Viszonylag egyszerű, de segítek: ha egy hadban álló ország már a benzinkutakon kényszersoroz, ha egyre dühödtebb törvényeket hoz a sorozás alól elmenekültek szankcionálására, ha az alig kiképzett milicistákat küldi az első vonalba, az túl sok jót nem jelent. Ezzel egyidőben a donbasszi fronton folyamatosan hátrálnak (persze biztos csak "manővereznek") és egyre több bekerítés van kialakulóban (szándékosan nem írtam "katlant"
). Szóval ezek a tények. Ez kb. azt mutatja, hogy az utánpótlás nem túl erős, még akkor sem, ha a nyugat önti a kissé elavult raktárban porosodó fegyvereit. Az a rengeteg M777 az mind a 12 db ami szerinted a donbasszban harcol? És mennyi pusztult el valamelyik raktárban ami találatot kapott? Azt általában elfelejtitek, hogy jónéhány fedett raktárat ért találat az elmúlt időszakban és ott nem plüssállatokat tároltak...
Szóval én azért egy picit aggódnék az ukrán "harcértékért", bár tudom, "majd most már aztán de biztosan!"
Csak mindig "majd" fognak ellentámadásba lendülni miközben "most" hátrálnak.
És lehet elemezgetni meg okoskodni, de az utóbbi hetekben nem sok ukrán sikernek örülhettetek...