Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én nagyon sok olyan sorakozón álltam, ahol mások helyett kellett ott lennem.Az 500 körüli legénységből becslések szerint a fele ott állt pár napja a videón, ettől függetlenül is a végén szerintem kb. az igazság félúton lesz mint általában szokott ugye lenni, az oroszok szerint hivatalosan evakuálták a személyzetet, az ukránok szerint mindenki meghalt, s olyan jó 200-250 halott meg bőven benne van hogy összejött!
Az orosz birodalomban van ennek hagyománya. Voltak nemzetiségi csapatok a birodalmi hadseregben. Csak egy példa a baskirokNekem tetszik,hogy a föderációban együtt harcolnak amuszlimok a keresztényekkel,egy ügyért,egy zászló alatt,valamit tudnak az Oroszok,állam szervezés kérdéskörben.
mikor szóba kerül Lemberg/Lvov stb ..mindig az jut eszembe mekkora fricska lenne már az ukránoknak,ha egy többnemzetiségű kontingens vonulna be az országukba mint békefenntartó erő északról Beloruszok,Észak Nyugatról lengyelek,nyugatról a szlovákok meg mi magyarok,délről a románok meg a Moldávok .. aztán szépen ott is maradna mindenki,és végre rendeződne mind Ukrajna,mind a nemzeti kisebbségek helyzete .. Ukrajna meg megkapná a maga kis trianonját a szomszédok teljes egyetértésével és segítségével,mint a béke záloga.
Egy kis érdekesség...Affene, én meg azt hittem majd a leggyorsabb leszek a képekkel
Pár dolgot nem értek. Lőszerrobbanás az eddigiek alapján nem volt.
A hajó -úgy néz ki, hogy menthető lett volna. A lenti szerint szellőztették a hajót.
Szerintem korán adta ki a kapitány a hajót elhagyni parancsot.
Vagy ha meghalt, akkor kitört a fejetlenség és ezért sem zajlott rendesen a kárelhárítás.
No offence, de bennem erősödik a gyanú -amit már említettem is, hogy képzettség,
rutin meglehetősen hiányos a RU flottánál.
Valószínűsíthető találat/ok
Lőszerek
Nagyon-nagyon remélem, hogy a menekültek visszatérhetnek, és Odessza nem lesz szétlőve.Ahhoz kellene Odessza. Az már nem lesz meg. A megszállt részeken kevés város van. Ha így maradna, a menekültek nagy része visszatér.
Nem ért el 55 nap alatt semmit.
Most jön a csoda?
Meglátjuk. Vagy csoda történik, vagy bukás lesz belőle.
Nem terveztem még hajót, de mennyire bevett eljárás, hogy a vízvonalon illetve az alatt van a lőszertároló? Az S-300F-et értem, mert az hosszú, de a sárga körrel jelzett tárolók pont a vízvonalon illetve szolidan az alatt vannak.Lőszerek