igen itt ugye kérdés,hogy miért álltak meg ? Kijevet erővel elfoglalni (megoldható dolog egyébként,valószínűleg nem is esne nehezükre ha akarnák) úgy hogy a civil lakosságot megkímélik (na innentől borul az első lehetőség) nagyon nehéz feladat, Itt ugye sokszor szóba került,hogy könnyeb menetre számítottak,azt hitték olyan lesz mint a Krím annektálása stb .. szerintem nem is akarták Kijevet igazából,sok véráldozattal járna,inkább lenne nyomásgyakorlás az ukránokra,vagy jelképes győzelem Ukrajna felett .. de igazából semmi értelme nem lenne a veszteségeket figyelembe véve. Kijev kb 3 millió lakossal bír,addig rendben van, hogy Berlint is bevették anno, az is megvan nekem hogy sokan elmenekültek Kjievből,hogy akik ott maradtak civilek maguktól maradtak-e ,vagy human shield státuszban szerepelnek ezt igazából nem lehet tudni, ami itt kérdéses (szerintem) Kijev kapcsán,hogy mit gondol erről Putyin ? lebombáztatja-e a fővárost ,vagy eltekint ettől mert későbbiekben tervez vele valamit .. még nem tudni.
azt ,hogy most átcsoportosítások vannak és ezt kihasználva az ukránok területeket "szereznek vissza",vagy van pár ellentámadás még nem könyvelném el az orosz haderő vereségének,mint itt sokan azt képzelik, azért papírformailag is,meg a valóságban is az orosz haderő erősebb mint az ukrán,főleg most,hogy többnyire MANPADOK_ra meg ATGM-ekre hagyatkozhatnak,mert a légi és szárazföldi haditechnikájuk bő 70%-a elveszett.
a tactical nuke-ra kitérve egy gondolat erejéig .. felesleges ezzel foglalkozni,mivel thermobarikus fegyverekkel egyszerűbben és "kíméletesebben" megoldható lenne Kijev eltüntetése.
Belgoroddal kapcsolatban :
-A belgorod-i esemény simán lehetett pl egy titkos Wagner-akció is (majd baleset éri "véletlenül" az elkövetőket) aminek célja, a hazai közvélemény háborút ellenző magatartásának megváltoztatása,hiszen orosz anyácskát is támadás érte,így az oroszok még jobban összezárnak majd, szankciók.fegyveres támadás az ország ellen stb .. mert addig rendben van,hogy megrakétáznak egy olajtárolót/finomítót (nem tudom mi volt az) ,de érdekes módon sem odafelé,sem visszafelé nem táraztak ki a gépágyúkból a házakra ,se semmire ,,
azt meg szvsz engedjük el most ,hogy nem is állt szándékukban,meg milyen rendesek ezek az ukránok,hogy nem lövik a civil oroszokat a szétbombázott,szétlőtt országuk,és a megölt bajtársaik miatt nekem itt valami nem egészen kerek ebben a sztoriban
-vagy tényleg az ukránok voltak és akkor egy vakmerő huszáros dolgot követtek el,és gratula nekik érte.