Úgyse fogjuk sose megtudni hogy kik voltak, ha meg is tudjuk nem fogjuk akarni elhinni ha nem a világnézetünkbe illik bele.
Viszont sokszor felmerül itt az hogy amerika jól jár ezzel az egésszel hogy ha európa bedől, én ezt továbbra se tartom helyes elképzelésnek, rövid és középtávon igen, néhány cégük jól járhat, de az egész gazdasági rendszerük nem, egyszerűen önmagukban kevesek lesznek a világ ellen.
Egy csóró Európa mire jó? A piaca értéktelenné válik, termékei nem lesznek, csak egy rakat forrongó elégedetlen jóléthez szokott polgára akiket fegyelmezni kell.
Esetleg hús lehet a darálóban ha a médiát úgy hangolják be, és a katonásdi jó alternatíva lesz a szegénység mellet.... ismerős nem?
Viszont ha ez usa akció volt, akkor az oroszoknak van lehetőségük válaszlépésekhez, és nem ők lépik át ezt a vonalat. Első lépés az urán szankció, és megpróbálni a világon lévő kapacitásokat csökkenteni, hogy az usa ne tudja könnyen pótolni, ezzel 1 éven belül az usa energiaipara bedől, de legalábbis nem fog tudni energiahordozókat eladni.
Másik lehetőség a korlátozott számú olajfinomító, és gáz cseppfolyósító üzem szabotálása, ebben az esetben az orosz gáz ára az egekben maradhat, de az usa elesik a bevételtől, és a zsarolási potenciáljától is, hisz ismételten annak se tud szállítani akinek akarna. Pár millió dollárét mindenhol van elégedetlen dolgozó.
Ez utóbbi megoldás a rosszabb megoldás, mert ugyan úgy sebezhető az orosz infrastruktúra is. Első lépésnek én az urán szankciót vezetném be, ha pedig az amerikaiak szabotázsakciókat hajtanak végre akkor a második szakaszba is belekezdenék.
Viszont az oroszok sosem kezdeményeznek, ők mindig csak reagálnak, legalábbis szerintem, szóval ez nem valószínű.