Teljesen rosszul látod nem az USA Army miatt írtam a hozzászólásomat.
Ha ránézek a térképre azt látom, hogy az orosz haderő több mint három hónap alatt elfoglalta Mariupolt Herszont és most Donbaszban harcol egy városért.Ez lenne az a hatalmas területi nyereség?
Az ukrán hadsereg harcképes éppen az orosz haderővel harcol Donbaszban és az állításoddal ellentétben én nem úgy látom, hogy hijján lenne az üzemanyagnak lőszernek fegyvernek, amit a nyugat folyamatosan biztosít a számára, az ukrán haderőn én nem látom,hogy katasztrofális állapotban lenne.
Ukrajna gazdaságát és pénzügyi rendszerét a háború után helyre fogják állítani,már most elkezdték ezen folyamatok előkészítését,ezek egy részének a fedezete nagy valószínűséggel a lefoglalt orosz deviza tartalék lesz.
Ami pedig Afganisztáni illeti, a szovjetek azért hoztak akkora áldozatot Afganisztánban, hogy utána elmondhassák,hogy az általuk létrehozott rendszer még 3 évig élt én nem hiszem, hogy ők ezt bármilyen szempontból eredménynek értékelték.Az oroszok a Szovjetúnió afganisztáni szerepvállalását ugyanúgy mint az amerikaiak a sajátjukat kudarcnak értékelik.
Az USA szerepvállalásának a térségben nem volt semmilyen pozitív hozadéka ahogy nem volt semmilyen pozitív hozadéka a Szovjetunió szerepvállalásának, sem.