatban "elbújni" , szerintem egyszerűen az oroszok nem számítottak ilyen támadásra....
Te is így fordítottadBojevaja Masina Pehoti. Magyarul: gyalogsági harcjármű, semmi féleképpen nem harckocsi. Ez remélem érthető.
Ez az első alkalom, hogy az ukránok Oo. területén mérnek csapást az utánpótlásra, vagy volt már ilyen?
Vontatott xar, raadasul hatalmas.Miért lenne rozsdatemető ha az FH-70 akarják az ukriknak küldeni az angolok akkor egy jól használható tüzérségi eszközt kapnak az Ukránok....
városozni sztem az l118 sem annyira baró /+az is vontatott 'szar'/..Vontatott xar, raadasul hatalmas.
Ehhez a varosban elbujos, bokorbol tuzelos taktikahoz a 105mm-es L118 inkabb valo...
Nem teljesen vontatott mert rövid távon önjáró (tüzelési) 24-30 km hatótávolsággal és az ukránok is pl 122 mm D-30 használnak a bokorból tüzelős taktikájukhoz....És az sem hegyi ágyú méret....Vontatott xar, raadasul hatalmas.
Ehhez a varosban elbujos, bokorbol tuzelos taktikahoz a 105mm-es L118 inkabb valo...
A páncélozott szállítojármuvek az én idomben még az OT64 vagy az ezeknek megfeleo lengyel orosz vagy egyéb páncélozott csapatszállítók.OT obrnený transportér - páncélozott szállító szó szerintSemmi probléma....
Nálunk a harckocsi alatt a tankok értendőek tehát
pl T-72 (@Pogány) T-90, Leopárd 2 Ábránd...
A BMP kategória az nálunk a páncélozott szállítójárművek gyűjtő fogalom alatt "fut"...
Átvéve a nyugati terminológiát azon belül IFV ill APC....
Ügyesek. A lesajnált szar Mihu! Nagyot mentek vele az ukránok!A tűz április 1-jén 06:00 körül vált ismertté.
Mint a belgorodi régió vezetője távirati csatornájában írta , a légicsapást az ukrán fegyveres erők két helikoptere hajtotta végre, amelyek alacsony magasságban érkeztek Oroszország területére.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nyolc, egyenként kétezer "kocka" térfogatú üzemanyaggal ellátott tartály ég, miközben fennáll a veszély, hogy a tűz további nyolc tartályra is átterjed.
A tűz következtében haláleset nem történt. Az olajbázis két alkalmazottja megsérült. Elsősegélyben részesültek.
Az olajraktárral szomszédos három utca lakóit (Pochtovaya, Makarenko és Konstantin Zaslonov) úgy döntöttek, hogy ideiglenesen biztonságos helyre – a Belgorod Arénába – költöztetik. A tűz eloltása után hazatérhetnek.
A kormányzó megígérte, hogy a tűz miatt "nincs és soha nem lesz" üzemanyaghiány.
Két ukrán helikopter berepül Oroszország területére és csapást mér egy belgorodi olajraktárra ha ez igaz akkor az érdekes kérdéseket vett fel....
Belgorod 40 km az ukrán határtól...
![]()
Másról beszélünk, En a sima snorkelre értettem, amik a hazai gépekhez is vannak/voltak.Azt azért írtam csak mert annál a túlnyomásos zárt átkelésnél amit említettél nincs kémény. A ketto kizárja egymást
Az A- 50-k pl simán látják őket az ott teljesen sík vidék az ukri Mi-24-k nem tudnak a domborzatban "elbújni" , szerintem egyszerűen az oroszok nem számítottak ilyen támadásra....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..