Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez komoly gond, ha ennyire félrefordítanak.Ne fordíts DeepL-el, néha orbitális baromságokat tud lehozni. Ez pl. konkrétan az.
Állítólag beszéled is az oroszt, bár ebben az esetben ezt kicsit kétségbe vonom, az inkriminált mondat konkrétan így fordítandó:"Нету уже людей, чтобы биться лбом, нету" azaz "Nincs már olyan ember, aki fejjel megy a falnak." (De mivel én nem vagyok anyanyelvi orosz, így megkérdeztem egy barátomat is aki az, és ő is így fordította...)
Na, ennyit arról, hogy ki "nincs tisztában az orosz nyelvvel"(nem miattad, hanem mások okulására)
![]()
“Whoooo”Szeverodonyeck ipari zónájában körülzárt külföldi zsoldosok:
Ha a hajóról tudják, hogy (mondjuk) Abrams-eket visz, az szerinted semleges,Az altmark incidens jóval a hadüzenet után történt, itt meg még nincs is háború, az meg h nemzetközi vizeken elkezdenek semleges hajókra puffogtatni, itt sokaknak tetszene, de az is "vörös vonal" lenne.
Nekem nem lenne vele bajom, ha a ferfi ukranokat hazavagnak, de ki hiszi el, hogy a lengyel miniszter megkapja ezt a levelet, majd postolja a facebookra??? Komolyan??? Ez mitol kisebb propaganda hazugsag mint az ukranok propagandaja???Ukrajna annyira győz, hogy már kezd kifogyni a győzelmekből amit a frontra küldhetne, ezért kéri Lengyelországot, hogy deportálják vissza a 18-60 év közötti katonaköteleseket.
Mint tudjuk ez csupán jelképes, hiszen az ukrán nép egyként áll a jelenlegi rezsimjük mellett és védi az országot, nem menekültek el milliók (láttam már olyan számítást is, hogy ~19 millióan maradtak ukrán fennhatóság alatt).
![]()
Azért szed már össze magadat az utolsó videón egy kilőtt kapor MTLB (nem BTR) előtt agy orosz katona van.Ukrán traktor ragadott el egy BMP-t
Ukrán tüzérség számol fel hadianyag lerakatot és járműveket
Orosz BTR lett leamortizálva
Egy kis adrelaniért mire nem képesek....Egy kis adrelaSzeverodonyeck ipari zónájában körülzárt külföldi zsoldosok:
Harci körülményekre vannak valami füldugók? Lőtéren nyílt terepen is ha valami nagyobbal lövök s főleg sokat, akkor napokig fáj a fülem, zárt térbe meg annak sokszorosa a terhelés. Vannak fülvédők, csak abból az olcsó az bazinagy és nem hallassz benne semmit, van a drágább, ami megint bazinagy de legalább elem kell bele, viszont a lövés hangját lefogja, a beszédhangot meg átengedi, és van még a fülbe dugós szintén elektromos "kicsi" ami a teljes fülkagylódat kitölti, olyant koronglövő videókon láttam, de harci helyzetben nem tudom mennyire működőképes. @dudi nálatok a cégnél van valami rendszeresítve, hogy egy épületharc után ne legyen 100%-a az életben maradtaknak süket vagy mindenki oldja meg ahogy akarja?Szeverodonyeck ipari zónájában körülzárt külföldi zsoldosok:
Néhány veretes idézet a megkérdőjelezhetetlen tudású stratégiai zsenitől.
"Szerinte ha az oroszok kifogynak a csapatokból és a fejlett rakétákból, akkor soha nem fogják tudni elfoglalni egész Ukrajnát."
Egész Ukrajnát? Erről eddig szó sem volt.
"Radakin szerint Oroszország súlyos hibát követett el, miközben a NATO a finnek és a svédek csatlakozásával csak erősebbé lesz."
A török vétó miatt erről szó sem lehet. A finnek pedig kategórikusan kijelentették, hogy a svédek nélkül nem lesznek tagok.
„Az orosz gép felőrlődik, miközben minden nap csak pár – két, három, öt – kilométert halad előre. Nehéz lesz Ukrajnának ez a hosszú harc."
Tehát az oroszok miután elvesztették a háborút csak pár kilómétert tudnak előrehaladni, mikőzben az ukránok vért izzadnak és hosszú lesz még a harc.Teljesen világos!!
Közben pedig Zselé szerint egész európát le akarják rohanni.
A Monty Python sírva könyörög a receptért!![]()
Épp ezen gondolkodtam. Nem nagyon látni hallásvédő használatát. Elég sok hallókészülékre lesz szükség ezek után. Pedig létezik rá megoldás pl.: https://www.militarysurplus.hu/hun_m_Lovesz-Felszereles_Hallasvedelem-1333.htmlHarci körülményekre vannak valami füldugók? Lőtéren nyílt terepen is ha valami nagyobbal lövök s főleg sokat, akkor napokig fáj a fülem, zárt térbe meg annak sokszorosa a terhelés. Vannak fülvédők, csak abból az olcsó az bazinagy és nem hallassz benne semmit, van a drágább, ami megint bazinagy de legalább elem kell bele, viszont a lövés hangját lefogja, a beszédhangot meg átengedi, és van még a fülbe dugós szintén elektromos "kicsi" ami a teljes fülkagylódat kitölti, olyant koronglövő videókon láttam, de harci helyzetben nem tudom mennyire működőképes. @dudi nálatok a cégnél van valami rendszeresítve, hogy egy épületharc után ne legyen 100%-a az életben maradtaknak süket vagy mindenki oldja meg ahogy akarja?
Egy rpg kéne a pofájukba 1.43-nál.Egy kis adrelaniért mire nem képesek....
És akkor most ki győzött???Egy rpg kéne a pofájukba 1.43-nál.
Nem értem miért lett törölve. A 4 hülye Kijevben vetített háttér előtt jópofizik, Bucsázik, szidja az oroszokat a civil lakosság bombázásáért, miközben az ukránok amcsi és eu fegyverekkel, a legdurvább tűzérséggel lövik a harcokban nem részt vevő Donyeck civil lakosságát ... A videó amúgy így is csak youtuberól volt elérhető, linkel nem.
Ez tovább erősíti azt a elgondolásomat amit nem írok le, hogy miért kapott Boki 2 hónapot és miért Wilson lóf.szt se hónapokig, csak amikor már kilógott a lóláb. Boki amúgy 3 nap és itt van ...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..