Egyébként mióta van önálló Ukrajna, azóta gyakorlatilag arról szól a saját öndefiníciójuk, hogy ők nem oroszok, még akkor sem ha valójában a nép tömegével oroszul beszél csak, ukránul nem is. Tehát látványosan a
Szűz oroszokkal szemben határozzák meg az identitásukat, méghozzá
érzelmi alapon, s nem a ráció talaján maradva! A Szűzzel szemközt pedig a
Halak van.
..
S lám, a fő állami jelképük
Neptunus (Poseidon) tengeristen szigonya a trident, náluk tryzub. Neptunus otthona pedig a modern felosztásban a Halak jegye.
en.wikipedia.org
..
Na meg ott vannak ők is a Fekete-tengernél, amelynek nagy része ún. brakkvíz, amely miatt a rosszul szellőzött víztömeg tipikus megtestesítője, ezért itt az életlehetőségek kvázi halott állapotban vannak sok élőlény számára
(magyar "hal" szó és a "meghal" kapcsoalatán érdemes elfilozofálni), akár csak analóg a Halak havában közvetlenül a tavaszi ébredés előtt, tél végén. Jóval fajszegényebb is az élővilága, mint pl. a Földközi-tengeré.
..
Ezt csak azért írtam le, mivel
Jupiter (a szerencsebolygó) a Halakban tartózkodik jelenleg, mint azt láthatod az efemeridákból. Ergó arra következtethetünk, hogy a Halak analógiát megtestesítő dolgok a földi síkon most szerencsés periódusukban vannak, s nem pedig egy kifejezett pechszériában. Aztán, hogy egy esetleges elsöprő erejű orosz offenzíva esetén mi számít majd szerencsének az ő szempontjukból, az egy jó kérdés. Ha nem lesz támadás akkor ez egyértelműen az nekik, mert megúszták, viszont ha lesz mégis, de kevés áldozattal jár, akkor az is az lesz. De ha nem szűnik meg végérvényesen az ukrán államiság egy ilyen szcenáriót követően sem, akkor ez még inkább elmondható lesz.
..
Én sem tudom mi fog történni, de ha megálmodom megírom!
(Továbbra is erős megrendezettséget és színpadiasságot érzek az események ilyen irányú felkorbácsolásán, de ezt már fentebb leírtam. Olyan mintha nem ez lenne a következő időszak fő attrakciója, csak "belépő", figyelemelterelés valami másról.)