Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Melyik nyár? Egyesek szerint ha ez ebben az ütemben megy tovább, akár 2030 is lehet.Ha volt akkor bocs, pár napos, de érdemes megnézni.
Az oldalán a sok fekete pötyli azok valami szellőző nyílások lesznek szerintem és a kiáramló korom színezhette el.Affene, én meg azt hittem majd a leggyorsabb leszek a képekkel
Pár dolgot nem értek. Lőszerrobbanás az eddigiek alapján nem volt.
A hajó -úgy néz ki, hogy menthető lett volna. A lenti szerint szellőztették a hajót.
Szerintem korán adta ki a kapitány a hajót elhagyni parancsot.
Vagy ha meghalt, akkor kitört a fejetlenség és ezért sem zajlott rendesen a kárelhárítás.
No offence, de bennem erősödik a gyanú -amit már említettem is, hogy képzettség,
rutin meglehetősen hiányos a RU flottánál.
Valószínűsíthető találat/ok
Lőszerek
Minek vennék be a városokat? Körbezárják és megvárják míg éheznek és kitáraznak. Az ukrán vezetés képtelen a folyamatos utánpótlás biztosítására, ha mégis próbálkoznak azt az oroszok keményen büntetik. Se lőszerük, se üzemanyaguk nincs. Idő kérdése.De ha nem veszik be a városokat, mert nem megy, akkor mi lesz a katlanban?
A nagyvárosok? Amiket nem tudnak bevenni?
Akkor hogyan ölik fel a városokba lévő erőket?
A katlan száját Kijev felől mekkora erővel kell védeni? Naggyal, különben nem működik a katlan.
Lehet, hogy a városi harchoz szükséges 5-6 szoros erőfölény nem lesz meg.
Lehet, hogy az ukrán erők legyőzéséhez még nagyobb erőfölény kell.
Valaki szerint 200 ezer, valaki szerint több ukrán katona és gárdista védi Ukrajnát. Ökölszabaly szerint minimum 3 szoros fölénnyel illik támadni. A fölény minőségi összetevői pótolhatják a mennyiségi hiányokat.
Van, lesz minőségi fölény? Ha nem vagy nem elég, akkor mennyiségi?
Nekem vannak kételyeim. Azért is, mert a NATO támogatás pont a védelmi harchoz szükséges hatékony eszközöket biztosítja, ami hatalmas veszteségeket jelenthet a támadónak.
Érdekes, tanulságos történelmi események ezek.
Rendelni lehet. Aztán majd megkapják. Lásd magyar Leo rendelés.4-5 év kell mire legyartják"...Tajpej 17 milliárd dollár értékben rendelt fegyvereket az amerikai hadiipari komplexumtól.
.........
de ez már csak szimbolikus, mivel Tajpej évek óta nem kaphat amerikai fegyvereket..."
Most akkor mivan?
LehetségesKönyvtárba kötött lőszerraktár?
Ezek sem okosabbak, mint mi....Ha volt akkor bocs, pár napos, de érdemes megnézni.
Csak ők ezért súlyos pénzeket kapnak, mi pedig ingyér okoskodunk.Ezek sem okosabbak, mint mi....
Kérdezd meg a szakikat a katlanharc módszereiröl.Már minimum kétszer bizonyitottak.Akkor sem érkezett semmilyen erösités.Most sem fog.Leirják a katlanban rekedteket járulékus veszteségnek és kész.Mariupolba is mekkora segitség érkezett Kijev irányából.....Majd most is akkora fog érkezni.De ha nem veszik be a városokat, mert nem megy, akkor mi lesz a katlanban?
A katlan száját Kijev felől mekkora erővel kell védeni? Naggyal, különben nem működik a katlan.
Valaki szerint 200 ezer, valaki szerint több ukrán katona és gárdista védi Ukrajnát. Ökölszabaly szerint minimum 3 szoros fölénnyel illik támadni. A fölény minőségi összetevői pótolhatják a mennyiségi hiányokat.
Nekem vannak kételyeim. Azért is, mert a NATO támogatás pont a védelmi harchoz szükséges hatékony eszközöket biztosítja, ami hatalmas veszteségeket jelenthet a támadónak.
Az első mondatod teljesen oké. Korom.Az oldalán a sok fekete pötyli azok valami szellőző nyílások lesznek szerintem és a kiáramló korom színezhette el.
Az első ovális jelöléstől balra lent a vízvonalnál az már inkább érdekes, meg az utolsó narancs karika jobb szélen.
De ha nem veszik be a városokat, mert nem megy, akkor mi lesz a katlanban?
Ne is mondd! Rokon rokona nem akart eljönni onnan. A család többi része eljött. Öreg, nem mozdul. Ha a sors úgy hozza, ott hal meg ...
81 éves. Neki már mindegy. Megértem, de sajnálom, mert a rokon családja sajnálja.Most erre mit mondjak? Őrültek? Teljesen normálisnak tűnnek nekem. Az emberek 90%-a nem akar pár hónapra sem eljönni az otthonából, még ha mindenki látja, hogy a front közeleg. És miért? Nem fogják porrá lőni a házát, ha ő bent van?
Kurva szar helyen van az a város. A folyó miatt nem hiszem, hogy a közel jövőben a ruszkiknak lenne kapacitásuk körbe keríteni. De semmi stratégiai vonal nem védi. És a rakéta és a sugárhajtómű gyártás miatt már az is megéri az orosznak, ha apró kavicsokká lövi, ha elfoglalni nem lesz esetleg elég ereje ez után a csata után. És megsemmisül Ukrajna légelhárító és tankelhárító rakéta gyártása, gyakorlatilag ha a légierőt újra akarja építeni majd, akkor közel nulla hazai hozzáadott értéket tud kialkudni, szóval minden megvásárolt vadászgép csak növelné az államadósságot és távolabb vinné az országot a harcképességtől.
Teljesen tragikus az orosz hivatalos kommunikáció a Moszkvával kapcsolatban.....Affene, én meg azt hittem majd a leggyorsabb leszek a képekkel
Pár dolgot nem értek. Lőszerrobbanás az eddigiek alapján nem volt.
A hajó -úgy néz ki, hogy menthető lett volna. A lenti szerint szellőztették a hajót.
Szerintem korán adta ki a kapitány a hajót elhagyni parancsot.
Vagy ha meghalt, akkor kitört a fejetlenség és ezért sem zajlott rendesen a kárelhárítás.
No offence, de bennem erősödik a gyanú -amit már említettem is, hogy képzettség,
rutin meglehetősen hiányos a RU flottánál.
Valószínűsíthető találat/ok
Lőszerek
Lvov. A rengeteg fekete füst alapján ez egy üzemanyagtároló lehetОперация Z: Военкоры Русской Весны
‼️Во Львове пылает объект, пораженный российской ракетой Судя по обилию черного дыма, это может быть хранилище топлива t.me/RVvoenkort.me
Vazze ez a helyi gumis valalkozo muhelyenek hatso resze. Valszeg a vasutat celoztak vagy valamita kornyeken csak hat ez sikerult. 6 millio dolcsisiszkander meg a gumismuhely
igen, a fekete 'pötyikre' írtam, hogy valsz szellőztetni akartak, azért a kiáramló égéstermék színezte terület.Az oldalán a sok fekete pötyli azok valami szellőző nyílások lesznek szerintem és a kiáramló korom színezhette el.
Az első ovális jelöléstől balra lent a vízvonalnál az már inkább érdekes, meg az utolsó narancs karika jobb szélen.
Görények.Teljesen tragikus az orosz hivatalos kommunikáció a Moszkvával kapcsolatban.....
Dmitrij Peszkov kérésünkre kommentálta az interneten megjelent felvételeket, amelyeken állítólag a Moszkva cirkáló látható:
"Valóban láttuk ezt a felvételt. De hogy ezek mennyire hitelesek és mennyire felelnek meg a valóságnak, azt nem tudjuk megmondani".
SHOT
Дмитрий Песков по нашей просьбе прокомментировал появившиеся в сети кадры, на которых, как утверждается, пожар на крейсере "Москва": "Мы действительно видели эти кадры. Но насколько они аутентичны и соответсвуют действительности, мы сказать не можем".t.me